Sármellék

Sármellék a Balaton-part légiforgalmi központja. Repülőteréről menetrendszerinti és charter-járatok indulnak, és érkeznek ide a világ számos országából, emellett kisgépes és sportrepülőgépes forgalmat is fogad.A község neve először a XIV. század végén fordul elő írott formában. A mai Sármellék két település: Sármellék és Égenföld összeolvadásából alakult ki.A török időben elnéptelenedett településen az 1700-as években...

Sármellék a Balaton-part légiforgalmi központja. Repülőteréről menetrendszerinti és charter-járatok indulnak, és érkeznek ide a világ számos országából, emellett kisgépes és sportrepülőgépes forgalmat is fogad.

A község neve először a XIV. század végén fordul elő írott formában. A mai Sármellék két település: Sármellék és Égenföld összeolvadásából alakult ki.

A török időben elnéptelenedett településen az 1700-as években magyar és német telepesek indították újra az életet. A községen áthaladó Budapest-Fiumei vasúti szárnyvonal magával hozta a fejlődés lehetőségeit.

1951-52-ben jelentős katonai repülőteret építettek ki a község határában. A reptér 1993 óta fogad nemzetközi charter-járatokat.

Sármellék megközelíthető a 76-os úton, vagy légi úton is.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!