Jewel of the Seas

Norvégia varázslatos fjordvidéke - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2020.08.15-23.

Koppenhága | Tengeren | Geiranger | Bergen | Stavanger | Lysefjord I Stavanger | Kristiansand |Helsingør I Koppenhága

Norvégia fjordokkal és szigetek ezreivel erősen tagolt partvonala több mint 25.000 km hosszú. Csoportos utunk során Koppenhágából indulunk és a déli fjordok mellett felkeressük a hangulatos Geirangert, Bergent, Stavangert és Alesundot is. Valódi mesevilágba csöppenünk, ahogy végighajózunk a lélegzetelállító, függőleges sziklafalak, az aláomló vízesések, a színes házakkal tarkított partmenti települések között. Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: Norvégia legszebb fjordjai még különlegesebb arcukat mutatják a tenger felől, fantasztikus fotótémaként szolgálnak még a hétköznapi utazóknak is. A Jewel of the Seas fedélzetén pedig minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási és kiváló étkezési lehetőségek.

A Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

A Jewel of the Seas álomhajó 90 000 tonnás és 2140 utast képes befogadni. A Radiance osztály tagja, ahol a napfényben úszó átriumok, a természetes fényt áteresztő üvegbelsők és tágas terek jellemzőek. A néhány éve teljes felújításon átesett hajó újjávarázsolt formában, új, korszakalkotó szolgáltatásokkal és fedélzeti szórakoztató program-kínálattal várja utasait.

Az utazás kiemelt értékei:
Izgalmas, látványos útvonal a norvég fjordok mentén
Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Jewel of the Seas fedélzetén
Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Programok:
augusztus 15., szombat
Elutazás Budapestről Koppenhágába a Swiss Airlines járataival, zürichi átszállással (14:45-16:20, 17:25-19:10). Megérkezés után transzfer a szállodába: Comfort Hotel Vesterbro 3*.

augusztus 16., vasárnap
Délelőtt buszos és gyalogos városnézés a dán fővárosban: Kis Hableány szobra, Citadella és a rokokó stílusban épült Amelienborg tér, Nyhavn (újkikötő), séta a Strøgeten (Európa leghosszabb sétálóutcája), Kerek torony. Délután transzfer a kikötőbe, felszállás a Jewel of the Seas hajóra. Kihajózás 17:00 órakor.

augusztus 17., hétfő
Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

augusztus 18., kedd
Geiranger, Norvégia (7:00 - 17:00)
Nem is gondolnánk erről a szinte megközelíthetetlen, fjord mélyén megbúvó kisvárosról, hogy Norvégia harmadik legforgalmasabb, tengeri hajókat fogadó kikötője. Pedig évi több százezer turista keresi fel a világ egyik legfestőibb környezetben fekvő települését, mely 2005-ben elnyerte az UNESCO világörökségi helyszín címét.

Geirangertől a Hoven hegycsúcsig - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
A környező hegyeken busszal felkapaszkodva jutunk el a Flydalsjuvet, majd a Dalsnibba kilátókhoz, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk az alattunk húzódó Geiranger fjordra és az itt horgonyzó hajókra. Megpihenünk a Bulderfossen vízesésnél és a Jostadalsbreen Nemzeti Parknál, innen pedig Loenbe utazunk, ahonann a fjordvidék egyik legújabb attrakciójával, a Loen Skylifttel jutunk fel a közel 1000 méteres tengerszint feletti csúcsra. A környező fjordok, tavak és hegyek mellett a Jostedalsbreen gleccserig is elláthatunk. Miután kiélveztük a páratlan panorámát, visszautazunk Geirangerbe.
Részvételi díj: 150 Euró/fő, helyben fizetendő.

augusztus 19., szerda
Bergen, Norvégia (9:00 - 19:00)
A hét hegytől és hét fjordtól övezett Bergent a norvég fjordvidék kapujának is szokták nevezni. Bájos óvárosa, a Bryggen az UNESCO Világörökség része, mozgalmas kikötője pedig az egyik legforgalmasabb Norvégiában.

Bergeni képeslapok - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után a Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére és madártávlatból is megcsodáljuk a gyönyörű fekvésű várost. Utána a belvárosban megtekintjük a 12. századi katedrálist, sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között, majd ellátogatunk a város legrégebbi épületéhez, a Mária templomhoz is.
Részvételi díj: 9 000 Ft/fő.

