Kalandok Alaszkában (délről északra) - Hajóút

11 napos hajóút a káprázatos Alaszka partvidékén

A hét éjszakás alaszkai úton végighajózunk a fjordokkal szabdalt partvidéken, felfedezhetjük az egykori aranyásók nyomait, miközben az érintetlen természet feltöltődést és rengeteg fotólehetőséget ígér.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Vancouver, illetve Anchorage-Budapest útvonalon, átszállással, 2 éjszaka Vancouverben, középkategóriás szállodában, 7 éjszaka a hajón a választott kabinkategóriában, teljes ellátás a fedélzeten, korlátozott italfogyasztás (a büféétterem nyitvatartási idejében: kávé, tea, víz, jeges tea, limonádé; vacsoránál víz, kávé, tea), a fedélzeti sportlétesítmények használata (fitnesz terem, medencék, sportpályák), a fedélzeti szórakoztató és ismeretterjesztő programokon való részvétel, transzfer autóbusszal Whittier és Anchorage között

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, transzfereket Vancouverben, személyes kiadások (egyéb italok, wellness, telefon, stb.), kötelező borravaló (kb. 12 USD/fő/éj), helyszínen fizetendő, repülőtéri illeték (kb. 119 000 Ft/fő), kikötői illeték (kb. 89 000 Ft/fő).

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

Első nap
Elutazás Budapestről Vancouverbe átszállással, érkezés menetrend függvényében. Két éjszaka szállás Vancouverben középkategóriás szállodában.

Második nap
Vancouver felfedezése. Fontosabb látnivalók: MacMillan Planetárium, Kínai negyed, Granville-sziget, Stanley Park.

Harmadik nap
Délelőtt szabadidő, délután felszállás a hajóra (Diamond Princess vagy Sapphire Princess, indulási dátumtól függően). Kihajózás 16.30-kor.

Negyedik nap
Tengeren, hajózás a Belső átjárón. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

Ötödik nap
Érkezés Ketchikanba (Alaszka, USA) 6.30-kor, továbbhajózás 14.00 órakor. Ketchikan a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteményét kifaragó tligit törzs ősi központja A település neve is a régi indián nyelvből származik, amely annyit jelent: a mennydörgő sas kiterjesztette szárnyait. A név egyértelműen a szomszédos hegyek erdeiben fészkelő sasok százaira utal, illetve hasonló nevet visel az egyik közeli vízesés is.

Hatodik nap
Érkezés Juneau-ba (Alaszka, USA) 8.00 órakor, továbbhajózás 21.00 órakor. A várost északról a Juneau-jégmezőkhöz tartozó Mendenhall-gleccser, egy 2,5 km széles és majd 10 km hosszú jégfolyam öleli körbe. Az 1880-as nagy aranyláz virágzó bányászvárossá tette Juneau-t, 1900-ra már Alaszka székhelye lett. Ha betérünk a Red Dog bárba, hamisítatlan pionírszellemmel találkozhatunk, a pult mögött pedig Wyatt Earp egyik eredeti fegyverével nézhetünk farkasszemet.

Hetedik nap
Érkezés Skagwaybe (Alaszka, USA) 7.00 órakor, továbbhajózás 20.30-kor. Az ódivatú söntések és a pazar természeti szépségek között sétálva szinte visszarepülünk 120 évet az időben. Mindent megtudhatunk a klondike-i aranymezők 1896-os felfedezéséről és az azt követő híres aranylázról, amely akkoriban szerencsevadászokat, kincskeresőket és kalandorokat vonzott a vidékre.

Nyolcadik nap
Hajózás a Glacier Bay Nemzeti Parkban. A világörökség részét képező területre csak külön engedéllyel juthatnak be hajók. A nemzeti park őrei is felszállnak a hajóra, így mi is pontos ismeretekkel gazdagodhatunk. Gleccserek mentén hajózva gyönyörű látványt nyújtó, tengerbe hulló jégfalak kísérnek bennünket, megfigyelhetünk púpos hátú bálnákat, fókákat, fekete medvéket, sasokat és nagy kolóniákat képező tengeri madarakat.

Kilencedik nap
Délután hajózás a College-fjordban. A területre 1899-ben vezettek először expedíciókat, az azokat szervező főiskolai professzorok nevezték el College (Főiskola)-fjordnak. A környező hegyeken és völgyeken végigömlő jégfolyamok táplálják az itteni vizeket és táplálékban gazdag élőhelyet biztosítanak a púpos hátú bálnáknak. Kis szerencsével mi is megfigyelhetjük ezeket a 40 tonnás tengeri emlősöket.

Tizedik nap
Érkezés Whittier-be (Alaszka, USA) hajnalban. Kiszállás a hajóból, buszos transzfer Anchorage-ba, a repülőtérre. Hazautazás Budapestre két átszállással.

