SYDNEY INFORMÁCIÓK (KörbeUTAZOM a világot)

SYDNEY INFORMÁCIÓK:

Szállás: Mercure Sydney**** 4éj (vagy kategórián belül hasonló)
A központi elhelyezkedésű, remek szállodából minden könnyedén elérhető, amit Sydney csak kínálhat! Sydney egyik fő látnivalójától, a kikötőtől csupán 2,5 km-re található.

Szobák: kétágyas, standard szobái légkondicionáltak, fürdőszobásak, telefonnal, TV-vel, minibárral, hajszárítóval felszereltek.

Szolgáltatások: recepció, bár, étterem, széfbérlés, lift, business szolgáltatások, pénzváltó.

Sport és kikapcsolódás: beltéri úszómedence,  fitness terem és a tetőn kialakított szauna.

EGYÉB TUDNIVALÓK:

Vízum: 
​Magyar állampolgárok csak vízummal utazhatnak Ausztráliába. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie! Az ausztrál vízum beszerzése Utasaink által egyénileg történik! Ennek elmaradásáért, illetve esetleges érvénytelen úti okmányok miatt keletkező problémáért irodánk felelősséget nem vállal! Kérjük, az érintett országok beutazási feltételeit és az adott országokra vonatkozó utazási tanácsokat tekintse meg a konzuli osztály honlapján: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

Időjárás:
Ausztráliában változatosak az időjárási viszonyok. Északon trópusi, a középső területeken sivatagi száraz, míg mérsékelt délebbre. A tél májustól októberig tart, és országszerte a július a leghűvösebb. A leghidegebb a hegységekben van, míg a trópusi területeken +5 és 30 fok közötti a téli átlaghőmérséklet. Az ausztrál nyár novembertől áprilisig tart. A kontinens északi részén a december a legmelegebb, míg a délebbi államokban a januárban és februárban kell hőségre számítani.

Terület:
Ausztrália, 7,7 millió négyzetkilométernyi területével az egyik legnagyobb ország és a legkisebb kontinens. Az európai telepesek megjelenése előtt 300 000 benszülött (aboriginal) élt itt törzsi keretek között. Minden törzsnek saját nyelve (több mint 250), kultúrája és hagyományai voltak, melyek a természethez és a földhöz való kötődésüket tükrözték. Bár az európaiak csak 1606-ban találkoztak a földrésszel Torres révén, az óceániai és ázsiai népeknek már volt kapcsolatuk az ittélőkkel. Ausztrália és a benszülöttek sorsa 1770-ben "végzetes" fordulatot vett, amikor Cook kapitány Endeavour nevű hajója lehorgonyzott a későbbi Sydney várostól nem messzi öbölben. Az ország azóta a Brit Nemzetközösség tagja. Új-Zéland valamennyi ide látogató turista szerint nyugodt, barátságos és varázslatosan szép ország. A nagyságát tekintve Anglia területének megfelelő ország fantasztikus életstílusáról és természeti szépségéről híres. A szubtropikus északi térségtől a hegyvidéki déli területekig minden megtalálható Új-Zélandon: napos tengerpartok, hófedte hegycsúcsok, kristálytiszta tavak, füstölgő vulkánok, gleccserek, ... sőt még ősi fjordok is. A polinéziai hatás mindenhol érezhető, emellett a maori hagyományok is jelentős mértékben hozzájárulnak a lebilincselő kulturális dimenzióhoz. A vásárlástól a síelésig, a sétálgatástól a bálnanézésig mindig lehet valami újat és izgalmasat felfedezni a világ legtisztább és legzöldebb országában!

FAKULTATÍV PROGRAMOK:

HAJÓZÁS A KIKÖTŐBEN
A hajóút a kikötő híres látnivalóit mutatja be. A víz felől káprázatos fotókat készíthetünk az Operaházról, illetve a környéken található exkluzív villákról. Sydney keleti külvárosa a gazdagok és híresek otthona, csodaszép paloták találhatók errefelé. Felejthetetlen látvány a nyüzsgő kikötő az oda-vissza cirkáló kompokkal, hajókkal, szigetekkel, erődökkel és világítótornyokkal. Sőt, néha még bálnákat, delfineket, vagy akár pingvineket is láthatunk. Az út egyik legkedveltebb pillanata a híd alatti hajózás.
Indulás: minden nap 14:30. A program nyelve angol, időtartama 1 óra 15 perc.
Részvételi díj: 9.000 Ft/fő

VÁROSNÉZÉS, KIKÖTŐ ÉS BONDI BEACH
A lélegzetelállítóan kék kikötő köré épült kozmopolita várost gyarmati történelme, lenyűgöző építészete, a számtalan vízi út és a barátságos lakói teszik felejthetetlenné. Ez a félnapos túra tökéletes bevezetés ebbe a fantasztikus városba. A legjobb fotóhelyszíneken megyünk keresztül: CBD (központi üzleti negyed) kikötő, a méltán híres Bondi Beach, Rocks Area (történelmi negyed) Hosszabb megálló az út során a Rocks negyedben, a Bondi Beachen és Mrs Macquarie’s chair elnevezésű sziklánál, ahonnan Pazar kilátás nyílik az egész kikötőre.
Indulás: minden nap 07:45-kor. A program nyelve angol, időtartama 4 óra.
Részvételi díj: 14.000 Ft/fő

SYDNEY HARBOUR GOLD DINNER CRUISE
Exkluzív hajós vacsora élőzenével és Sydney kikötőjének varázslatos esti panorámájával. A „gold” vendégek léphetnek elsőként a hajóra, ahol kifogástalan vendéglátásnak köszönhetően a világ legfontosabb embereinek érezhetjük magunkat. A lélegzetelállító csillagos égbolt alatt helyett foglalva kóstolhatják meg egy 6 fogásos menü keretén belül az ausztrál konyha legfinomabb fogásait és legínycsiklandóbb borait és röviditalait. Az északi féltekéről érkező utasok részére külön élmény, hogy vacsora alatt a Dél Keresztje csillaképet is megcsodálhatjuk az égbolton.
Indulás egész évben, péntek és szombat kivételével naponta 19:00 és 19:30-kor. Indulási/érkezési pont: a kikötő. A program nyelve angol, időtartama .
Részvételi díj: 47.000 Ft/fő

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!