Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše

1 napos gyalogtúra szlovákiában

Egynapos túrára hívjuk az érdeklődőket az Alacsony-Tátra főgerincére, annak talán legszebb, legmagasabb részére. Túránk során megmásszuk a hegység legmagasabb csúcsait, meglátogatjuk legismertebb menedékházait, az alapvetően gyephavas jellegű, de ezen a részen inkább sziklás, hullámzó főgerincen túrázva járjuk be Szlovákia harmadik legmagasabb hegysége, az Alacsony-Tátra főgerincének egyik legvonzóbb, a Magas-Tátra magashegyi részére leginkább hasonlító szakaszát. Aki szereti a Tátra sziklavilágát, és nem jelent számára nehézséget egy jelentős szintkülönbségű csúcstúra, annak itt a helye!
“Tökéletes szervezés, időpontok betartása, biztonságos utazás. Az utastájékoztató korrekt volt, az élmény pedig óriási. Mindenkinek csak ajánlani...”
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.

Nehézség:

Magashegyi jellegű csúcstúra, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk, fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség! A túra nem nehéz, de némi kitartás, lépésbiztonság és magashegyi jártasság szükséges. Amennyiben még nem túráztál ezen a tájon, vagy ezen a több csúcsot is érintő túrán ismét szeretnél bepillantást nyerni az Alacsony-Tátra legmagasabb részeinek szépségeibe, itt a helyed! Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk. 

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást autóbusszal, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Budapest – Felsőszabadi. Trangoška – Štefánik-menedékház – Gyömbér – Chopok – Dereše – Šdriecko. Felsőszabadi – Budapest.

Reggel 4.45-kor találkozunk Budapesten, indulás 5.00-kor. A kora délelőtti órákban  érkezünk meg Felsőszabadiba, az Alacsony-Tátra déli részének egyik fontos turistaközpontjába. A Trangoška turistaház (1130 m) melletti parkolóból a téli hótalpas túrákon megszokott útvonalon indulunk a Štefánik menedékház (1710 m) felé, majd a menedékháztól a téli úttól teljesen eltérő nyári útvonalon jutunk fel az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsára, a Gyömbérre (2043 m). A csúcsról megcsodáljuk a minden irányba, de főleg a Magas- és Liptói-Tátra felé nyíló gyönyörű kilátást, láthatjuk a Magas-Tátra korábban már bejárt, vagy bejárni tervezett csúcsait csakúgy, mint az Alacsony-Tátra szinte teljes vonulatát. A Gyömbérről egy rövid ereszkedéssel, majd szinte ugyanannyi emelkedéssel érkezünk meg a hegység harmadik legmagasabb csúcsa, a Chopok (2024 m) alatt található Kő menedékházig. Természetesen felkapaszkodunk a menedékháztól kőhajításnyira emelkedő csúcsra is, majd a menedékházban elfogyasztott ebéd után egy hosszú, a sípálya nyomvonala mellett vezető ereszkedéssel legyalogolunk a parkolóban várakozó autóbuszunkhoz. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 15 km, szintkülönbség fel és le ~1160 méter, a menetidő 8-9 óra.

Akik nem elégszenek meg ennyivel, azok a Kő menedékháznál történő rövid pihenőt követően egy túravezetővel átmehetnek az onnan kb. fél órányira lévő Dereše csúcsára (2003 m), majd a csúcsról egy közvetlen útvonalon ereszkedhetnek le a Košodrevina szállóhoz, ahol találkoznak csoportunk másik részével, és innen már együtt folytatják az utat a parkolóban várakozó buszunkhoz.
Ebben az esetben a túratáv 17,5 km, szintkülönbség fel és le ~1200 méter, a menetidő ~9-10 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

 

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó túra bakancs, kényelmes túraruházat, kis hátizsák a napi szükséges felszerelésnek, a túrabot is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát. Váltóruhát a buszon hagyhatjuk.
Aktív útjainkon (a busz tisztaságát óvandó) váltócipő és váltóruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!!  Minnimum 1,5 liter folyadék szükséges.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Célszerű élelmet itthonról hozni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre. Az utbaeső menedékházakban lehet meleg ételt-italt vásárolni.

Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.9
33 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Budapest, XIX. kerület
4.8
A rossz idő ellenére is kihozták a túravezetők a túrából a maximumot. Köszönöm! :)
Orosháza
5.0
Számomra igazi élménytúra volt. Szép, enyhén napos időben indultunk, fantasztikusan gyönyörű volt a táj. Sajnos a rossz idő ellenére a Gyömbérre nem jutottunk fel, kb. 30 méteren múlt. A Chopok viszont kárpótolt érte.
Lefele menet esőben, meg megmutatta ki az igazi természetkedvelő.
Ez volt eddg a 2. túrám a társasággal, de a következő hónapokra már betreveztem magam.

