Kalandozás Alaszkában 2019.07.10-23. - Hajóút

14 napos hajóút a káprázatos Alaszka partvidékén

Alaszka az ősi aleut indián nyelven annyit tesz: „A nagy ország”. Az Egyesült Államok legnagyobb területű államába kalauzoljuk utasainkat, ahol az érintetlen természet gazdagsága fogad bennünket: fjordok, gleccserek, lenyűgöző hegyvonulatok, változatos állat- és növényvilágú nemzeti parkok kísérik majd utunkat. A kanadai Vancouverből csodás partszakaszok mentén hajózunk észak felé, majd néhány napra bevetjük magunkat az alaszkai vadonba is.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Vancouver; Fairbanks-Budapest útvonalon a KLM és az Alaska Airlines járataival
Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász
Két éjszaka szállás Vancouverben, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, reggelivel
Fél napos városnézés Vancouverben
Hét éjszakás hajóút a Radiance of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban
Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
Három éjszakás szárazföldi program Alaszkában helyi idegenvezető kíséretében, önellátással
Repülőtéri és kikötői transzferek
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak
Kikötői illetékek
Borravalók a hajóút és az alaszkai szárazföldi program során
ESTA és ETA engedélyek (elektronikus belépési engedélyek az USA-ba és Kanadába)
Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
Ellátás a szárazföldi program során
Útlemondási biztosítás
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

Hossz: 
14 nap

Szállás

Hampton Inn Downtown Hotel 4*
https://www.hamptoninnvancouver.com/
Denali Park Village
https://www.denaliparkvillage.com/
Pike’s Waterfront Lodge
https://www.pikeslodge.com/
7 éjszaka a hajón a választott kabinkategóriában

Program: 

július 10., szerda
Elutazás Budapestről Vancouverbe amszterdami átszállással a KLM légitársaság járatain (11:30-13:40; 15:20-15:50). Transzfer a belvárosi szállodába: Hampton Inn Downtown Hotel 4*. Este szabadidő.

július 11., csütörtök
Reggelit követően buszos és gyalogos városnézésre indulunk. Vancouver már évek óta a világ legkedveltebb, legélhetőbb városainak élvonalában található, amely emberléptékű, gyalog is könnyen bejárható belvárosának, hatalmas parkjainak, változatos étkezési- és szórakozási lehetőségeinek, és nem utolsó sorban, a közeli hegyeknek és nemzeti parkoknak köszönhető, melyek nemcsak a helyiek, de az ide látogatók számára is tartalmas kikapcsolódást nyújtanak.
A városnézés során felkeressük a Canada Place-t, ahol a 2010-es téli olimpiai játékok fáklyái állnak. Majd a Stanley Park, a világ egyik legnagyobb városi közparkja következik. Óriási ősfák között sétálunk el a 9 totemoszlophoz, majd a Prospect Pointhoz (kilátópont csodás panorámával). Következő állomásunk Gastown, Vancouver bölcsője. A macskaköves utcákon barangolva antik szuvenír boltokra és kávézókra bukkanunk, illetve itt áll a világ első gőz meghajtású órája is. A központtól délre húzódó Granville Island a város bohém negyede: piacok, éttermek, színházak, galériák sorakoznak itt. Délután szabadidő.

Fél napos fakultatív program a Capilano Nemzeti Parkban. A Capilano Nemzeti ParkVancouver közelében található csodálatos természeti kincs. Aktív, de mégis pihentető kirándulásunk minden korosztály számára élvezhető. Átkelhetünk a Capilano folyó fölött húzódó függőhídon, sétálhatunk a mérsékelt övi esőerdő fáinak lombkorona szintjén kiépített ösvényeken vagy a hatalmas ősfenyők tövében. Garantáltan szép élményekkel térhetünk innen vissza.
Részvételi díj: 75 USD/fő (helyben fizetendő).

július 12., péntek
Reggeli után szabadidő, majd transzfer a kikötőbe, felszállás a Radiance of the Seas hajóra. Kihajózás 16:30-kor.

július 13., szombat
Tengeren. Ma a Belső átjárón (Inside Passage) hajózunk, amely egy látványos, szigetekkel tarkított, a tengerjárók számára jól járható útvonal a partok közelében. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában, gyönyörködjünk Brit-Columbia (Kanada) és Dél-Alaszka vadregényes tájaiban!

július 14., vasárnap
Ketchikan, Alaszka (6:00-16:00)
A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején, de már az őslakosok is előszeretettel halásztak itt a nyári időszakban. Ketchikan ugyanakkor a tlingit törzs ősi központja is volt, itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye. A település neve is a régi indián nyelvből származik, amely a feltételezések szerint annyit jelent: a mennydörgő sas kiterjesztette szárnyait. A név egyértelműen a szomszédos hegyek erdeiben fészkelő sasok százaira utal, illetve hasonló nevet visel az egyik közeli vízesés is.

