Fjällräven Polar - segíts, hogy legyen magyar a csapatban - Éles Gergő Péter

Éles Gergő Péter: Debreceni születésű vagyok, jelenleg is itt élek. Rengeteg dologba belekóstoltam már: bábszínház, gólyalábazás, népzene, múzeum, nyári táboroztatás, fazekaskodás. Emellett a túrázás, teljesítménytúrázás is mindig napirenden volt, ha sok elfoglaltság mellett sikerült végre a természet közelébe jutnom. Ma már tudatosan figyelek az egyensúly fenntartására, és ebben a hasonló kalandoknak nagy szerepe van.

Maga a szánhúzás régi gyermekkorban gyökerező vágy, de hosszú évekig csak lappangott. Aztán kb. 3-4 éve nagyobb hévvel elkezdtem „kutyázni”. És kiderült, hogy Magyarországon is művelik a szánhúzást és az ehhez kapcsolható sportokat. Két hadba fogható kutyám van, akikkel időnként a saját készítésű edzőkocsival, vagy futva, vagy biciklivel nekivágunk kisebb távoknak, saját örömünkre. 

Nem kifejezetten szánhúzó fajták: az egyik németjuhász a másik nyugat-szibériai lajka – ő is inkább vadászkutya, de eléggé szeret futni. Az életemet úgy akarom a jövőben rendezni, hogy egy négyes fogatnak helye legyen, akiket már kiskoruktól tanítva tudnék az edzőkocsi, később pedig akár a szánhúzásra szoktatni.

A Fjällräven Polar túráról tavaly hallottam, de egyből elkapott a dolog, igaz idén jelentkeztem először. A téli táj, a hó, hegyek, erdők mindig is mélyen bennem éltek, és voltak évek, amikor – igaz a munka miatt- de csak télen sikerült nagyobbakat túráznom. Nem akarom túl ragozni, de ahogy megtudtam, hogy ilyen létezik, egyből éreztem, hogy nekem való. Annak ellenére, hogy még soha nem voltam ennyire északon, és még a kutyaszánozást se próbáltam ki.

A versenyvideómra nem kevés időt és energiát fordítottam, ezért szeretném, ha többen láthatnák. Sok ötlet és elképzelés volt, mert fontosnak tartottam, hogy egyedit hozzak létre, de a kutyák átírták a forgatókönyvet és így még egyedibb lett. A videó szövegében nyilván kicsit túlzok, illetve a kutyáim is ügyesebbek, mint ami látszik. Segíts te is Péternek, hogy a csapatban lehessen - szavazz rá az oldalon!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!