Mátraszele

A település megközelíthető közúton: az M3-asautópályáról Hatvannál kell letérni a Salgótarján felé vezető 21. számú útra, arról Vizslásnál kelet felé fordulva jutunk a faluba. Mátraszele már a honfoglalás idején is lakott hely volt. Maradtak fenn adatok középkori templomáról is. A palóc népi építészet jellemző jegyeit néhány jól karbantartott lakóház is magán...

A település megközelíthető közúton: az M3-asautópályáról Hatvannál kell letérni a Salgótarján felé vezető 21. számú útra, arról Vizslásnál kelet felé fordulva jutunk a faluba.

Mátraszele már a honfoglalás idején is lakott hely volt. Maradtak fenn adatok középkori templomáról is. A palóc népi építészet jellemző jegyeit néhány jól karbantartott lakóház is magán viseli.

Az itteni emberek mező- és erdőgazdaságból éltek, illetve a közeli bányákban dolgoztak. A XIX. század közepétől 1985-igtartó mátraszelei bányászkodásra manapság már csak a községhez tartozó Székvölgypuszta emlékeztet, ahol Nógrád megye egyetlen, magántulajdonban lévő, külszíni kőszénbányája működik.
A falu környékét kiterjedt erdőségek borítják, amelyek egy része a Karancs-Medves Tájvédelmi Körzethez tartozik.
A település határában található kedvelt horgászati központ.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!