Therm a Rest Prolight 4-a hálótárs

Reggel a hegyen. Minden rendben van, az élet egyszerű és gyönyörű: egyetlen dolgunk van csupán: hogy az álmot kitörölve szemünkből az újabb magasan szárnyaló kalandba vágjunk bele. De az, hogy mennyire kipihenten tesszük ezt, múlik az éjszakai alvás minőségén.

A tökéletes és pihentető alvás: ez rengeteget számít a magashegyi túrákon. Fontos, hogy pihenten és koncentrációs képességünk teljes birtokában balettozzunk a sziklagerinceken, járjuk be a legmagasabb ösvényeket, kapaszkodjunk fel lélegzet elállító kilátást kínáló csúcsokra. De egy kajakban töltött fárasztó nap után vagy a több napos bringatúra egyes állomásain is fontos, hogy kellő minőségű pihenéssel regenerálódjunk. A Therm a Rest matracok méltán a legjobbak erre a célra, tartósságuk és könnyű kezelhetőségük garancia a szép álomra-bárhol a világon.

A Polight 4 az egyik legértékesebb modellje a termékpalettának. Mindent tud, amit egy vérbeli világjáró, magashegyjáró, expedíciós kajakos vagy hosszútávú bringatúrás elvár tőle. Kicsi, könnyű, nagyon erős, és kiválóan szigetel: a gleccserektől a sziklasivatagokig bárhol használható. Minden Therm a Rest modell egyedileg számozott, ez is garantálja a kiváló minőséget és időtállóságot. A Therm a Rest termékei között találhatunk kifejezetten túrára vagy utazásra is alkalmas modelleket, válogathatunk ultrakönnyű vagy nagyon kényelmes, szinte ággyá alakítható matracok között. Ha azonban a legszélesebb felhasználási körrel rendelkező, mindenre alkalmas, tökéletes súly és vastagság arányt kínáló modellt keressük, ami a legtovább szolgál kiváló hálótársunkként, akkor a Prolite Plus mellett kell döntenünk.

Kicsi és könnyű: A rövid (119 cm), normál (183 cm) és hosszú (196 cm) változatban kapható modell 51 vagy 63  centiméteres szélességben választható, és minden esetben 3,8 cm vastag. Ez a méret lehetővé teszi, hogy a leggöröngyösebb talajon is kényelmesen aludjunk, a matrac a test formáját is teljesen átveszi, így az otthoni pihe puha ágyunkban sem alszunk majd ekkorákat. A csomagmérete is ideális: a normál változat könnyen 28x 12 cm-es csomaggá hajtható össze, és csak 680 grammal terheli meg hátizsákunkat. Könnyen pakolhatjuk a zsák belsejébe, így a hagyományos matracok hatalmas csomagmérete helyett könnyen mozoghatunk sziklás, erdős terepen, és nem kell attól rettegnünk, hogy az erős hegyi szél vitorlaként használva a derékaljunkat odébb pakol minket az ösvényről.

Nagyon erős és kiválóan szigetel: A matrac legnagyobb gyengesége a nyitott cellás derékaljakkal szemben a sérülékenysége: ha a polifoamunkból egy punk zsebkéssel kivág egy darabot a Diákszigeten, abból túl nagy bajunk nem származhat, alvás tekintetében, ha azonban egy kis tüske kiszúrja hagyományos, önfelfújós matracunkat, az komoly baj lehet. Ugyanis, ezek leengedett állapotban semmit sem szigetelnek, így nem csak egy szemhunyásnyit sem fogunk aludni, de hidegebb időben komolyan fel is fázhatunk. Hiába van ugyanis jó meleg hálózsákunk: ennek szigetelőanyagát ráfekvéssel minden esetben összenyomjuk, így hiába van libapehellyel töltött nagyon drága hálózsákunk, ez csak megfelelő matraccal fejti ki tökéletesen a hatását. A ProLight Plus-t minden szempontból az  "alkalmas" jelzővel illethetjük. Fölső, összenyálazásra ítélt (értsd: arcunkkal érintkező) felülete keresztszövéssel erősített, szakadás és kopásálló,  rip-stop anyagból készült, míg a nyuszka földre vagy akár a gleccserre közvetlenül leteríthető alsó részét egy befecskendezett műanyag szemcsékkel erősített, durva és erős felület óvja meg a kiszakadástól. 3,8 centiméteres vastagsága és diagonális szivacsfelépítése pedig azért felelős, hogy még akkor is szigetelje a használóját, ha az a grönlandi jégtakaró kellős közepén érez ellenállhatatlan vágyat egy kis szundikálásra. A Prolight Plus tehát minden kalandozó magyar álma: szó szerint. Nem kell amúgy sokat magyarázni a dolgot: ha mondjuk túraboltban járva döntésképtelenség vesz erőt rajtatok, a kedves eladókkal fújassátok fel az említett modellt és egy versenytársát: a ráfekvéses teszt jól megadja majd a választ a kérdéseitekre. Akinek fontos hát a saját vagy szerettei nyugodt alvása a világ legextrémebb helyein is: az válassza a megfelelő derékaljat hálótársul!

Még egy mítosszal azonban le kell számolnunk: az önfelfújós matracok maximum egy kis levegőt szívnak magukba kicsomagoláskor: a teljes feszességet viszont saját tüdőből telefújva érhetjük el.  Az elnevezés valódi eredete így hangozhatott: Önfelfújós matrac- Ön felfújja!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!