Forest Hills Biohotel & Golf + nyereményjáték

Bakonybél és Zirc között félúton, az erdő ölelésében fekszik a Forest Hills Biohotel & Golf, ebben a fantasztikus környezetben tölthet el egy kellemes hétvégét egy szerencsés olvasónk, aki június 10-én éjfélig kitölti a quizünket.

DSC_0013.jpg

A Bakonybélbe vezető útról lekanyarodva néhány méter után egy fakapuval találjuk magunkat szembe, majd pár száz méter megtétele után megérkezünk a hotelhez, mely a közel 60 hektáros terület központja.

DSC_0078.jpg

Ahogy a képeken is látszik nem egy kirívó ultramodern sokemeletes épület, hanem a tájjal tökéletes harmóniában levő, otthonos, de mégis minden kényelmet kielégítő, prémium kategóriás hotel. A rattan bútorokkal berendezett átriumos hall fölötti galériáról nyílik a hotel 12 szobája (Standard Double, Junior Suite, Deluxe suite-apartman) illetve a Klubházban további 4 szoba (Club Standard Tourist) várja a vendégeket.

DSC_0197.jpg

Az egész hotel és a szobák berendezése is nagyon hangulatos, a kötelező wellness-részlegen (finn szauna, infraszauna, gőzkabin, sókabin, jacuzzi) kívül egy külső medence és napozóterasz is tartozik a hotelhez, melynek remek nyugati fekvéséből adódóan a medencéből élvezhetjük a nap utolsó sugarait.

DSC_0221.jpg

Az üvegezett verandás ebédlőből nyílik a hotel egyik, számomra legvonzóbb és igazi kuriózumnak számító helyisége, a könyvtárszoba. A klasszikus enteriőr (bőrfotelekkel, fabútorokkal) és a megannyi könyv arra csábít, hogy magunkra csukva az ajtót kicsit elvonuljunk.

DSC_0028.jpg
A közel 60 hektáros területen nagy sétákat tehetünk, vagy akár kerékpárra pattanva körbejárhatjuk az egészet. A golfpálya központja a Klubház, ahol szintén a vendégek rendelkezésére áll 4 szoba, melyek akár egybe is nyithatók, így nagyobb társaságoknak is alkalmas.

DSC_0022.jpg

A ház mögött a kis patakon átívelő hídon túl, a borospince mellett egy hatalmas rendezvénysátor áll, ahol grillpartyk vagy egyéb összejövetelek szervezhetők. Szintén különlegességnek számít az erdő szélén fekvő Forest Hills kiskápolna, melyet a Ciszterci Apátság szentelt fel.

DSC_0027.jpg
Ma már nyoma sincs, az egykori szántóföldnek, helyette mindenhol zöld fű borítja a területet. Ugyanis a hotel mögötti domboldalon 27 hektáron terül el a számos vízakadállyal és 55 homokakadállyal nehezített, 9/18 szakaszos pálya, melyet tavaly nyáron nyitottak meg. A golfpályát kialakítása és fekvése teszi egyedivé.  

DSC_0116.jpg
A hétvége folyamán lehetőségünk volt kicsit közelebbről megismerkedni a golfpályával és kipróbálni a játékot. A hotel mellett elterülő három hektáros Driving Rangen vagyis gyakorlópályán, egymás mellett 8-10 ember tudja egyszerre gyakorolni az ütéseket.

DSC_0088.jpg

Mi is itt kezdtünk neki az alapok elsajátításába oktatónkkal, aki megmutatta az alapbeállást, ütőfogást, majd gyakoroltuk a jellegzetes golfütést, a swinget, az egyik legösszetettebb mozgásformát, aminek tökéletes elsajátítása elengedhetetlen része a játéknak. A gyakorlás végére már sikerült egy-egy labdát egész szépen azzal a bizonyos jellegzetes hanggal egész messzire elütni.

DSC_0087.jpgAz ütés gyakorlása után következett a gurítás elsajátítása a greenen és egy kis “háziverseny”. Összességében remek, de nem könnyű sport, mindenkinek ajánlom ha van lehetősége próbálja ki, milyen az a bizonyos golféletérzés.

DSC_0185.jpg
A gasztronómiai élményeket tekintve is csillagos ötöst érdemel a hotel illetve a chef. A félpanziós ellátásban egy négyfogásos (előétel, leves, főétel, desszert) vacsora szerepel, ahol még háromféle főfogás közül is választhatunk.  Ott tartózkodásunk alatt jó néhány ételt volt szerencsém megkóstolni, melyek nemcsak isteni finomak voltak, de már a tálalásuk is nagyon tetszetős volt.

DSC_0034.jpg

Nem utolsó sorban pedig minőségi alapanyagok felhasználásával készültek, melyek többnyire biogazdaságokból és helyi termelőktől származnak. A hotel ugyanis kiemelt figyelmet fordít a bio életmódra és törekszik ezen szigorú feltételeknek megfelelni.

Ha már kipróbáltuk a hotel kínálta számos kikapcsolódási lehetőséget érdemes körülnézni a környéken is. A természetszerető túrázóknak gyönyörű útvonalakat és helyeket rejt a Bakony, mint a Cuha-völgye, az Ördög-árok, Bakonybél vagy a több mint 700 éves Cseszneki Lovagvár. A közeli települések közül érdemes felkeresni Zircet és gyönyörű arborétumát, Herendet, a hazai porcelánkészítés fellegvárát vagy a híres Pannonhalmi Apátságot, de mindössze néhány kilométerre Bakonybélben található Magyarország első számú csillagászati ismeretterjesztő központja, a Pannon Csillagda.

DSC_0180.jpg
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a meghívásért, a kedves fogadtatásért és nem utolsó sorban a remek hétvégéért. Mindenkinek csak ajánlani tudom Bakony közepén fekvő nyugalom szigetét, a Forest Hills Golf & Biohotelt!

A nyereményjátékért kattints ide!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!