GARANTÁLT INDULÁS!

A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter)

Gyalogtúra a Tátra legnépszerűbb csúcsára

A Magas-Tátra számtalan szebbnél szebb túracélpontot kínál, ezek közül egyértelműen a Tengerszem-csúcs (Rysy) tart számot a legnagyobb érdeklődésre. A csúcsra vezető túraútvonalon varázslatos szépségű tengerszemek mellett, izgalmas, technikai segédeszközökkel biztonságosan járhatóvá tett sziklapárkányon át jutunk el a Tátra legmagasabban fekvő menedékházához. Innen szinte karnyújtásnyira van a Magas-Tátra legmagasabb, jelzett turistaúton elérhető csúcsa, melynek tetején a páratlan tátrai panorámában gyönyörködve élhetjük át a csúcshódítás izét.
“Szerencsénk volt az idővel, nem esett. Így feljutottunk a csúcsra, bár felhőbe borult, elmaradt a panoráma. Az oda és visszafelé vezető út...”
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.

Nehézség:

Nehéz Túra!! Magashegyi csúcstúra, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen, láncokkal biztosított párkányon biztonsággal mozgóknak ajánljuk, fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség. Tériszonyosoknak nem ajánlott! Kezdő túrázóknak – a jelentős táv és szintkülönbség miatt – csak hasonló terepen megtett kisebb szintkülönbségű bemelegítő túrák után ajánljuk. 
Figyelem!
 Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják. A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja!

GARANTÁLTAN KIS CSOPORTOS TÚRA!

Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt-, karantén kötelezettség) nélkül léphetnek be Szlovákiába az oltási igazolások és védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről szóló, kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal és az oltóanyag típusát és valamennyi oltás dátumát rögzítő oltási igazolással.

Ez a túránk limitált létszámmal (max. 15-20 fő) indul, a biztonság és a teljesíthetőség figyelembe vételével! Az oda és visszautazás nagy busszal történik, de helyben már két külön célponttal két külön csoport indul!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
15-20 fő
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Téli túra a Zöld-tavi menedékházhoz - 1 nap

Élménybeszámolók

» A Magas-Tátra fényes, fehér oldala - Molnár Tibor, 2011. november. 24
» Medvekaland a Magas-Tátrában - Kovács Attila, 2011. december. 25

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
Budapest – Poprádi-tó megálló. Poprádi-tó – Tengerszem-csúcs – Poprádi-tó. Poprádi-tó megálló – Budapest.

Korán reggel találkozunk Budapesten a Városligeti korcsolyapálya előtt. Kora délelőtt érkezünk meg túránk kiindulópontjára, a Poprádi-tó villamos megállóhely melletti parkolóba (1250 méter), ahonnan már gyalogosan folytatjuk utunkat. Szilárd burkolatú erdei úton, hangulatos fenyvesek között jutunk el a Poprádi-tóig (1494 méter), ahol rákanyarodunk a Menguszfalvi-völgybe vezető túraösvényre. A fenyvesek lassan törpefenyőkké szelídülnek, majd ezek is elmaradnak, és a piros jelzésre rátérve hamarosan megérkezünk a Békás-tavakhoz, ahonnan több más csúcs mellett már jól látszik maga a Tengerszem-csúcs is. A tavakat magunk mögött hagyva egy rövid, láncokkal biztosított technikás szakaszhoz jutunk, amely a közeli menedékház alatti emelkedőhöz vezet. Innen már csak egy kis kitartás, és a 2250 méter magasan álló Hunfalvy-völgyi menedékházhoz érkezünk. Itt pár percet pihenünk, feltöltjük magunkat energiával az elkövetkező csúcshódításhoz, majd a hátra lévő 250 méter szintkülönbség leküzdésével a Hunfalvy-hágón át elérjük a Tengerszem csúcsot (2499 méter). A csúcson teljes körpanoráma fogad bennünket, a Magas-Tátra közeli és távoli csúcsai mellett a Lengyel-Tátra legszebb völgyébe is betekintést nyerhetünk. Miután fényképezőgépeinkkel megörökítettük ezt a gyönyörű panorámát, és magunkba szívtuk a csúcs levegőjét, visszaindulunk a menedékház irányába, majd onnan tovább ereszkedve a már ismert útvonalon érjük el túránk kiindulópontját. Útközben teszünk egy rövid kitérőt a Poprádi-tóhoz, ahol a tó melletti menedékházak egyikében lehetőség nyílik egy kis frissítőre.  Kellemesen elfáradva az esti órákban érkezünk vissza a parkolóban várakozó autóbuszunkhoz, majd elindulunk hazafelé. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv 19,5 km, szintkülönbség 1250 méter fel és le, a menetidő 9-10 óra.