Kulturális felfedezőút Ketchikan-ben - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Fél napos programunk során közelről kapunk betekintést Alaszka első településének történetébe, kultúrájába. Elsőként egy történelmi fűrészmalomba látogatunk, ahol mélyreható ismereteket szerezhetünk a totemfaragás mesterségéről. Innen az alaszkai ragadozó madarak központját keressük fel: a sérült madarak gondozásával foglalkozó intézetben Alaszka szimbólumaként is ismert fehérfejű rétisas életmódjával is megismerkedünk. A közeli kilátópontról az alaszkai őserdőben is gyönyörködhetünk, vendéglátóink pedig frissen füstölt lazacfalatokkal kedveskednek nekünk. Saxman faluban - további fantasztikus totemoszlopok között sétálva - a bennszülöttek varázslatos történetein keresztül merülhetünk el a helyiek hitvilágában.
Részvételi díj: 25 000 Ft/fő.

július 15., hétfő
Icy Strait Point, Alaszka (9:00-18:00)
Hajónk a Chichagof-szigeten, az Egyesült Államok 5. legnagyobb szigetén köt ki, amely érdekes módon, egy orosz sarkkutatóról kapta a nevét, aki azonban sosem járt Alaszkában. Hoonah falu a legnagyobb tlingit indián település az államban, a környék védett erdei és az öböl hemzsegnek a gazdag állatvilágtól: szinte biztosan számíthatunk rá, hogy ott tartózkodásunk során felbukkan egy-egy medve, púpos bálna vagy kardszárnyú delfin.

A misztikus Hoonah falu - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Utazzunk vissza az időben és keressük fel Hoonah halászfalut! Helyi idegenvezetőnk segítségével kapunk betekintést a természet közeli törzs múltjáról és örökségéről. Hoonah lakói szívesen beavatják a látogatókat misztikus történeteikbe, a látványos és izgalmas törzsi táncon, énekeken keresztül.
Részvételi díj: 29 000 Ft/fő.

július 16., kedd
Juneau, Alaszka (7:00-17:00)
Alaszka állam fővárosa egy szárazföldtől teljesen elzárt öbölben bújik meg, magas hegyláncokkal, sűrű erdőkkel övezve. Különleges fekvése miatt csak repülővel és hajóval közelíthető meg. Az első európai telepesek az aranyláz idején érkeztek, és a mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek.

Bálnales és a Mendenhall-gleccser - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Délelőtt egy vízmeghajtású katamarán fedélzetén indulunk az Auka-öböl és a Stephen’s-átjáró felé, melyek a púposbálnák kedvelt, táplálékban gazdag tartózkodási helyei. Szokásaikról és életmódjukról kapunk sok információt, miközben egészen közelről figyelhetjük meg őket. Elhaladunk a 12 mérföld hosszú Mendenhall-gleccser mellett, mely egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. Jól megérdemelt pihenésként ízletes helyi fogásokból falatozhatunk.
Részvételi díj: 69 000 Ft/fő.

július 17., szerda
Skagway, Alaszka (7:00-17:00)
Alaszka legrégebbi városa fontos szerepet játszott a híres Klondike-i aranyláz idején: innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében.

Aranyásók nyomában - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Ma a White Pass and Yukon vasútvonalon, csipkézett hegycsúcsok és meredek völgyek mellett utazva gyönyörködhetünk Alaszka vadregényes tájaiban. 360 Dredge Townban megismerkedünk az aranyásás történetével, a szerencsét próbálók legendáival, majd egy ízletes büféebéddel koronázzuk meg napunkat.
Részvételi díj: 69 000 Ft/fő.

július 18., csütörtök
Hubbard gleccser (hajózás: 9:00-11:00)
Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 120 km hosszan elnyúló vonulatát, amely Észak-Amerika legnagyobb nyíltvízi gleccsere. A jégfolyam 107 m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját. Míg a gleccserek általában folyamatosan pusztulnak és visszahúzódnak, a Hubbard növekszik és az óceán felé nyomul. Bámulatos látvány, amikor egy-egy jégtömb hatalmas robajjal a vízbe zuhan.

