Tiszaderzs

A falu vonzó üdülőterület a Tisza folyó közelsége, a fürdési, a horgászási és a vadászási lehetőségeknek köszönhetően. A település melletti Tisza-holtág szabadon látogatható védett természeti terület. A honfoglalás után a Tomaj, majd a Szalók nemzetség birtokolta a települést. A falu a szolnoki vár bevétele után török fennhatóság alá került, és a...

A falu vonzó üdülőterület a Tisza folyó közelsége, a fürdési, a horgászási és a vadászási lehetőségeknek köszönhetően. A település melletti Tisza-holtág szabadon látogatható védett természeti terület.

A honfoglalás után a Tomaj, majd a Szalók nemzetség birtokolta a települést. A falu a szolnoki vár bevétele után török fennhatóság alá került, és a 150 éves török uralom alatt többször elpusztították.

Utolsó pusztulása 1706 őszén volt, amikor a seregével Szolnok felé vonuló Rabutin teljesen fölperzselte. A vidéket 1745-ben Mária Terézia Borbély Balázsnak adományozta, akinek ma is álló egykori kúriáját a XX. században többször átalakították, és iskolai célokat is szolgált.

A faluba a nyugodt, természetes környezet vonzza a turistákat. Legszebb védett területe a Tisza cserőközi holtága, amelynek figyelemre méltó a növény- és madárvilága.

A falu legrégebbi épített emléke a XIII. században emelt román stílusú domonkos-rendi templom, amelynek csupán romjai láthatók.

Az Abádszalók és Tiszafüred között található település megközelíthető az M3-as autópályáról Füzesabonynál a 33-as vagy 31-es útra letérve.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!