Turistaként Budapesten, városnézés villamossal

A Nap is szépen sütött, meg hétfő is volt, így a kapitalizmus építése helyett valami olyanon törtem a fejem, hogy ebbe a napba is préseljünk valami olyat, amiért azt érzed majd: megérte felkelni ma is. Így a munkahely közelébe érve még csak nem is lassítottam a lépteimen: nyugodt mosollyal továbbsétáltam a tavaszi napfényben fürdő Duna-part irányába. A fővárosiak néha csodálkozva nézegetik a városukat fotózgató turistákat: ugyan mi érdekes lehet abban a hídban, amin ő napjában kétszer átkel, munkába, iskolába, szórakozni menet.

A korzón végighaladó villamos vonalon szolgálatot teljesítő vezetőknek bizony jó dolguk lehet: Európa egyik legjobb városképe, a Gellérthegy, a budai Vár, a Parlament és a Belváros gyönyörű épületeinek panoráma-díszlete előtt kell elvezetgetni a bundáskenyér-szín villamost. Napsütésben a Duna vizében gyönyörködhet, este a kivilágított látványosságokban, mindenképpen jobban jár, mint például a számsorrend szerint következő 3-as vonal vezetője.

Gondoltam kihasználom a harminc napos bérletem utolsó érvényességi napját, és adok egyet a prémiumnak: utazom egyet azon a vonalon, ahol az ellenőrök is három nyelven beszélő, több diplomás értelmiségiek, hiszen a legtöbb "alany" külhoni városnéző. Zene is kell, így kikerestem és elindítottam ezt a számot, majd indulhatott a városnézés! Párizs folyója, a Szajna mellett futó metrószerelvényről biztosan nincs ilyen kilátás, Bécs folyópartja elhanyagolható a budapestihez képest, Krakkóban csak az egyik oldal büszkélkedhet látnivalóval, Prága talán megközelíti ezt a látképet, az öreg hidak ott nagyon hangulatosak, meg a város is tíz pontos, nem vitás, de az összkép nem ennyire monumentális. 

Egyszóval, nagyon szórakoztató élmény rászánni egy BKV jegy árát, hogy sajátos nézőpontból szemlélhessük a várost, és picit örüljünk annak, ami amúgy is a miénk. Az ablakon beszűrődik egy kis tavaszillat, a várost ketté szelő folyó zöldje felel a kikeletkék égnek, és ebben a napfényáramban, az oviscsoport vidám kacaja mosolyt csal még a szakállas bácsik arcára is: valahogy sokkal szebb a világ. Hétfő ide vagy oda. A következő megálló: Március tizenötödike tér. Boldog Petőfit mindenkinek!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!