Magyarcsanád

A település megközelíthető közúton: az 5-ös úton Szegedig, majd a 43-as úton Apátfalváig, onnan 2 km. Magyarcsanádot először 1700-ban említik Uy Csanád néven; ekkor telepítette a bécsi haditanács szerb katonákkal - a régi Apátfalva helyére, a marosi határőrvidék védelmére.

Az akkori határőrség feloszlatása (1750) után a szerbek nagy része Oroszországba vándorolt, helyükre románok és magyarok érkeztek. A magyar családok a mai Apátfalvára költöztek 1762-ben. 

A település látnivalói a Fő utcán sorakoznak. Ezen a tájon szokatlan, hogy egyszerre négy templom következik egymás után, hozzájárulva a falu sajátos, festői hangulatához. Legtekintélyesebb a román ortodox templom, melyet még együtt építettek a románok a szerbekkel 1808-ban. Hét évtizedes együttlét után a kisebbségbe került szerbek 1888-ban saját templomot építettek, és természetesen van temploma a római katolikus és a református híveknek. 

Magyarcsanád és Nagylak közt, ahol a Maros-határfolyó, található a Senki szigete. Hatalmas fáin szürkegémek és kárókatonák fészkelnek.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!