A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

3 napos kirándulás Ausztriában

Ausztria legszebb hegycsoportjai közé tartozó Hochschwab csodái várnak ránk ezen a buszos utazáson. Az Alpok csipkés hegyláncai, alpesi rétjei, barlangjai ejtik ámulatba a túrázót. S ha ez még nem lenne elég, a vízesésektől szabdalt, szédületes Wasserlochklamm zuhatagjait járjuk be fahídról fahídra, amely izgalmas része lesz e fantasztikus kalandnak.

GARANTÁLT INDULÁS!

Alapár tartalmazza

az utazást, két éjszaka szállást félpanzióval, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, az esetleges belépőket, és az utas és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
apartman
Létszám: 
35 - 45 fő

Nehézség:

Közepesen nehéz túra, az első két nap nagyobb szintemelkedéssel.

Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2016. október. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2016. október. 15
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. január. 14
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Ékszerdoboz Ausztriában - a festői Hallstatt - Kovács Attila, 2014. január. 09
» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2014. január. 06
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Hótalpas túra Pádison - 4 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Lassing (684 méter), Hochkar csúcs (1808 méter), Wasserlochklamm, Präbichl (1232 méter)

Találkozó reggel 05.00-kor Budapesten, a Hősök terén, az Időkeréknél, indulás 05.15 órakor. Rövid pihenővel szinte végig autópályán haladva érkezünk meg az osztrák síparadicsom, a Hochkar tövébe. Felszereléseinket magunkhoz véve indulunk neki a völgy fölé magasodó hegyoldalnak. Útközben a sífelvonó-központ melletti menedékháznál megpihenünk, majd egy gerincen felkaptatva érjük el a csúcsot. Lélegzetelállító panoráma kíséri utunkat, belátjuk az alattunk elterülő Salza völgyét, az Alpok közeli, magas bérceit, például a Reichensteint (2165 méter) és a Hochschwab csoport 2000 méteres vonulatait is. A csúcsról egy másik túraösvényen visszaereszkedünk a sífelvonóknál várakozó autóbuszunkhoz. Innen rövid utazással legurulunk a Salza völgyébe, hogy meglátogassuk a vízeséseiről híres Wasserloch szurdokot. Kiépített lépcsőkön, hidakon kapaszkodunk fel egészen a patak forráspontjáig fantasztikus környezetben. Miután kigyönyörködtük magunkat visszatérünk a völgybe és szállásunkra utazunk.  amivel a szállásunkra utazunk.
Menetidő Hochkar: 3 óra; szint: fel 350 méter
Menetidő Wasserlochklamm: 3 óra, szint: 300 méter

2. nap: Präbichl, Reichenstein (2165 méter), Präbichl

Mai célunk a gyönyörű Reichenstein csúcsának megmászása. Reggeli után szállásunkról egy szép erdei ösvényen indulunk felfelé. Az erdőhatárt elérve sziklásabbá válik a terep, majd meredeken vezet tovább az utunk, egy csodálatos hegygerincen keresztül a Reichenstein menedékházhoz. Felszerelésünket otthagyva, kicsit megkönnyebbülve tehetjük meg a hátralévő szakaszt a csúcsig. Fantasztikus a panoráma, tiszta időben láthatjuk a Hochschwab csoport magas gerincét és ormait. A házhoz visszatérve kifújjuk magunkat és a már ismert ösvényen ereszkedünk a völgyben lévő szállásunkra. Este szaunával kényeztethetjük megfáradt testünket. 
Menetidő: 8 óra, távolság: 14 km, szint: fel/le 1250 méter 
 

