Téli túra a Zöld-tavi menedékházhoz

1 napos gyalogtúra Szlovákiában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Kellemes téli gyalogtúra a Magas-Tátra egyik leginkább magával ragadó szegletébe, a befagyott Zöld-tó partján álló Zöld-tavi menedékházhoz. Igen látványos, könnyen végigjárható gyalogtúra, melynek végén, a házhoz megérkezve kinyílik a látóhatár. Legendákkal övezett hófedte hegycsúcsok, friss hegyi levegő, ízletes tátrai ételek és italok. Izgalmas téli kirándulásra hívunk mindenkit a Magas-Tátra egyik legszebb völgyébe!
“Nagyon jól szervezett utazás volt, rengeteg szépséget láttunk, és az időjárás is kegyes volt hozzánk. A Zöld-tavi menedékház és környéke minden...”

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az utas valamit az útlemondási biztosítást, és az étkezést.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap

Élménybeszámolók

» Hótalpas túra a Gyömbér csúcsára, Alacsony-Tátra - Kovács Attila, 2014. március. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1 nap: Budapest – Tátralomnic. Fehér-víz – Zöld-tavi menedékház – Fehér-víz.

Hajnalban találkozunk (04.45-kor) Budapesten,  indulás 05.00-kor. Besztercebányán és Poprádon keresztül kora délelőtt érkezünk meg a Tátrai Nemzeti Parkban található Fehér-víz (Biela voda) parkolóhoz, amely Tátralomnic szomszédságában található. Buszunkat hátrahagyva gyalog indulunk a Késmárki-Fehérvíz-völgyben felfelé, kezdetben fenyves erdőben túrázunk, majd törpefenyők között kígyózik ösvényünk. Kb. 3 óra gyaloglás után érkezünk meg a káprázatos hegyi környezetben fekvő Zöld-tavi menedékházhoz, ahol megpihenünk és megebédelünk. Körülöttünk ég felé törő tátrai csúcsok pompáznak, a menedékházzal szemközt emelkedik a Weber-csúcs, amely a Magas-Tátra legmagasabb függőleges sziklafala (900 méter), a Zöld-tóból szinte kinőni látszik a legendákkal övezett Karbunkulus-torony, keletre pedig a Zerge-csúcs uralja a látóhatárt. A hegyek energiájával feltöltődve a felfelé megtett úton indulunk lefelé, a túránk kiindulópontjához. Buszra szállunk és elindulunk hazafelé, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv: 15 km, Szintkülönbség: kb. 630 méter fel és le, menetidő 6-7 óra
Túránk nem hótalpas túra!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az utas valamit az útlemondási biztosítást, és az étkezést.

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.
A fizetendő részvételi díj az üzemanyagárak változása miatt esetenként eltérhet az ajánlatunkban feltüntetett összegtől. 

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást.  Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.Sí vagy túrabotot hozz magaddal segíthet!
A korai sötétedés miatt, fej vagy kézilámpa mindenképp kerüljön a zsákba!!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Túránk során a Zöldtavi-menedékházban tudunk meleg ételeket italokat vásárolni.  Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Jó szolgálatot tehet egy túratermosz amiben meleg innivalót tudsz hozni.

Időjárás: 
Változékony, magashegységi időjárásra kell számítani. Gyakoriak az erős szelek, ami a hőérzetünket jelentősen csökkenti, akár -15-ra is lehet számítani szélsőséges esetekben. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized, tartalék ruházatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
37 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.8
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Nekem kényelmes séta volt, csodás tájon. Köszönöm az élményt :-)
Szatymaz
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Kivételes nap volt a szombati! Az időjárás jósok havazást és ködöt jósoltak, de az égiek kegyesek voltak hozzánk és egy káprázatos napot rittyentettek nekünk össze. Megérkezéskor szikrázó napsütés fogadott bennünket a parkolóban, majd a túraúton felfele haladva a menedékházhoz tátott szájjal csodáltuk a havas tájat, a hótol roskadozó fákat, a még éppen be nem fagyó gyors patakokat, ahogy a hóvasapkás sziklák között kanyarogva rohannak le a hegyről. A túristaházhoz közeledve a magasság meghozta az igazi hideget is, fent a nap elbújt a felhők mögé, jelezvén... azért mégiscsak december van. A túristaház melegsége mindenkinek sok energiát adott a visszaúthoz...ami talán még csodálatosabb volt, mint felfele, hiszen több idő van ámulni a csodálatos tájat. A vezetőink most is kiválóak voltak...ugyan Réka lett volna a soros, de sajnos lebetegedett (innen is gyors felépülést kívánok), de Ákos sikeresen felnőtt a feladathoz és kiválóan helyettesítette Rékát... ügyes vagy Ákos, most sem okoztál csalódást... nagyon szeretünk! Aki még nem volt télen a hegyekben, de szereti a havat, a hideget, a kihívásokat, a jó társaságot, a kiváló szervezést, akkor "utazom.com". Szép napot!
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Csodás túra volt, mindenkinek ajánlom. Beszéljenek helyettem a képek..
Valkó
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Köszönjük a túravezetőknek ezt a gyönyörű túrát, köszönet a türelmükért és kedvességükért, nagyon jól éreztük magunkat.
Bp.
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, V. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Köszönet az Irodának, hogy nem törölték a túrát. Egy kényelmesen teljesíthető túra, mindenki számára. Csak a hó és a szél tett egy kis szakaszon próbára, de annak is megvolt a varázsa. Az Irodától megszokott profi szervezéssel...a Túravezetők kedves odafigyeléssel és rutinnal gardírozták a csipet csapatot. Köszönet Nekik.
Budapest, III. kerület
5.0
Szuper volt a túra, kedves és profi túravezetők, remek program, szuper sofőrök és busz, csodaszép táj :) Kicsit lehetett volna lassabb tempó a bámészkodók kedvéért, de így is szuper volt :) Köszönöm a lehetőséget!
Budapest
4.0
Tisztelt Utazási Iroda!
Nagyon nagy élmény volt részt venni a túrán! Precíz szervezés. Bőséges előzetes információ, a várható viszonyokról és a szükséges felszerelésről. Busz tiszta, kényelmes és megfelelő utazási komfortot nyújtott.
Két apró kifogásom van: A menettempó, kicsit erős volt, nem igazán volt tekintettel a heterogén életkorú társaságra. (Én 65 éves vagyok, belföldön, erős túra-tapasztalattal, de úgy láttam, másnak is, megeröltető volt, kicsit a tempó. 7,5 Km/2 óra, 40 perc.) A másik észrevétel: Szívesen hallottam folna, többet a térség történelmi, társadalmi, kultúrális hátteréről.
Összességében, egy nagyon jó napot töltöttem el, emlékezetes élmény marad számomra.
Szeged
5.0
A szervezés tökéletes volt, mint mindig!
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!