A mesés Indokína

13 napos körutazás Vietnam, Laosz és Kambodzsa tájain

"Lenyűgöző három ország. Számomra Vietnám változatossága volt az igazi meglepetés. A Halong Bay látványát soha nem fogom elfeledni. A legvarázslatosabb hely ahol valaha jártam."
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban és 1 éj hajón + 2 éj repülőn
9 nap félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora), hajón teljes panzió
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére

Részvételi díj nem tartalmazza

 Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, vízumdíjakat, egyéb személyes kiadásokat.

Egyéb fontos információk:
Vietnámi vízum 20.000 Ft, laoszi 35 USD, kambodzsai 36 USD. Budapesten csak a vietnámi vízum intézhető, többi a helyszínen.
Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 25 főben maximáljuk.

Hossz: 
13 nap
Létszám: 
Maximum 25 fő

Szállás

3-4 csillagos szállodákban, 1 éj hajón, 2 éj repülőn

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)
Átszállással utazás Vietnám legnagyobb városába, Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)
Saigon volt a fővárosa Dél-Vietnámnak az egyesülés után Hanoi lett a főváros, de Saigon, mai nevén Ho Chi Minh város, továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. Megérkezés a menetrend függvényében buszos városnézés és transzfer a szállo­dába. Megtekintjük kívülről az egykori elnöki palotát, mely a háború idején katonai főhadiszállás volt. Lefényképezhetjük a szép Főposta épületét, a Notre Dame-templomot is. Szállás Saigonban (2 éj).

3. NAP: SAIGON – MEKONG DELTA – SAIGON
Nagyon érdekes kirándulásunk lesz ezen a napon. A Mekong, Kínában ered és keresztülfolyik Délkelet-Ázsián, Saigon után ömlik a Dél-Kínai-tengerbe. Ben Tre városkából külön kishajó­val járjuk be a vidéket. A Cai Son és Thanh Nhon csatornák men­tén helyi családokat látogatunk meg, akik kókuszból készítenek különféle termékeket. Biciklivel, vagy motorral folytatjuk utunkat rizsföldeken át, ebédelünk egy helyi étteremben, majd a délután hátralévő részében ismét a csatornákon hajózva megnézünk egy rizsfeldolgozó manufaktúrát. Késő délután érünk vissza Saigonba.

4. NAP: SAIGON – HANOI
Repülés Hanoiba. Délután városnézés: Ho Chi Minh mauzóleum, Egyoszlopos Pagoda, Irodalom Temploma, mely az ország első egyeteme volt. Délután az Etnológiai Múzeumban teszünk láto­gatást, mely Vietnám történelmének relikviáit mutatja be, majd egy tradicionális riksás városnézésen veszünk részt a régi negyed­ben. Ezután a Sword-tóhoz megyünk, ahol a tó közepén egy cso­dás templom található, és egy fahíd köti össze a parttal. Este vacsora egy tradicionális helyi étteremben, szállás Hanoiban.

5. NAP: HANOI – HALONG BAY
Utunk egyik csúcspontjához érkeztünk el. A világörökség részeként számon tartott Halong-öbölhöz buszozunk. A Dél- Kínai-tenger északi részén található ez a káprázatos hely. Elfoglaljuk az (ablakos, tusolós, WC) kabinunkat és kihajózunk. Fantasztikus sziklák közt halad vitorlás hajónk. Elmondhatatlan a látvány, több mint 3.000 csodaszép szikla, zöld növényzettel a kb. 1.500 km2-es öbölben. A nap során lesz fürdési lehetőség is. Ebéd. Este felejthetetlen élmény a naplemente látványa a ten­geren. Vacsora, szállás a hajón tusolós kabinokban.

6. NAP: HALONG – HANOI – LUANG PRABANG
Reggel csodás napfelkelte után folytatjuk a hajózást a mese­szép sziklák között. Így térünk vissza a kikötőbe majd transz­fer a repülőtérre és elutazás Laosz leghíresebb városába, Luang Prabangba. (3 éj).

7. NAP: LUANG PRABANG – PAK OU
Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhista szo­kásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjtenek. Ezt követően egy helyi piacot keresünk fel. A Mount Phousi meg­mászása után hajókkal pár órás hajóúttal a Mekong-folyó mentén Pak Ou barlanghoz utazunk, mely egy csodaszép mészkősziklában található a Mekong és az Ou-folyók torkolatával szemben. A két nagy barlangban több ezer Buddha szobor van a pár centistől a több méteresig. Tovább hajózva Ban Muang Keo faluban állunk meg, ahol helyi tradíciót követve, rizsből készítik a whiskeyt. Kóstolhatunk és vásárolhatunk is. Ebéd egy folyóparti étterem­ben. Délután visszatérünk Luang Prabangba, majd felmegyünk a város feletti hegyre. A hegy tetején egy szent, aranyozott sztúpa található. Itt a meseszép naplementében gyönyörködhetünk és letekintünk a városra, valamint a Mekong folyóra. Innen az éjsza­kai piacra megyünk, ahol többek közt megtalálhatóak a helyi, merített technikával készült textíliák, melyeket a környező hegyi falvak lakosai hoznak a városba. Szállás.

