5*-os Isztambul

5 napos városlátogatás Isztambulban

Isztambulba ezért az élményért egész évben érdemes elutazni, de az évforduló a lehető legalkalmasabb, legszínesebb, legmozgalmasabb és legvidámabb időszak egy megapoliszban. Millió érdekes, egymástól különböző, barátságos és kiváncsi ember, akik a visszaszámlálás izgalmas másodperceiben ismerőssé, baráttá válnak, hogy a kijózanodás pillanataiban ugyanazokra a csodákra emlékezzenek: a török zene buja ritmusára, a bazár fűszeres illatára, a müezzin imára hívó hangjára, a mopedek szűnni nem akaró dudálására, a Topkapi szeráj titokzatos világára, a birkasült, a kebab, a köfte, a börek füstös ízére, a baklava vagy a lokum mézes aromájára...

Alapár tartalmazza

4 éjszaka 5*-os szállodában reggelivel
Program szerinti belépőket
helyi idegenvezetést, magyar csoportkísérést
helyi autóbusz közlekedést

Alapár nem tartalmazza

Turkish Airlines repülőjegy illetékkel,
Útlemondási biztosítás
Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)
Borravalók
Egyéb költségek: baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Fakultatív hammam

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
*****
Létszám: 
Max 15 fő!

Szállás

4 éjszaka 5*-os szállodában

Program: 

1. nap: Budapest – Isztambul:Szulejmán mecset
Utazás a Turkish Airlines menetrend szerinti közvetlen járatával Isztambulba. Érkezés délben, transzfer a belvárosba, ahol egy városnéző sétát teszünk, kívülről megtekintve a híres műemlékeket. Elsőként Szulejmán mecsetnél kezdjük, elidőzünk Szulejmán és felesége, Hürrem szultána sírjánál, szót ejtünk az életükről és tetteikről. A program után becsekkolunk központi, 5 csillagos szállodánkba. Szállás: Vogue Hotel Supreme 5* . Este egy gourmet éttermet, a Constantines Ark Gurme-t ajánljuk a vacsora elfogyasztására.  (4 éj Isztambulban)

2. nap: Hippodrom-Kék mecset-Elsüllyedt Palota-Hagia Sophia- vízipipa bár
Reggeli után a Hippodrom-hoz érkezünk, vagyis az egykori római birodalom Konstantinápolyának, hatalmas lóverseny pályájához. Programunka az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát sugalló „Kék Mecsettel” folytatjuk (Sultanahmet Camii), mely nevét az egyedülálló kék színű, izniki csempéiről kapta, melyek belül borítják falait. Építtetője a fiatalon elhunyt I. Ahmed szultán volt. Érdekessége, hogy Törökországban ez az egyetlen olyan dzsámi, amelynek 6 minaretje van, és imafülkéjét értékes drágakövek, valamint Kába és Mekka köveinek egy-egy darabja ékesíti. Következő állomásunk a hajdan víztározóként funkcionáló „elsüllyedt palota”, vagy más néven: Bazilika Ciszterna. Az I. Jusztínianus császár által épített ciszternát 336 db márványoszlop tartja, falai még 1500 év után is jó állapotúak, megismerkedünk a korabeli város vízellátásának módjáról, és szót ejtünk a Medúza fejek legendájáról is. Ezt követően megnézzük az óriási méretű UNESCO világörökségi helyszínt, az Hagia Sophia bazilikát, amely a keresztény építészet egyik legrégebbi, irányadó egyházi építménye. Délután Isztambul legjobb vízipipás bárjába megyünk, a Corlulu Ali Pasa Medreszéhez, mely gyönyörű szőnyegekkel van berendezve. A közeli egyetemről még ma is átjárnak a professzorok a tanítás befejeztével, hogy miközben szenvedélyüknek hódolnak, megvitassák az élet nagy dolgait ezen a különleges helyen. Ezt követően felfedező sétára indulunk a csaknem 5000 üzletet magában foglaló hatalmas Fedett Bazárba. Itt szabadidő és vásárlási lehetőség. A hely bejárása után  fakultatív program keretében lehetőségünk van felfrissülni, relaxálni egy 1584-ben épült hammamban, melyet a híres birodalmi építész, Sinan tervezett. Bár el vannak különítve a nők és férfiak, a szemérmesebbek fürdőruhával készüljenek! A mai vacsorára egy kiváló,  helyi éttermet  ajánlunk, a Jakamos Teras Cafe-t.