Augusztus 20., csütörtök
Stavanger, Norvégia (9:00 - 19:00)
A több szigetre épült hangulatos település a hegyek és a homokos tengerpartok közé ékelődik be. A faházakból épült óvárosban sétálva felfedezhetjük a régi idők báját, számos múzeum biztosít színvonalas kiállítást, de nem kell messzire mennünk, hogy olyan világhírű természeti csodákban gyönyörködjünk, mint a Lysefjord és a képeslapokról ismert Prédikálószék.

Lysefjord és Stavanger - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után először Stavanger óvárosával ismerkedünk meg, majd vízre szállunk és kirándulást teszünk a nagy hajók számára megközelíthetetlen Lysefjordban. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, a fjordban a "Csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést, és elhajózunk a tengerszint felett 600 méterre magasodó sziklakéződmény, a Prédikálószék alatt is.
Részvételi díj: 22 000 Ft/fő.

augusztus 21., péntek
Kristiansand, Norvégia (7:00 - 17:00)
Norvégia déli fővárosa a 17. század közepétől élte virágkorát, IV. Keresztély király alapította a térség gazdasági életének fellendítésére. A csapadékban bővelkedő ország ezen része szerencsésnek mondhatja magát, a viszonylag sok napsütésnek köszönhetően. Hangulatos óvárosa, élénk kulturális élete, remek éttermei és vásárlási lehetőségei tették népszerű úti céllá éppúgy a hazai, mint a külföldi látogatók körében. A kiszállás során sétálunk Posebyen, az óváros fehérre festett házai között, felkeressük a régi katedrálist és a postahivatalt, miközben a város történelméről, földrajzi jelentőségéről kapunk információkat idegenvezetőnktől.

augusztus 22., szombat
Tengeren

augusztus 23., vasárnap
Érkezés Koppenhágába 7:00 órakor. Reggeli után kiszállás, majd szabad program a városban.

Helsingør és Roskilde - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Kirándulásunk első állomásaként a középkori Helsingørbe látogatunk, ahol az óvárosi séta után felfedezzük az idilli dán kisváros legismertebb látványosságát, a Shakespeare Hamletjéből ismert Kronborg-kastélyt is. Délután a hangulatos kisváros, Roskilde felé vesszük az irányt. Felkeressük Észak-Európa legrégebbi, téglából épült katedrálisát, majd a Viking Hajómúzeumba látogatunk, ahol eredeti és rekonstruált hajók segítségével megismerhetjük a hajdan sikeres tengeri nép szokásait.
Részvételi díj: 100 Euró/fő, helyben fizetendő.

Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Lufthansa járataival, frankfurti átszállással (19:00-20:30; 21:45-23:15).

Minimum létszám 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 16 fő.

3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
A hátralékfizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés: 2020. június 10-ig. Lemondási feltételek és kötbérsávok: június 11-július 10.: 50 %; július 11-31.: 75 %; augusztus 1-től: 100%. A kötbér alapja a részvételi díj, a repülőtéri illeték és a kikötői illeték.
Útlemondási biztosítás (választható): 1,5 %.

Indulási kikötő: 
Koppenhága (Dánia)
Érkezési kikötő: 
Koppenhága (Dánia)

Ár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Koppenhága-Budapest útvonalon, a Swiss és a Lufthansa járataival
Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 8 kg) és egy feladott poggyász (max. 23 kg)
Szállás egy éjszakára Koppenhágában, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, a hajóút előtt
Reggeli a szállodában
Hét éjszakás hajóút a Jewel of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban
Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
Repülőtéri és kikötői transzferek
Városnézés Koppenhágában és Kristiansandban magyar nyelvű idegenvezetéssel
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Ár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak
Kikötői illetékek
Borravalók a hajóút során
Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával

Hajótársaság: 
Royal Caribbean
Hajó osztály neve: 
Radiance osztály

A Radiance osztályú bámulatos üvegbelsőjével tökéletesen harmonizál a finom berendezés és kárpit, amelyeket művészeti alkotások és szobrok egészítenek ki. Ezen a hajóosztályon több a szabad tér és üvegbelső, erkély ezért pillanatok alatt elfeledkezünk arról, hogy egy hajón vagyunk.