3. nap: Präbichl, Frauenmauer barlang, TAC spitze, Polster, Budapest

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és rövid utazással érkezünk mai túránk kiindulópontjára. Hamisítatlan alpesi réteken keresztül kanyargunk felfelé majd fenyőerdőben folytatva utunkat érkezünk meg a Frauenmauer barlang bejáratához. A közel 800 méter hosszú barlang átvezet minket a hegy túloldalára. A barlang nem kúszós-mászós, végig tudunk rajta sétálni egy izgalmas túra keretében. A barlang túloldali bejáratánál lévő pihenőhelyen szusszanunk egyet majd tovább indulunk a zöldellő hegyoldalakon  a Polster nyeregig. Innen van lehetőség rövid kitérőre a TAC spitze Dolomitokat idéző sziklavilágába bolyongni egyet vagy leereszkedni a közeli kis menedékházhoz, csodás panoráma mellett ott bevárni a visszatérőket. Miután mindenki kifújta magát leereszkedünk a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. Az esti órákban érkezünk meg Budapestre.    
Menetidő: 6 óra; távolság: 12 km, szint: fel/le 800 méter

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, két éjszaka szállást félpanzióval, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, az esetleges belépőket, és az utas és az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

szurdok belépő 5 euro/fő
barlangbelépő 5 euró/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 50 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20 - 25 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

Az éjszakát a vendégház apartmanjainak 2-4 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük.

Étkezés: 
Az ár tartalmazza a félpanziós ellátást. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. Mindemellett az útközben érintett menedékházakban lesz vásárlási, valamint vízvételi lehetőség. Szálláson lehetőség van szendvics vásárlására reggelenként, 3 darab 2 euróba kerül, ha ezt a szolgáltatást igényled kérünk jelezd előre.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
13 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
3.6
Túravezetők értékelése
4.7
Utazás értékelése
4.4
Budapest, XIII. kerület
4.2
Csodálatos tájak, remek vezetés! Köszönöm
Budapest, XVIII. kerület
5.0
Bár az időjárás az első napokban nem volt túl kegyes hozzánk, első két túránkon bőrig áztunk, másnap a felhők között igen csak fáztunk, a túrák értékét ez mégsem kissebbítette. Akár a řésztvevők,akár a túravezetők kívánták,de a felhők közül néhány percre a tájat is megcsodálhattuk. Az utolsó napi túra rendkívül változatos, kalandos volt, erdők, mezők, szűk ösvények, murvás meredek hegyoldal,amit végre napsütéses időben hódíthattunk meg, és egy izgalmas barlangi túra színesítette az egészet. A túravezetők kedvesek, segítőkészek voltak hegyen is és a szálláson is...Köszönet a szervezésért, a vezetésért, a kedves apró egyedi ajándékért, valamint a humoros anekdotákért.
Budapest, XXI. kerület
4.8
Többször utaztam már az irodával és tezervezem is a jövőben.
A Túravezetők figyelmesek, az igen vegyes korosztályú, fizikumú csoportot mindig egyben tartották. Humorosan tájékoztatnak időben mindenről.
Kitünő a szállás és a program választás.
Még a megfelelő időjárásról is gondoskodhatnának :)
Köszönöm a lehetőséget.
üdv: Erzsébet
Budapest
5.0
Tetszett!
Tatabánya
4.2
Hasonló típusú utakat szívesen fogadnék!
Budapest, XIV. kerület
3.5
mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Budapest
4.4
Ismét egy tökéletesen összerakott program, gyönyörű természeti környezetben.A mindent körülölelő hegyek folyamatos látványa már önmagában is alapja a tökéletes kikapcsolódásnak.A program igen aktív,de átlagos erőnléttel teljesíthető.A túravezetők felkészültsége, és hozzáállása példaértékű.Szokásos Utazomos színvonal, a magam részéről, jövőre újra megyek, ha lesz rá lehetőség.
Szeged
4.8
Nagyon jól és végig biztonságban/tájékozottnak éreztem magam. A túravezetőnk, Helga nagyon kedves és profi volt, sok információt adott át a helyekkel kapcsolatban, illetve jól össze tudta tartani a csapatot és az idővel is jól gazdálkodott.
Köszönöm az utat!
pécs
4.0
<szöveg nélkül>
Budapest, VIII. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest, XX. kerület
4.2
<szöveg nélkül>
Pécs
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest, XVII. kerület
4.2
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!