GARANTÁLT INDULÁS A 2022.12.17. IDŐPONTBAN!

Téli túra a Zöld-tavi menedékházhoz

1 napos gyalogtúra Szlovákiában

Kellemes téli gyalogtúra a Magas-Tátra egyik leginkább magával ragadó szegletébe, a befagyott Zöld-tó partján álló Zöld-tavi menedékházhoz. Igen látványos, könnyen végigjárható gyalogtúra, melynek végén, a házhoz megérkezve kinyílik a látóhatár. Legendákkal övezett hófedte hegycsúcsok, friss hegyi levegő, ízletes tátrai ételek és italok. Izgalmas téli kirándulásra hívunk mindenkit a Magas-Tátra egyik legszebb völgyébe!
“Nagyon jól szervezett utazás volt, rengeteg szépséget láttunk, és az időjárás is kegyes volt hozzánk. A Zöld-tavi menedékház és környéke minden...”
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az utas valamit az útlemondási biztosítást, és az étkezést.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Téli túra a Lengyel Tátrában - 4 nap

Élménybeszámolók

» Hótalpas túra a Gyömbér csúcsára, Alacsony-Tátra - Kovács Attila, 2014. március. 11

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1 nap: Budapest – Tátralomnic. Fehér-víz – Zöld-tavi menedékház – Fehér-víz.

Hajnalban találkozunk (04.45-kor) Budapesten,  indulás 05.00-kor. Besztercebányán és Poprádon keresztül kora délelőtt érkezünk meg a Tátrai Nemzeti Parkban található Fehér-víz (Biela voda) parkolóhoz, amely Tátralomnic szomszédságában található. Buszunkat hátrahagyva gyalog indulunk a Késmárki-Fehérvíz-völgyben felfelé, kezdetben fenyves erdőben túrázunk, majd törpefenyők között kígyózik ösvényünk. Kb. 3 óra gyaloglás után érkezünk meg a káprázatos hegyi környezetben fekvő Zöld-tavi menedékházhoz, ahol megpihenünk és megebédelünk. Körülöttünk ég felé törő tátrai csúcsok pompáznak, a menedékházzal szemközt emelkedik a Weber-csúcs, amely a Magas-Tátra legmagasabb függőleges sziklafala (900 méter), a Zöld-tóból szinte kinőni látszik a legendákkal övezett Karbunkulus-torony, keletre pedig a Zerge-csúcs uralja a látóhatárt. A hegyek energiájával feltöltődve a felfelé megtett úton indulunk lefelé, a túránk kiindulópontjához. Buszra szállunk és elindulunk hazafelé, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv: 15 km, Szintkülönbség: kb. 630 méter fel és le, menetidő 6-7 óra
Túránk nem hótalpas túra!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az utas valamit az útlemondási biztosítást, és az étkezést.

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.
A fizetendő részvételi díj az üzemanyagárak változása miatt esetenként eltérhet az ajánlatunkban feltüntetett összegtől. 

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást.  Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.Sí vagy túrabotot hozz magaddal segíthet!
A korai sötétedés miatt, fej vagy kézilámpa mindenképp kerüljön a zsákba!!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Túránk során a Zöldtavi-menedékházban tudunk meleg ételeket italokat vásárolni.  Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Jó szolgálatot tehet egy túratermosz amiben meleg innivalót tudsz hozni.

Időjárás: 
Változékony, magashegységi időjárásra kell számítani. Gyakoriak az erős szelek, ami a hőérzetünket jelentősen csökkenti, akár -15-ra is lehet számítani szélsőséges esetekben. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized, tartalék ruházatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
24 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.8
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Köszönet az Irodának, hogy nem törölték a túrát. Egy kényelmesen teljesíthető túra, mindenki számára. Csak a hó és a szél tett egy kis szakaszon próbára, de annak is megvolt a varázsa. Az Irodától megszokott profi szervezéssel...a Túravezetők kedves odafigyeléssel és rutinnal gardírozták a csipet csapatot. Köszönet Nekik.
Budapest, III. kerület
5.0
Szuper volt a túra, kedves és profi túravezetők, remek program, szuper sofőrök és busz, csodaszép táj :) Kicsit lehetett volna lassabb tempó a bámészkodók kedvéért, de így is szuper volt :) Köszönöm a lehetőséget!
Budapest
4.0
Tisztelt Utazási Iroda!
Nagyon nagy élmény volt részt venni a túrán! Precíz szervezés. Bőséges előzetes információ, a várható viszonyokról és a szükséges felszerelésről. Busz tiszta, kényelmes és megfelelő utazási komfortot nyújtott.
Két apró kifogásom van: A menettempó, kicsit erős volt, nem igazán volt tekintettel a heterogén életkorú társaságra. (Én 65 éves vagyok, belföldön, erős túra-tapasztalattal, de úgy láttam, másnak is, megeröltető volt, kicsit a tempó. 7,5 Km/2 óra, 40 perc.) A másik észrevétel: Szívesen hallottam folna, többet a térség történelmi, társadalmi, kultúrális hátteréről.
Összességében, egy nagyon jó napot töltöttem el, emlékezetes élmény marad számomra.
Szeged
5.0
A szervezés tökéletes volt, mint mindig!
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, VI. kerület
5.0
Csodás útvonal, remek túravezetők és isteni konyha a menedékházban
Budapest, XVIII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Valkó
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Az esőt-havas esőt jósló időjárással szemben ragyogó napsütésben tettük meg a gyönyörű utat a menedékházig. Volt sár, volt latyak, volt jég, volt hó. De ragyogó, kék ég is.
A menedékházban is szerencsénk volt, mert nem voltak sokan. Ettünk-ittunk, kellemesen megpihentünk.
Nagyszerű élményt kaptunk. A túravezetők kedvesek, segítőkészek voltak, a sofőrök biztonságban szállították a csapatot.
Köszönjük!
Budapest, VI. kerület
5.0
Tökéletes szervezés, kényelmes, tiszta busz, pontos menetrend. A túravezetők felkészültek voltak, Noémi, mint túravezető, profi szakmai szinten irányította a csapatot az élen, figyelve a leszakadt túrázókra is. A tempó megfelelő volt. Biztonságban éreztem magam az egész túra során. A helyszín gyönyörű, egyszer nyáron is megnézem. Ajánlom mindenkinek.
5.0
Minden tökéletes volt mint mindig!
Mezőszentgyörgy
5.0
Nagyon jól szervezett utazás volt, rengeteg szépséget láttunk, és az időjárás is kegyes volt hozzánk. A Zöld-tavi menedékház és környéke minden évszakban fantasztikus. A túravezetők rendkívül felkészültek, a csoport tagjai pedig igazán jó "kondícióban" voltak, így sikerült az idővel jól gazdálkodni, belefért egy kis pihenő és néhány finom falat a menedékházban.
Budapest, XIII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Dunavarsány
4.7
<szöveg nélkül>
Budapest, XIV. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Szigetszentmiklós
4.7
<szöveg nélkül>
Nyiregyhaza
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, IX. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!