Újra látogatható a császárfórumok utcája Rómában

Róma lakosai és az Örök Városba látogató turisták közül sokan most először járják végig a hétfőn újra megnyitott Alessandrina utcát.
A Traianus (53-117) és Nerva (30-98) császár egykori fóruma mellett elhaladó utca a 2006-ban történt lezárás előtt is elhanyagolt volt, összesen tizennégy év óta vár arra, hogy rendbe tegyék. Erre májusi megválasztása után Ignazio Marino római főpolgármester tett ígéretet, és valóra is váltotta. Marino tűrhetetlennek nevezte, hogy az olasz főváros történelmi központjában egy gazzal benőtt és szeméttel teli terület kerítéssel legyen lezárva a Forum Romanum közvetlen szomszédságában.

02
A Via Alessandrina most újjászületett: kockaköveit kiegyenesítették, padok és a császárfórumokat részletesen bemutató, több nyelvű tablók kerültek rá. Aki itt sétál, Róma ókori szívében jár és az egyik legszebb látványban van része Traianus diadaloszlopa és piaca, a Capitolium-dombja, valamint a Colosseum között.

03
Az utcát a 15. század második felében építették ki és Michele Bonelli (1541-1598) bíborosról nevezték el, akinek szülővárosa a piemonti Alessandria közelében volt.
A római főpolgármester elképzelései szerint ha sikerül megtalálni az ehhez szükséges négyszáz millió eurós (1,2 milliárd forint) összeget, akkor megtörténhet a Forum Romanum és a császárfórumok egyetlen nagy régészeti területté való egyesítése.
Addig is Marino karácsonykor a rómaiakat és a turistákat újabb gyalogosövezettel ajándékozza meg: néhány napra teljesen lezárják a forgalom elől a Piazza Venezia tér és a Colosseum közötti sugárutat.  (MTI)

Képek: archív

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!