Budapest
5.0
Nagyon örülök, hogy végre eljutottam az Alacsony-Tátrába, mert sok ismerősünk ajánlotta! A táj fantasztikus, az ember csak kis porszemnek érezte magát a hegycsúcsok alatt. A túravezetők nagyon jók és felkészültek voltak. Sajnos az időjárással nem volt szerencsénk, így kalandosan alakult a túra, de szerencsére mindenki épségben leért a helyről, hazafelé pedig volt idő megszáradni. Félelmetes volt megtapasztalni, hogy mennyire hirtelen változik a magas hegyekben az időjárás. Köszönjük a szervezést!
Budapest, XI. kerület
4.8
Kifejezetten jól szervezett túra volt, Árpi mintha előre tudta volna, hogy micsoda idő közeleg délutánra, igyekezett minél előbb felérni a Chopokra. Ez jó döntésnek bizonyult, pedig a tempót gyorsnak találtam az elején. Végül csodás kilátással gazdagodtunk és azzal a tapasztalattal, hogy hinni kell az előrejelzésnek és a túravezetőnek - jobb időben fedett helyre érni... Mindennel elégedettek voltunk és biztosan visszatérünk még a Tátrába!:-))
Pécs
5.0
A túravezetőink nagyon készségesek, segítőkészek és figyelmesek voltak, köszönet nekik! Minden tökéletes volt, csak szuperlatívuszokban tudnék róla beszélni!
Budapest
5.0
Az időjárás előrejelzés nem kecsegtetett semmi jóval, ezért örültem, hogy legalább a Chopokra fel tudtunk menni. Minden volt, pára, napsütés, izzadás, jégeső, villám, dörgés, fázás.Árpiban mégis megbíztunk és mentünk vele fel a Gyömbérre, nálánál jobban úgysem ismeri senki jobban a Tátrát. Köszönet érte!!
Tököl
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat.
Nagyon jó volt a szervezés, a túra lebonyolítása. Gyönyörű helyeken jártunk. A túra teljesíthető volt és jól felépített. Biztonságban éreztem magam a profi túravezetők miatt Köszönöm! :).
Budapest, XIII. kerület
5.0
Minden rendben volt nagyon jó a szervezés és a túravezetők! Nem az első és nem is az utolsó túrám!
Budapest, XIX. kerület
5.0
Tökéletes szervezés, időpontok betartása, biztonságos utazás. Az utastájékoztató korrekt volt, az élmény pedig óriási. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Megyek máskor is.
Vecsés
5.0
Nagyon elégedett vagyok! Ez volt az első magashegyi túránk. Gyönyörű tájakon járhattunk. A túravezetőink nagyon készségesek, segítőkészek és figyelmesek voltak, köszönet nekik!
Kecskemét
5.0
Nagyon szeretek veletek utazni. Most sem csalódtam, minden tökéletes volt!
Ezt egyszerűen nem lehet jobban csinálni. Köszönök mindent a túravezetőknek, és természetesen az irodában dolgozóknak! D.Edit
Szigetszentmiklós
5.0
Nagyon jól szervezett túra volt! Köszönöm az élményt!
Budapest, XX. kerület
5.0
Kiemelném a túravezetők munkáját, elismerést érdemelnek!
Budapest, XIII. kerület
4.8
Köszönőm szépen az irodának ezt a remek napot amit szereztek nekem szuper volt.
Budapest, II. kerület
4.6
Köszönöm, nagyon élveztem a túrát :)
Budapest, XVI. kerület
5.0
A szervezés tökéletes volt, köszönjük.
A túravezetők is nagyon vigyáztak ránk.
Sajnálom ha feltartottuk a csapatot, de végül 8 ó 20 perc volt busztól - buszig.
Edzünk még egy kicsit és legközelebb gyorsabbak leszünk.
Legalábbis én.
Az élmény pedig feledhetetlen volt.
Budapest, X. kerület
5.0
Minden rendben volt az úton, és negyed órát rávertünk a túrajelzésre a Stefanikáig :)
Köszönöm.
Üdv.
k.
Budapest, IV. kerület
5.0
Most is , mint az eddigi utazom.com-os túráim után, külön tiszteletemet és elismerésemet szeretném ismételten kifejezni Nagy Árpinak, kinek túravezetése és tudása mindig lenyűgöz!!!!
Újabb csodálatos élménnyel gazdagodtam és vélhetően fogok a jövőben is az utazom.com csapatának és szervezésének köszönhetően.
Budapest, XIV. kerület
5.0
Ekkora lábterekkel rendelkező busszal még nem utaztam, nagyszerű volt!
Szigetszentmiklós
5.0
Végre magashegységben ritkán tapasztalható gyönyörű időjárásban csodálhattuk meg a hegyek világát. Árpád mindig remek helyre visz minket, terepismerete pedig lenyűgöző. A Tátra-túrák az egyik legszuperebb akciósorozat,ami a piacon található. Gratulálok! A további szép túrák reményében :Lantai Lajos
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!