július 19., péntek
Érkezés Sewardba 5:00 órakor. Reggeli után kiszállás a hajóból, majd megkezdjük az utazást Alaszka belseje felé. Első megállónk Anchorage, Alaszka legnépesebb városa. Szabadidő után folytatjuk az utat a vadonba: a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátum az Egyesült Államok egyik legnagyobb és legszebb nemzeti parkja, itt található az ország legmagasabb csúcsa is, a Denali Peak (6190 m). A szállás elfoglalása: Denali Park Village. A nap hátralévő részében érdemes kirándulni, könnyű sétát tenni a közeli erdőkben.

július 20., szombat
Délelőtt felfedezzük a Denali Nemzeti Park élővilágát: ha szerencsénk van, láthatunk grizzly medvét, jávor- és rénszarvast, vadjuhot, farkast. Minél beljebb haladunk a tajgán, annál változatosabb lesz a táj. Délután felszállunk a Wilderness Express nevű üvegtetejű panorámavonatra, amellyel az Alaszka aranyszívének is nevezett Fairbanks-be utazunk. A Tanana és a Chena folyó összefolyásánál található település Alaszka második legnagyobb városa. A szállás elfoglalása: Pike’s Waterfront Lodge. Este még ellátogathatunk a nyüzsgő, éttermekkel, bárokkal teli belvárosba, ahol a helyiek is szívesen időznek a hosszú nyári estéken.

július 21., vasárnap
Délelőtti városnézésünk alakalmával felkeressük Fairbanks központját, majd ellátogatunk a Gold Dredge 8 bányához. Itt megismerkedünk az aranyásás történetével és magunk is megpróbálkozhatunk az aranymosással. Délután számos fakultatív programból választhatunk: felkereshetünk egy lazac füstölő műhelyt, és akár elrepülhetünk az Északi-sarkkörhöz. Szállás Fairbanksben.

július 22., hétfő
Kora reggeli transzfer a repülőtérre, majd hazautazás seattle-i és amszterdami átszállással (6:05-10:39; 13:31-8:30 - érkezés másnap; 11:20-13:15).

július 23., kedd
Érkezés Budapestre 13:15-kor.

Az utazás kiemelt értékei:
Izgalmas, látnivalókban gazdag útvonal Alaszkában
Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Radiance of the Seas fedélzetén
Szárazföldi program a hajóút után az alaszkai vadonban
Színvonalas, változatos fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Repülés kedvező menetrenddel

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fél napos fakultatív program a Capilano Nemzeti Parkban. A Capilano Nemzeti ParkVancouver közelében található csodálatos természeti kincs. Aktív, de mégis pihentető kirándulásunk minden korosztály számára élvezhető. Átkelhetünk a Capilano folyó fölött húzódó függőhídon, sétálhatunk a mérsékelt övi esőerdő fáinak lombkorona szintjén kiépített ösvényeken vagy a hatalmas ősfenyők tövében. Garantáltan szép élményekkel térhetünk innen vissza.
Részvételi díj: 75 USD/fő (helyben fizetendő).

Kulturális felfedezőút Ketchikan-ben - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Fél napos programunk során közelről kapunk betekintést Alaszka első településének történetébe, kultúrájába. Elsőként egy történelmi fűrészmalomba látogatunk, ahol mélyreható ismereteket szerezhetünk a totemfaragás mesterségéről. Innen az alaszkai ragadozó madarak központját keressük fel: a sérült madarak gondozásával foglalkozó intézetben Alaszka szimbólumaként is ismert fehérfejű rétisas életmódjával is megismerkedünk. A közeli kilátópontról az alaszkai őserdőben is gyönyörködhetünk, vendéglátóink pedig frissen füstölt lazacfalatokkal kedveskednek nekünk. Saxman faluban - további fantasztikus totemoszlopok között sétálva - a bennszülöttek varázslatos történetein keresztül merülhetünk el a helyiek hitvilágában.
Részvételi díj: 25 000 Ft/fő.

A misztikus Hoonah falu - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Utazzunk vissza az időben és keressük fel Hoonah halászfalut! Helyi idegenvezetőnk segítségével kapunk betekintést a természet közeli törzs múltjáról és örökségéről. Hoonah lakói szívesen beavatják a látogatókat misztikus történeteikbe, a látványos és izgalmas törzsi táncon, énekeken keresztül.
Részvételi díj: 29 000 Ft/fő.

