Szenvedsz a parlagfűtől?

A Magyarországon nem őshonos, Észak-Amerikából származó, agresszív gyomnövény, a parlagfű rengeteg honfitársunknak okoz súlyos allergiás tüneteket. Sajnos a hagyományos módszerrel művelt kaszálók területének csökkenésével, és a megműveletlen földek területének növekedésével a parlagfű is igen gyorsan terjed, ezt a gyomirtókkal szembeni rezisztenciája, hidegtűrő képessége és a talajminőséggel szembeni igénytelensége csak növeli ezt a terjedést. Mivel a növényt a szél porozza be, hatalmas mennyiségben ereget virágport a levegőbe, ami akár 100 kilométer távolságra is eljuthat. Az allergiás megbetegedések egyébként is egyre jobban jellemzik modern, a Természettől egyre távolodó társadalmunkat, a parlagfű-allergia az egyik leggyakoribb.

Magyarország lakosságának egyre nagyobb része, mintegy másfél millió ember szenved pollenallergiától, nagy részük tünetekkel is rendelkezik. Becslések szerint ez éves szinten százmilliárdos kárt okoz a nemzetgazdaságnak. A parlagfű elterjedtségében sajnos élen járók vagyunk a térségben, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a gyomnövény visszaszorítására. A probléma megoldásához a Greenlat Nonprofit Kft. és a BesTest Kft. közös együttműködésben, társadalmi felelősségvállalás keretében, fejleszti az Ambrosia mobil- ill. webalkalmazást.

A rendszer alapja egy több platformon futó okostelefon alkalmazás, amelyen fényképpel, dátummal, GPS koordinátákkal és esetlegesen megjegyzéssel kiegészített bejelentéseket pár kattintás után be lehet küldeni egy központi adatbázisba. A parlagfűvel szennyezett területek térképen vagy listában megtekinthetők. A rendszerről, a bejelentésről és a parlagfűről szintén közvetlenül az alkalmazásból tájékozódhat a felhasználó. Mindehhez párosul a www.parlagfu.hu weboldal, ahol akár számítógépen is tehetünk bejelentést egy képet feltöltve és térképen megjelölve. Szintén ezen a felületen van adminisztrátori lehetőség moderálására, a csatolt kép és egyéb adatok alapján hasznosnak ítélt bejelentéseknek a megfelelő hatóságok felé való továbbítására.

Az alkalmazással a hivatásosokon túl szeretnék az emberek minél szélesebb körét elérni, tájékoztatni és mozgósítani a parlagfűvel kapcsolatban. Ezért a bejelentések adatain és statisztikákon túl közérdekű és hasznos információkat közölnek, Facebook közösségi oldalakra és más, a témával foglalkozó oldalaknak is szolgáltatnak információt.

Bízunk benne, hogy ha ez a rendszer beváltja a hozzá fűzött reményeket akkor az allergiában szenvedők végre fellélegezhetnek egy kicsit.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!