Tizenegyedik nap
Érkezés Budapestre menetrend függvényében.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Téli kempingezés a kanadai vadonban - Kovács Attila, 2014. május. 29
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Naplemente a Grand Canyon felett... - Kovács Attila, 2018. április. 29
» A Joshua Tree nemzeti park - Kovács Attila, 2018. március. 10
» A Perseidak meteorraj - Kovács Attila, 2018. március. 05
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Az USA legszebb tájain - Kovács Attila, 2018. február. 13
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Vancouver, illetve Anchorage-Budapest útvonalon, átszállással, 2 éjszaka Vancouverben, középkategóriás szállodában, 7 éjszaka a hajón a választott kabinkategóriában, teljes ellátás a fedélzeten, korlátozott italfogyasztás (a büféétterem nyitvatartási idejében: kávé, tea, víz, jeges tea, limonádé; vacsoránál víz, kávé, tea), a fedélzeti sportlétesítmények használata (fitnesz terem, medencék, sportpályák), a fedélzeti szórakoztató és ismeretterjesztő programokon való részvétel, transzfer autóbusszal Whittier és Anchorage között

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, transzfereket Vancouverben, személyes kiadások (egyéb italok, wellness, telefon, stb.), kötelező borravaló (kb. 12 USD/fő/éj), helyszínen fizetendő, repülőtéri illeték (kb. 119 000 Ft/fő), kikötői illeték (kb. 89 000 Ft/fő).

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Szélsőséges időjárás, 5 -25C fok között. Réteges öltözködés, kapucnis dzseki, kényelmes edzőcipő javasolt.
Magas fokú higiénia, kultúrált tiszta környezet, jó közbiztonság. Árszínvonal Alaszkában magas, máshol európai.
Feszültség 110V, USA szabvány lapdugó.  

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Vancouver, illetve Anchorage-Budapest útvonalon, átszállással

Szállás: 

2 éjszaka Vancouverben, középkategóriás szállodában
7 éjszaka a hajón a választott kabinkategóriában

Étkezés: 
A szállodában reggelis ellátás, teljes ellátás a fedélzeten, korlátozott italfogyasztás (a büféétterem nyitvatartási idejében: kávé, tea, víz, jeges tea, limonádé; vacsoránál víz, kávé, tea)
A területről: 
Alaszka az Amerikai Egyesült Államok 49. tagállama. Fővárosa Juneau, területe 1 477 300 km2, így az USA legnagyobb állama. Lakosainak száma alapján azonban a harmadik legkisebb, az ott élők száma 627 000 fő. Népsűrűsége csak 0,42 fő négyzetkilométerenként. Neve az Alyeska ("nagy ország", "nagy föld") aleut szóból származik. Alaszka (Hawaii mellett) az USA egyik olyan állama, amely nem szomszédos az összefüggő egységet alkotó 48 tagállam egyikével sem. Keletről Kanadával (Yukon és Brit Columbia államokkal) határos, északon a Beaufort-tenger, nyugaton a Csukcs-tenger, a Bering-szoros és a Bering-tenger veszi körül, délen pedig a Csendes-óceán. A partvonal - a számtalan szigettel együtt - közel 54 700 km hosszú (apály idején). A délen húzódó szigetlánc a csaknem 200 km hosszú vulkanikus eredetű Aleut-szigetek, ahol több aktív vulkán is található, soruk egészen az Anchorage-tól nyugatra lévő Mount Spurrig húzódik. Az Alaszkai-öblöt az Alaszkai-félsziget és Aleut-szigetek választják el a Bering-tengertől. Alaszkában található Észak-Amerika legmagasabb csúcsa, a Mount McKinley (6194 m). Egyébként a kontinens északi felének 20 legmagasabb hegyéből 17 itt van. Legjelentősebb folyói: Yukon River, Kuskokwim River, Colville River, Copper River. Alaszkában több, mint 3 millió tó található. Ezek közül a jelentősebbek: Iliamna Lake, Aleknagik Lake, Becharof Lake, Clark Lake, Minchumina Lake.
Időjárás: 
Területén szubartikus éghajlat található. Hosszú, hideg tél, és rövid, hűvös nyár jellemző. Nyáron az átlaghőmérséklet jellemzően 13 és 26 Celsius fok között alakul, télen pedig -1 és -15 fok között. Az évi fagymentes időszak átlagosan közel 100 napon át tart. Nyáron (különösen a nyári napforduló környékén) szinte folyamatosan világos van, míg télen mindössze néhány órára kel fel a nap.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak Kanadába. Magyar állampolgárok esetében az útlevélnek legalább a hazaérkezés napjáig kell érvényesnek lennie. Az Egyesült Államokba történő belépés módjai: 1. bordó színű útlevél + elektronikus beutazási engedély (ESTA); 2. kék színű útlevél + érvényes amerikai vízum. ESTA: 2008. november 17-től magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül, ESTA engedéllyel utazhatnak az Egyesült Államokba. A beutazási engedélyt interneten keresztül lehet igényelni, a következő honlapon: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Ennek díja (14 USD) az Amerikai Nagykövetségnek fizetendő, a fizetés bankkártyával az interneten keresztül történik. Az ESTA engedély többszöri beutazásra jogosít.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!