A Felvidék UNESCO Világörökségi helyszínein

3 napos buszos városnéző utazás

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Három csodálatos napot töltünk a Felvidéken, ahol megnézzük a Dobsinai jégbarlangot és a leghíresebb bányavárosokat valamint Szepes romantikusan szép várromját. Bártfa középkori főtere megbabonázza az ide utazókat, Lőcse városát pedig ifjúkorunk regényeiből ismerhetjük. A Felvidék legszebben megmaradt látnivalói méltán viselik az UNESCO Világörökség kiemelt helyszínének járó címet. (Tervezett látnivalók: Dobsinai jégbarlang, Bártfa, Lőcse, Selmecbánya, Szepes vára, Körmöcbánya, Bajmóc)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

PRÉMIUM UTAZÁS

- Kényelmes kisbuszos utazás (8 fő)
- gasztro és kulturális programok
- igényes szállások

Részvételi díj tartalmazza

az utazást és a túravezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a szállást, az egyéb étkezéseket, belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást. A szállás ára 9000/fő/nap, melyről pontos ajánlatot a minimum létszám elérésekor küldünk ajánlatot, ez az összeg a hátralék fizetésekor utalandó.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
8-16 fő

Szállás

elhelyezés kényelmes szálloda 2 ágyas szobáiban. A szállás ára 9000 forint/fő/nap, melyről pontos ajánlatot a minimum létszám elérésekor küldünk ajánlatot, ez az összeg a hátralék fizetésekor utalandó. 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szádelői-völgy - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap

 

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1.nap: Budapest, Dobsina, Poprad

Reggel indulunk autóbuszunkkal a Dobsinai jégbarlanghoz. A parkolóból egy rövid sétával érjük el a barlang bejáratát. A jégbarlang csodálatos fagyott formáinak megtekintése után indulunk tovább a Szlovák Paradicsom szélén álló kényelmes hotelünkhöz, ahol a szállásunk lesz a hétvégén. Aki érez még egy kis erőt magában az a délután egy rövid sétára indulhat a Tamásfalvi-kilátóhoz.

2. Nap: Poprad, Bártfa, Lőcse, Poprad

Bártfa városát egy hosszabb utazás után érjük el. A programot egy városnéző sétával kedjük. Az egyik legfontosabb látnivaló a  régi Városháza épülete, ami 1505 és 1508 között épült gótikus stílusban. Gazdag kőcsipkéiről híres, reneszánsz lépcsőfeljárója és a meredeken emelkedő díszes tetőzete egyaránt nevezetes Innen a Szent Egyed-templom  14. században épült,  gótikus stílusú épületéhez sétálunk, mely 1878-ban leégett, és 1899-ben Steindl Imre tervei alapján állították helyre. A templom műkincsekben rendkívül gazdag, faragott gótikus oltárai, miseruhái, imaszékei, domborművei vannak. Megtekinthető a középkori városfal több része és a félkerek bástyatorony maradványai is. Innen buszra szállunk és Szepes vára felé indulunk.

Szepes vára  szintén az UNESCO világörökség része. A meredek sziklacsúcsra épült hatalmas erőd impozáns formájával a fotósok kedvelt témája. Buszunkkal a vár alatti parkolóban állunk meg, majd bejárjuk a várat. Egy óra óra múlva találkozunk buszunknál, és kamaszkorunk regényeiből ismert Lőcse városa felé indulunk.

Lőcse városába egy rövid buszozás után érkezünk meg. Szinte megelevenednek Jókai Mór regényének helyszínei. A város főterén parkolunk és bejárjuk a teret és a környező utcák látnivalóit. A főtér közepén emelkedik a  Szent Jakab-templom, az egykori Magyarország egyik legszebb temploma. 1245-ben román stílusban kezdték építeni. Belsejében található a 18,62 m magasságával a világ egyik legszebb és legnagyobb gótikus oltára. A főtér ékessége még a régi városháza, amely a 15. században épült gótikus stílusban, Lőcse jelképe, az összes lőcsei képeslapon szerepel jellegzetes árkádsora. A tér épen megmaradt házai közül is kiemelkedik a Breuer-nyomda épülete, itt nyomtatták 1633-tól a híres Lőcsei Kalendáriumot. A városnézés után visszaindulunk buszunkhoz és megkezdjük az utazást a szállásunkra.

3. nap: Poprad, Selmecbánya, Körmöcbánya, Budapest

Reggel indulunk szállásunkról, majd az autóbuszon megismerkedünk a látnivalók történelmi hátterével, kulturális érdekességeivel. A legelső programunk Bajmóc csodálatos várkastélyának megtekintése. Gyermekkorunkban épp így képzeltük el a tündérmesében olvasott, királykisasszony lakta várat, ahogy a filmhelyszínnek is kiváló bajmóci vár magasodik a környező táj fölé. A vár tornyait és régi bútorokkal berendezett szobáit vezető kíséretében járjuk be.

Selmecbányára érve városnézéssel folytatjuk a programunk. A következő látnivalókat kereshetjük fel: első állomásunk a város látképét meghatározó Óvár, aztán a domb tetején emelkedő Leányvár vagy Újvár meglátogatása következhet. Ezután megnézhetjük a  Nagyboldogaszony plébániatemplomot, amely a  13. században épült és a gótikus stíulusú Szent Katalin templomot, ami a 15. század végén keletkezett. A látnivalók közül kiemelkedik a Kálvária 22 kápolnája és a híres Klopacska. Selmec híres  bányászati, erdészeti oktatásáról,  illetve a Szentháromság tér csodálatos házairól. Egy óra szabad program után a festői Körmöcbányára indulunk.

Körmöcbánya nem csak csodálatos épségben megmaradt középkori bányaváros, hanem híres búcsújáróhely is, itt található a 13. századi eredetű ferences templom, benne a Lorettói kápolna, egy különleges, 1750 körül festett Mária-képpel. Ugyancsak nagyon szép a  13. századi a Szent András körtemplom, amely a vár egyik régi körbástyájában van. A városi múzeum a helyi bányászat és pénzverés történetéből nyújt gazdag ismertetést, messze földön híres a város pénzverdéje, ahol 700 éve verik folyamatosan az érméket. Innen utazunk vissza autóbusszal Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a szállást, az egyéb étkezéseket, belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást. A szállás ára 9000/fő/nap, melyről pontos ajánlatot a minimum létszám elérésekor küldünk ajánlatot, ez az összeg a hátralék fizetésekor utalandó.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 35-50 EUR/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 100-150 EUR/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbelivel érkezz a túrákra, de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Érdemes hozni gy 25-30 literes hátizsákot, amibe az  enni- és innivalót tesszük az utazás idejére, míg a poggyászunk a csomagtartóban van. 

Szél- és esőálló kabát, valamint meleg pulóver is legyen nálad.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

kisbusszal utazunk Szlovákiáig, útközben 1 rövid megállóval. Visszaindulás vasárnap a késő délutáni órákban, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára nem tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!