8. NAP: ELEFÁNTFARM – KHUANG SI – LUANG PRABANG
A Laosz szó jelentése: millió elefánt országa, így érthető, hogy délelőtt egy elefántfarmra is ellátogatunk. Vadregényes az egész vidék amerre járunk. A farmon tájékoztatást adnak az ele­fántok életéről, meglátogatjuk a bébi elefántokat is a parkban. Ezt követően rizsföldek és kis falvak mentén megyünk a Khuang Si vízeséshez. Útközben megállunk egy kézműves falunál is, és a vízesésénél fürödhetünk egy csodásan tiszta tóban. Visszatérés Luang Prabangba az esti órákban.

9. NAP: LUANG PRABANG – SIEM REAP
Délelőtt a volt királyi palotát tekintjük meg, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörökségek közt, mely évszáza­dokon keresztül (1975-ig) a királyság székhelye volt. Transzfer a repülőtérre, majd Siem Reapba utazunk. Este show műsorral egy­bekötött vacsorát fogyasztunk el egy helyi étteremben.

10. NAP: SIEM REAP
Reggeli után hajókkal Prek Toal nevű helyet keressük fel. Itt minden úszik a vízen, a templomtól az iskolán át a gyógy­szertárig. Az úszó faluban megnézhetjük a halászok munkáját, igazi házi jellegzetes ebédet fogyaszthatunk el. Ebéd után még tovább hajókázunk és megnézhetjük hogyan készülnek a vízi jácintból színes háztartási eszközök. Vásárlásra is lesz lehetőség. Esti órákban térünk vissza Siem Reapba.

11. NAP: TA PROHM – SRAH SRANG – ANGKOR WAT
Délelőtt az Angkor Thom és a Ta Prohm templomok felé vesszük az irányt. Ez utóbbinál forgatták Angelina Jolie híres Tomb Raider filmjét. Lenyűgöző élmény látni, ahogy a dzsungel hatalmas fái teljesen ránőttek az épületek falaira. A Srah Srang monumentális medencéjében az uralkodó több száz ágyasa fürdött. Sokak sze­rint a világ 7 új csodája közé be kellett volna választani a Siem Reap mellett található Angkor Watot és a közelében lévő temp­lomokat. Kb. 30 km2-es körzetben több mint egy tucat szentély található. A IX. századtól az uralkodók építették ezeket a temp­lomokat saját temetkezési helyüknek. A legszebb és az egész területnek névadó temploma, az Angkor Wat szerepel délutáni programunkban. Erre a kambodzsaiak annyira büszkék, hogy még az ország zászlajában is szerepel a fantasztikus látványos­ság képe. A csodálatos kődomborművek, a díszes oszlopok és a kőfaragványok felejthetetlen élményt jelentenek. Késő délután a Bakheng templomhoz sétálunk fel és onnan tekintjük meg a színpompás naplementét. Este, aki akar, tuk-tukkal bemehet a turisták özönétől hangos, mozgalmas belvárosba.

12. NAP: BANTEAY SREY – HAZAUTAZÁS
Reggeli után rövid buszos kirándulást teszünk a környék egyik gyöngyszeméhez a X. században épült Banteay Srey templom­hoz. A látogatás után indulás a repülőtérre. Hazautazás átszál­lással, éjszaka a repülőn.

13. NAP: HAZAREPÜLÉS
Budapestre érkezés várhatóan a déli órákban.

A programváltoztatás jogár fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:
Egy teljes nap a mesés Halong-öbölben hajózva
Naplemente Angkor Wat mitikus templomainál
Laoszi trópusi esőerdő elefánthátról
Hajózás a híres Mekong folyón

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2019. március. 11
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban és 1 éj hajón + 2 éj repülőn
9 nap félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora), hajón teljes panzió
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére

Részvételi díj nem tartalmazza: 

 Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, vízumdíjakat, egyéb személyes kiadásokat.

Egyéb fontos információk:
Vietnámi vízum 20.000 Ft, laoszi 35 USD, kambodzsai 36 USD. Budapesten csak a vietnámi vízum intézhető, többi a helyszínen.
Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 25 főben maximáljuk.

Kötelező költségek: 

Vízumdíj.

Vietnámi vízum 23.000 Ft, Laoszi 35 USD, Kambodzsai: 36 USD.
Budapesten csak a vietnámi vízum intézhető, többi a helyszínen.

Helyszíni költségek leírása: 

A részvételi díj a belépők árait tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Étkezés: 

A részvételi reggeli + ebéd vagy vacsora, a hajón teljes ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!