Fedezd fel a Föld legszebb tájait vasúton!

Valaha a vonat volt az egyetlen olyan közlekedési eszköz, amellyel nagy távolságokat is kényelmesen le lehetett küzdeni a szárazföldön. Ma már igazi luxusban lehet részünk a vasúton.

A vasút szerepét fokozatosan átvette a légi és a közúti közlekedés. A világ néhány lenyűgöző pontján viszont még mind a mai napig felemelő élményt nyújt vonaton robogni, és így felfedezni a csodálatos vidéket a sínpár mentén. Összegyűjtöttük az öt legszebb országot, ahol ilyen különleges módon utazhatunk.

A mesebeli India

A világ legnagyobb vasúti hálózatával rendelkező ország újra és újra felkerül arra a listára, ami szerint mindenképpen vonattal kell bejárni a Föld mesés tájait. A nyugati hágóktól Rajasthan sivatagjain át a Himalája hófedte vidékéig rendkívül változatos utat járhatunk itt be. A hamisítatlan luxust és a gazdagon díszített fedélzeti kabinokat a Golden Chariot szerelvényein élvezhetjük, ami nyolcnapos utakat kínál Dél-Indiában. A Palace on Wheels hét napon át zakatol Delhiből a Taj Mahalig. A Maharaja Express pedig több egzotikus utat jár be országszerte.

1

A modern Japán

A világ legmegbízhatóbb menetrendjével Japán büszkélkedhet. A Shinkansen rendkívül gyors, és olyan a tisztaság a fedélzeten, mint egy patikában. Mivel ez a vonat csak a nagyobb városok között közlekedik, érdemes a Japan Rail Pass-t igényelni, így két héten át korlátlanul utazhatunk a távol-keleti szigeteken, és bármelyik szerelvényre átszállhatunk, ha az eldugottabb helyekre is el szeretnénk jutni.

2

Az Alpok hazája: Svájc

Az óraművei pontosságáról híres ország alig maradt le Japán mögött a menetrendek betartását illetően. Az ablakokon át csodálható alpesi panoráma viszont felülmúlhatatlan, különösen a Valais és a Berner Oberland vidékein. A Glacier Express a világ legszebb síparadicsomait köti össze, Zermatt és St. Moritz között megismerhetjük Európa káprázatos hegyvidékét. Az Oberalp Pass megvásárlása esetén a teljes utat igazi svájci minőségben élvezhetjük.

3

Két óceán között: Dél-Afrika

A sokszínű országon átrobogva hegyvidéket, szőlőhegyeket és két óceán partvidékét is felfedezhetjük. A Blue Train-en igazi luxusban lehet részünk, miközben a kontinens déli csücskét Fokvárostól Pretoriáig átszeljük. A Rovos Rail szintén ezen az útvonalon szállítja az utasokat, és tágas kabinjaihoz saját fürdőszoba is társul, amivel az ország egyik legkényelmesebb vasúti szolgáltatását nyújtja.

4

A Csendes-óceán mentén: Egyesült Államok

A csendes-óceáni partvidéknél nehéz hangulatosabb útvonalat találni. Az Amtrak Pacific Surfliner Los Angeles és San Diego között közlekedik. A páratlan panorámába és az óceán végtelenségébe könnyedén belefeledkezik bárki. Ha azonban a Coast Starlight ajánlatát választjuk, egészen az északi Seattle városáig utazhatunk, és az óceán kékségén túl a hegyek, a folyók, a tavak és a zöldellő erdők látványa is elvarázsolhat minket.

5

Forrás: BBC Travel, luxetravel.com

Kapcsolódó anyagok:

Egzotikus hangulat – ősszel is

Egy ország a közhelyek mögött: Kuba

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!