 

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs.
Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

A túra csak túrabakancsban teljesíthető!! 20-25 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek. Esőkabát, kényelmes túraruházat, fejfedő. Javasolt még túrabot.
Figyelem! Aktív túráinkon az autóbusz tisztaságát óvandó, váltó cipő és ruházat használata kötelezö, ezt kérjük mindenképp hozd magaddal!
A nem megfelelő felszereléssel indulókat a túravezetők a túrától biztonsági okokból eltanácsolhatják!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. Haza érkezés a késő esti órákban.

Étkezés: 
Célszerű élelmet itthonról hozni, az útbaeső menedékházban van lehetőség meleg ételeket italokat vásárolni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre, a menedékházban csak vásárolni lehet vizet!
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Csomagolás: 
20-25 literes hátizsákba csomagold a felszerelésed, a váltó ruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
57 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.7
Szeged
5.0
Tljesen rendben volt minden, a felmerült problémákat mindenki megelegedésére oldották meg a túravezetők.
Budapest, III. kerület
5.0
Nagyszerű élménnyel gazdagon tértem haza életem első túrájáról. Köszönöm a lehetőséget. Minden szuper volt, a túra , a szervezés, az utazás. Köszönöm.
5.0
Nagyon jól szervezett túra, felkészült és jófej túravezetőkkel. Csodálatos tájak, igazán fantasztikus kaland. Kis gyakorlattal, és jó erőnléttel könnyen teljesíthető - a jó időjáráshoz viszont szerencse is kell. Nekünk az is megadatott. Köszönöm az utazom.com csapatnak, Rékának, Ákosnak az élményt :-)
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Nem az első utam volt Veluk, és sosem csalódtam, nagyszerű élmény minden utazás :)
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Pazar napsütésben indultunk a Rysy meghódítására. Csodálatos élményben, szuper magashegyi túrázásban volt részünk. Visszatérő utazóként továbbra is nagyon elégedettek voltunk a férjemmel mind a szervezéssel, mind a túravezetőkkel. A túra nehéz, jó edzettséget és szédülésmentességet igényel, viszonyt a különleges magashegyi élmény, és panoráma kárpótol. Ajánlom, menjetek!
5.0
<szöveg nélkül>
Vecsés
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Kunszentmiklós
5.0
Ismét egy jó program...
Szeged
5.0
Az eső és a nehéz útvonal ellenére is minden szuper volt. Még vissza fogok térni.
Kistarcsa
4.0
Remek, fárasztó túra, nem lehet félvállról venni! Annak ellenére, hogy a párás idő elvette a csúcspanorámát, megérte felkapaszkodni. Jó szervezés, jó csapat, nagy tempó, remek kikapcsolódás.
Biatorbágy
5.0
Köszönöm az utat! Kiváló szervezés, felkészült segítő kész túravezetők, kellemes társaság, jó idő és kitartás. Így a siker sem maradt el.
Budapest, XVII. kerület
5.0
Szerencsénk volt az idővel, nem esett. Így feljutottunk a csúcsra, bár felhőbe borult, elmaradt a panoráma. Az oda és visszafelé vezető út látványa azonban kárpótolt, nagyon szép volt. A menedékházak szuperek.
Esztergom
5.0
Az időjárástól eltekintve - amiről senki nem tehet - nagyon jó program volt - Köszönet a túravezetők kedvességéért és segítőkészségéért. Köszönettel!
Budapest, XIX. kerület
4.0
Jó volt minden,kár,hogy a rossz idő miatt nem tudtunk feljutni,na de majd legközelebb :)
Nyíregyháza
5.0
Nagyon szimpatikus volt a túravezetők segítőkészsége, megfontoltsága és nagyon jó ötlet volt a hűtőmágnes az út végén. A busz pedig a legkényelmesebb volt, amivel eddig utaztam.
Páty
5.0
5*
Minden szupet volt
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!