Hajó adatok: 
 • Forgalomba állt 2004 április
 • Hossz: 293 m
 • Legnagyobb szélesség: 32 m
 • Merülés: 8 m
 • Utasok maximális létszáma: 2501 fő
 • Teljes személyzet: 859 fő
 • Bruttoregisztertonna: 90.090 tonna
 • Sebesség: 25 csomó  ( 28,8 mérföld/h , 46,3 km/h)
 • Elektromos áram: 110 / 220 V
Szolgáltatások: 
 • Szórakozási lehetőségek 13 szinten
 • 4 étterem
 • futópálya
 • Colon Club és Safari Club
 • Adventure Ocean gyermek központ
 • kinti fedélzeti medence
 • Modern Day Spa és Fitness központ
 • Mászófal
 • Konferencia termek 10 főtől akár 160 főig
 • Kaszinó: Blackjack, Póker asztalok, stb.
 • Napozó szint behúzható tetővel
 • Viking crow Lounge panoráma étterem
 • Színháztermek, Kaszinó
 • Lattetudes Kávézó
 • Putting Green és golf szimulátor
 • 13 szinten szállás, program és szórakozási lehetőségek
 • Mindegyik hajó különleges szuper jacht külsővel, kifinomult bútorokkal és belső kárpittal rendelkezik.
 • A kilencszintes centrum a hajó lelke, csigalépcsőkkel, boltozatos mennyezettel, üvegliftekkel és csodálatos kilátással a tengerre.
 • Több különböző étkezés lehetőség, olasz, - angol, -steak éttermek, kávézók, bárok várják Önt.
 • Felejthetetlen élményt nyújt a Casino Royal, a Colony Club vagy a Safari Club
 • Modern Day elnevezés kiválóan felszerelt spa és fintess központ is a vendégek rendelkezésére áll.
 • A napozó szint és a napozó terasz vízeséssel, medencékkel és nem utolsósorban behúzható üvegtetővel rendelkezik.
 • A színházban előadott darabok felejthetetlen élményt nyújtanak ezen a hajóosztályon is.
 • Az Optix Gyermek Centrum-ban nyugodtan ott hagyhatjuk a gyermekeinket akár egész napra is.

 

 

 

 

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Lakosztályok

Royal Lakosztály erkéllyel - Royal Lakosztály erkéllyel (10. szint); (93 m2, 20 m2 -es erkély)
Owner’s Lakosztály erkéllyel - Owner’s Lakosztály erkéllyel (10. szint) ; (48 m2, 5 m2-es erkély)
Két hálószobás lakosztály erkéllyel  - Két hálószobás lakosztály erkéllyel (7., 8., 9. szint) ; (50-54 m2, 13-18 m2-es erkély)
Grand Lakosztály erkéllyel  - Grand Lakosztály erkéllyel (10. szint) ; (33-36 m2, 10 m2-es erkély)
Junior Lakosztály erkéllyel - Junior Lakosztály erkéllyel (10. szint) ; (27 m2, 6 m2-es erkély)

Erkélyes kabinok

Tengerre néző superior erkélyes kabin D1 Tengerre néző superior erkélyes kabin D2 - Tengerre néző superior erkélyes kabin D1, (7., 8., 9., 10. szint) ; (19 m2, 4 m2-es erkély)
Deluxe Tengerre néző kabin E1 Deluxe Tengerre néző kabin E2 Deluxe Tengerre néző kabin E3- Deluxe Tengerre néző kabin E1: (7., 8., 9., 10. szint) ; (17 m2, 4 m2-es erkély)
E2: (7., 8., 9., 10. szint) ;(16 m2, 4 m2-es erkély)
E3: (7., 8. szint) ;(16 m2, 4 m2-es erkély)

Külső kabinok

Tengerre néző családi kabin - Tengerre néző családi kabin (7., 8. szint) ; (30 m2)
Tengerre néző kabin F Tengerre néző kabin G Tengerre néző kabin H Tengerre néző kabin I - Tengerre néző kabin (2., 3., 4. szint) ; (16 m2)

Belső kabinok

Belső kabin K Belső kabin L Belső kabin M Belső kabin N Belső kabin Q - Belső kabin (2., 3., 4., 7., 8., 9., 10. szint) ; (15 m2)

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!