Leiden hangulatos városa, Hollandia

Hollandia gyönyörű tájain nem csak tulipánmezőket, és szélmalmokat, hanem hangulatos városokat is találunk - Haarlem, Amszterdam és Alkmaar mellett az én személyes kedvencem Leiden.

A csatornákkal és keskeny utcákkal teleszőtt város sokkal nyugodtabb és békésebb hely, mint Amszterdam van Hága - itt nem nyüzsögnek a turisták, maximum a város 1575-ben alapított egyetemének diákjai róják az utcákat csapatokban.

A hatalmas, gótikus templomok, a stílusos, apró téglából épült házak, ahogyan a keskeny csatornák nyugodt vize tükrözi, a hangulatos terek mind megállásra, nyugodt nézelődésre csábítanak.

A város híres szülötte a mesteri Rembrandt, akinek egyik leghíresebb képe, az Éjjeli őrjárat(ami valójában nem egy éjszakai eseményt ábrázol) az amszterdami Rijksmuseumban élőben is megcsodálható, a festő egykori lakhelye pedig ma múzeum.

Az egyedi hangulatú kávézók, a szombati piac vidám nyüzsgése, a Leiden szívében található rondella különleges építménye, és a várdalról elént táruló kilátás  - mind olyan élmény, ami örökre emlékezetes lesz a leideni látogatás.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!