Tomajmonostora

Tiszafüred felől Tiszaderzsen vagy Tiszaszentimrén át a Kunhegyes felé vezető úton jutunk a településre. A régészeti leletek arra utalnak, hogy Tomajmonostora helyén már a kora középkorban állt település. A tomaji monostor már a XI. század közepén is létezhetett, így az egyik legrégibb magyarországi bencés monostornak tekinthető. A község nevével először 1219-ben...

Tiszafüred felől Tiszaderzsen vagy Tiszaszentimrén át a Kunhegyes felé vezető úton jutunk a településre.

A régészeti leletek arra utalnak, hogy Tomajmonostora helyén már a kora középkorban állt település. A tomaji monostor már a XI. század közepén is létezhetett, így az egyik legrégibb magyarországi bencés monostornak tekinthető.

A község nevével először 1219-ben a Váradi Regestrumban találkozunk. A település birtokosai voltak többek között az Orczy és a Borbély család, később pedig az Almásy, a Csanádi, a Magyari, a Korda és a Szapáry család is. Tomaj valószínűleg a tizenöt éves háború idején pusztulhatott el, de később újratelepült. 1946-ban megalakult Tomajmonostora önálló község.

Az Alföld legszárazabb vidékén található a falu, ennek ellenére az itt élő emberek számára elsősorban a mezőgazdaság jelenti a megélhetést.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!