RIO DE JANEIRO INFORMÁCIÓK (KörbeUTAZOM a világot)

RIO DE JANEIRO INFORMÁCIÓK:

Szállás: Hotel Rio Design **** Rio de Janeiro 4éj (vagy kategórián belül hasonló) 
A 2016-os Nyári Olimpiára felújított szálloda a Copacabana partjától kb. 50 méterre található, míg a trendi Ipanema parszakasz is sétatávolságra van. A szálloda modern stílusban, emeletenként eltérő színekben történt átalakítása után nagy sikert aratott. A vendégek egybehangzó véleménye alapján, ez Rio de Janeiro egyik legjobb szolgáltatásait nyújtó szállodája. Ahol azt is megteheti, hogy ha már elég volt a Copacabana nyüzsgése, akkor a hotel tetőteraszán lévő medence mellett csodálhatja a város látképét!

Szobák: kétágyas luxury szobái légkondicionáltak, telefonnal, TV-vel, széffel, hajszárítóval felszereltek. Ingyenes wifi áll a vendégek rendelkezésére.

Szolgáltatások: recepció, bár, ingyenes wifi, étterem, mosoda, pénzváltó.

Sport és kikapcsolódás: fitness terem, szauna, jacuzzi.

Ellátás: reggeli

FAKULTATÍV PROGRAMOK:

Egész napos városnézés Rio de Janeiroban (150,00 USD / Fő)
Félnapos városnézés Rio de Janeiroban (110,00 USD/ Fő)
Favella túra (40,00 USD/ Fő)
Látogatás egy szamba iskolába (80,00 USD /Fő)

EGYÉB TUDNIVALÓK:

Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelezően előírt védőoltás nincs, mindenesetre ajánlott a hepatitis A és B. Ha a védőoltásokkal kapcsolatban pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu

Vízum: 
Magyar állampolgárok a 90 napot meg nem haladó tartózkodás esetén, vízum nélkül léphetnek Brazília területére. Az útlevélnek a hazautazás dátumától számított fél évig még érvényesnek kell lennie.

Időjárás: 
A déli féltekén elhelyezkedő Rio de Janeiro évszakai fordítottak, mint Magyarországé. December, január és február a legmelegebb, ilyenkor még az átlag hőmérséklet is 30 C fok körül alakul. Ez persze a nyári hónapokban is csak kb. 20 C fokig "csökken". A napsütéses órák száma egész évben magas. A téli "nyaralás" alkalmával fokozottan kell ügyelni a bőrünk megfelelő védelmére, mert akár percek alatt is meg lehet égni a tűző napon. A tengervíz hőmérséklete a téli hónapokban 25 C fok körül alakul és nyáron sem hűl 22 C fok alá. Esős napokra decemberben lehet számítani, de a magas hőmérséklet és az azonnal kisütő nap miatt a csapadék percek alatt eltűnik.

Diplomáciai képviseletek:
Rio de Janeiroban tiszteletbeli konzul működik
Cím: Av. Presidente Wilson, 231 – 24º andar, Centro – Rio de Janeiro – RJ CEP: 20030-021
Telefon: +55 21 35501997
Ügyeleti mobil: + 55 98319-1602 (magyarul tudó munkatárs)
Tiszteletbeli konzul: Nelson Wilians Fratoni Rodrigues
E-mail: hungria.rio@nwadv.com.br

Beutazási szabályok:
Magyar állampolgárok részére nem vízumköteles úticél.

Hivatalos pénznem, pénzváltás:
Az ország valutája a Brazil Real (1 USD = 3 BRL ; 1 EUR = 3,5 BRL ; 1 BRL = 90 HUF). A Hitelkártyák széleskörűen elfogadottak. A városban könnyen találni pénzváltókat, de a repülőtéren nem érdemes pénzt váltani.

Hivatalos nyelv, lakosság:
Hivatalos nyelv a portugál, de nagyon sok helyen beszélnek angolul is.

Elektromos áram:
220 V, a magyar normától eltérő aljzatok használatosak! A szállodák recepcióin a speciális aljzat igényelhető. Jó hír, hogy a földelés nélküli (lapos, kép pólusú csatlakozók használhatók, ilyen a legtöbb telefon töltője!

Telefon:
Kérjük érdeklődjön mobilszolgáltatójánál az alkalmazott roaming tarifák miatt, mert igen nagy eltérés mutatkozik a különböző előfizetések között.

Borravaló:
Az éttermekben, szállodákban 10% az elvárt és megszokott borravaló

Étkezés:
Szállodákban és éttermekben bármilyen étel kockázatmentesen fogyasztható. Utcai árusoknál leginkább a jól átsült ételek tekinthetők veszélytelennek.

Öltözködés:
Ajánlatos a könnyű len- vagy pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab.

Taxi:
A magyar árakhoz képest elfogadható mértékű a taxik díjszabása, de érdemes letölteni az UBER alkalmazást, mert kb. a taxi árainak a feléért dolgoznak. Pontos, megbízható szolgáltatás.

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!