Bálnales és a Mendenhall-gleccser - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Délelőtt egy vízmeghajtású katamarán fedélzetén indulunk az Auka-öböl és a Stephen’s-átjáró felé, melyek a púposbálnák kedvelt, táplálékban gazdag tartózkodási helyei. Szokásaikról és életmódjukról kapunk sok információt, miközben egészen közelről figyelhetjük meg őket. Elhaladunk a 12 mérföld hosszú Mendenhall-gleccser mellett, mely egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. Jól megérdemelt pihenésként ízletes helyi fogásokból falatozhatunk.
Részvételi díj: 69 000 Ft/fő.

Aranyásók nyomában - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Ma a White Pass and Yukon vasútvonalon, csipkézett hegycsúcsok és meredek völgyek mellett utazva gyönyörködhetünk Alaszka vadregényes tájaiban. 360 Dredge Townban megismerkedünk az aranyásás történetével, a szerencsét próbálók legendáival, majd egy ízletes büféebéddel koronázzuk meg napunkat.
Részvételi díj: 69 000 Ft/fő.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Vancouver; Fairbanks-Budapest útvonalon a KLM és az Alaska Airlines járataival
Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász
Két éjszaka szállás Vancouverben, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, reggelivel
Fél napos városnézés Vancouverben
Hét éjszakás hajóút a Radiance of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban
Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
Három éjszakás szárazföldi program Alaszkában helyi idegenvezető kíséretében, önellátással
Repülőtéri és kikötői transzferek
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak
Kikötői illetékek
Borravalók a hajóút és az alaszkai szárazföldi program során
ESTA és ETA engedélyek (elektronikus belépési engedélyek az USA-ba és Kanadába)
Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
Ellátás a szárazföldi program során
Útlemondási biztosítás
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak
Kikötői illetékek
Borravalók a hajóút és az alaszkai szárazföldi program során
ESTA és ETA engedélyek (elektronikus belépési engedélyek az USA-ba és Kanadába)
Útlemondási biztosítás

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Szélsőséges időjárás, 5 -25C fok között. Réteges öltözködés, kapucnis dzseki, kényelmes edzőcipő javasolt.
Magas fokú higiénia, kultúrált tiszta környezet, jó közbiztonság. Árszínvonal Alaszkában magas, máshol európai.
Feszültség 110V, USA szabvány lapdugó.  

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjegy Budapest-Vancouver; Fairbanks-Budapest útvonalon a KLM és az Alaska Airlines járataival
Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász

Étkezés: 

A szállodában reggelis ellátás. Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással.

A területről: 
Alaszka az Amerikai Egyesült Államok 49. tagállama. Fővárosa Juneau, területe 1 477 300 km2, így az USA legnagyobb állama. Lakosainak száma alapján azonban a harmadik legkisebb, az ott élők száma 627 000 fő. Népsűrűsége csak 0,42 fő négyzetkilométerenként. Neve az Alyeska ("nagy ország", "nagy föld") aleut szóból származik. Alaszka (Hawaii mellett) az USA egyik olyan állama, amely nem szomszédos az összefüggő egységet alkotó 48 tagállam egyikével sem. Keletről Kanadával (Yukon és Brit Columbia államokkal) határos, északon a Beaufort-tenger, nyugaton a Csukcs-tenger, a Bering-szoros és a Bering-tenger veszi körül, délen pedig a Csendes-óceán. A partvonal - a számtalan szigettel együtt - közel 54 700 km hosszú (apály idején). A délen húzódó szigetlánc a csaknem 200 km hosszú vulkanikus eredetű Aleut-szigetek, ahol több aktív vulkán is található, soruk egészen az Anchorage-tól nyugatra lévő Mount Spurrig húzódik. Az Alaszkai-öblöt az Alaszkai-félsziget és Aleut-szigetek választják el a Bering-tengertől.
Alaszkában található Észak-Amerika legmagasabb csúcsa, a Mount McKinley (6194 m). Egyébként a kontinens északi felének 20 legmagasabb hegyéből 17 itt van. Legjelentősebb folyói: Yukon River, Kuskokwim River, Colville River, Copper River. Alaszkában több, mint 3 millió tó található. Ezek közül a jelentősebbek: Iliamna Lake, Aleknagik Lake, Becharof Lake, Clark Lake, Minchumina Lake.
Időjárás: 
Területén szubartikus éghajlat található. Hosszú, hideg tél, és rövid, hűvös nyár jellemző. Nyáron az átlaghőmérséklet jellemzően 13 és 26 Celsius fok között alakul, télen pedig -1 és -15 fok között. Az évi fagymentes időszak átlagosan közel 100 napon át tart. Nyáron (különösen a nyári napforduló környékén) szinte folyamatosan világos van, míg télen mindössze néhány órára kel fel a nap.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!