A Gosainkund titkos vidéke- a Himalája panorámája

Nepál már nem tartozik a túlságosan nehezen elérhető úti célok közé: biztonságos ország, jól kiépített turisztikai infrastruktúrával rendelkezik, a legnépszerűbb látványosságokat, mint az Annapurna vagy az Everest-alaptábor kényelmesen megnézhetjük. Ha azonban a világhírű hegyektől eltávolodunk, akkor bepillanthatunk a nepáli hegyek turisták által kevéssé ismert világába.

Akik nem szeretnének 5000 méter felett túrázni, vagy meg akarják úszni a Kathmandu-Lukla repülőút izgalmát, azok előszeretettel választják a Langtang- völgyet túrázásra. A Kathmanduból busszal is elérhető Syaprubensi a túrák kiindulópontja, de az túraengedélyt Dhuncheban ellenőrzik. A túraengedélyt egyébként Kathmanduban kell beszerezni, ha szervezett csoporttal megyünk, akkor ők intézik helyettünk, ha azonban nem, akkor gondoskodjunk a meglétéről, ugyanis gyakran kérik majd az út során a nemzeti park és a rendvédelmi szervek képviselői. A Langtang-völgy egy oda-vissza túra, a völgy végéből vissza kell túráznunk a kiindulópontra. Ha azonban a második függőhíd után elindulunk délnek, Laurebina Jak irányába (vagy ha Dhuncheban leszállunk, és Sinh Gompát is útba ejtjük) akkor viszont egészen Kathmanduig el tudunk jutni 7 kényelmes tempójú nap alatt. Az útvonal egy 4000 méter feletti hágót érint, úgyhogy komolyabb magashegyi tapasztalat nélkül is teljesíthetjük a túrát. A kis falvakban mindenütt találunk szállást, a legjobb ötlet az, ha az első szállásadónknál kérünk segítséget, elmesélve, hogy másnap hol tervezzük az éjszakázást, és biztosan lesz egy unokatestvére, sógora, komája, aki épp abban a faluban szállásadó. A táj nagyon változatos: a túra első napjaiban alpesi tájon haladunk, a távolban a Langtang Himal és a Ganesh Himal csúcsaival, a Laurebina La hágó környéke csodálatos tengerszemekkel tarkított, sziklás hegyvilág, majd  teraszok, földek és vastagon mohás köderdők közé ereszkedünk, ahonnan viszont az Annapurna-csoport havas hegyeit látjuk a távolban. A gyalogtúra nem túlságosan nehéz, az élelmiszer-ellátásról sem nehéz gondoskodnunk, hiszen a falvakban találunk piciny teaházakat, amik ellátnak minket meleg és hideg ennivalóval, még a falvaktól legtávolabbi helyeken is ehetünk egy finom levest vagy momót.

A vízutánpótlásról viszont gondoskodjunk, tervezzük előre, mikor, melyik faluban töltjük fel készleteinket. Chisapani után még egy kisebb hegyen (és egy újabb védett területen, ahol újra belépőt kell vennünk) kell átkelnünk, és a hegy túloldalán a szent Bagmati folyó forrásánál, Sundarijalban találjuk magunkat. Innen már könnyen eljutunk Kathmanduba, busszal vagy taxival is.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Everest alaptábor Gokyo-völgy gyalogtúra - 20 nap + 3 nap (Chitwan Nemzeti Park hosszabítás)
» Nepál - Bhután - Szikkim - Dardzsiling körutazás - 14 nap
» A Himalája országai - Nepál-Bhután csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.14-24. - 11 nap
» Körutazás: India, Nepál - 12+2 nap
» Nepál kalandutazás - 14 nap

Információs oldalak

» Nepál képekben, nepáli élmények
» Nepál képekben, nepáli élmények

Cikkeink

» Téli expedíció a világ egyik legnehezebb csúcsára, a Himalájában - Kovács Attila
» Nepál legszebb hegyvidékein - Kovács Attila
» A Himalája tájain - Kovács Attila
» Képek a Mount Everest alaptáborból - Kovács Attila
» Bringázás Kathmandu környékén - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!