3. nap: Topkapi – művészeti kurzus –  yacht túra a Boszporuszon
Reggeli után megtekintjük a II. Mehmed által építtetett Topkapi Palotát a háremmel, amely több mint 400 éven át a mindenkori török szultán rezidenciájaként szolgált. Ebben az épületegyüttesben a mai napig nagyon szép állapotban megmaradtak a szobák, kertek, háremek, és ezen kívül gazdag művészeti, kegytárgy, fegyver és kerámia gyűjteményt is megcsodálhatunk. Elidőzünk az egykori konyhában, felelevenítve az akkori étkezési szokásokat, ételkészítési lehetőségeket, módokat és ételféleségeket. Megtudjuk, a szultánok miért tartották nagyra a kínai porcelánból készült edényeket, hogyan készültek az akkori ételek, mivel fűszereztek, milyen alapanyagok álltak rendelkezésre, mit ettek és ittak az udvarban, illetve a hadjáratok során. Délután a Cedid Mehmet Efendi Medreszéhez látogatunk el, Isztambul művészeti bazárjába, ahol tradíconális, kézműves alkotások készülnek. Itt  egy rövid kurzus során betekintést nyerünk a híres török, különleges festési eljárás, az „Ebru” titkaiba, és elkészítjük a saját alkotásunkat is! Ezen az estén a naplementét egy privát yacht túra keretében, pezsgővel koccintva csodáljuk meg a Boszporuszon. Ma esti ajánlatunk: egy remek, ízletes vacsora a Pepos Galata étteremben.

4. nap: Fűszerbazár-Dolmabahce Palota-Camlica-hegy-kóstolók
Ezen a napon Isztambul egyik legrégebbi bazárjában szívjuk magunkba a legkülönfélébb illatokat, a Fűszerbazárban, vagy ahogy a helybéliek nevezik: Egyiptomi bazárban. Ez a hely nemcsak a fűszereknek ad otthont, hanem különféle rágcsálnivalóknak, teáknak, sőt: parfümöknek is! Ez után a város legfényűzőbb palotája, a Dolmabahce Palota megtekintése, melyet I.Abdülmecid szultán építtetett a 19. század első felében. Áthajózunk az ázsiai oldalra, hogy felmenjünk a Camlica-hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Boszporuszra. Délután betérünk a legjobb isztambuli cukrászdába, az 1864 óta üzemelő Hafiz Mustafa-ba. Itt megkóstoljuk a híres baklavát, és az igazi török kávét. Esti vacsora ajánlatunk: Az Arcadia Hotel tetején lévő Fine Dine Étterem kiváló, újragondolt ételekkel, ahonnan a legjobb a kilátás a régi városrészre.

5. nap: Reggeli a Yildiz Palota Pavilonjában – Taksim – Budapest
A kicsekkolást követően a Boszporusz partjánál álló Yildiz Palota kertjében fogyasztjuk el különleges, késői reggelinket, gyönyörű környezetben, a Palota egyik pavilonjában kialakított étteremben. Miután szívünkbe zártuk az utazás élményeit, egy kis szabadidő keretén belül kedvünkre vásárolhatunk, sétálhatunk Isztambul 2 km hosszú sétálóutcáján, a népszerű Istiklal Street-en, majd irány a repülőtér. Érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségi helyszín
Isztambul történelmi emlékei
Topkapi Palota
Hagia Sophia

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2018. november. 24
» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2018. június. 11
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna - Etédi Alexa, 2012. december. 01

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Fakultatív programok

Hammam

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

4 éjszaka 5*-os szállodában reggelivel
Program szerinti belépőket
helyi idegenvezetést, magyar csoportkísérést
helyi autóbusz közlekedést

Alapár nem tartalmazza: 

Turkish Airlines repülőjegy illetékkel,
Útlemondási biztosítás
Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)
Borravalók
Egyéb költségek: baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
Fakultatív hammam

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Turkish Airlines közvetlen menetrendszerinti járattal

Szállás: 

4 éjszaka 5*-os szállodában

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz
A területről: 
Törökország kultúrája az ország különleges, európai-ázsiai fekvésének és történelmének köszönhetően igen változatos, ötvözi a keleti és a nyugati tradíciókat. Földrajzi fekvésének köszönhetően az ország mind politikailag, mind gazdaságilag fontos stratégiai pontnak számít.
Időjárás: 
Törökország régióinak éghajlata igen változatos. Az égei- és földközi-tengeri területeken mediterrán éghajlat a jellemző, enyhe, esős telekkel, meleg, száraz nyarakkal. Az átlagos maximum hőmérséklet a nyári hónapokban 33-34 C°, télen a hőmérséklet nem süllyed 8-10 C° alá.[20] A csapadék átlagértéke 580 és 1300 milliméter között váltakozik. A fekete-tengeri területek csapadékban gazdagok, 1400 milliméternyi átlaggal, nedves szubtrópusi éghajlattal. A régió keleti részein enyhébb az időjárás, nyugaton szárazabb. A középhőmérséklet télen 7 C°, nyáron 23 C°
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!