Ebben a házban történik a legtöbb paranormális jelenség a világon

A New Orleans-i LaLaurie-ház nem véletlenül az egyik leghírhedtebb épület.

Az Amerikai Egyesült Államokban található LaLaurie-ház története a leghíresebbNew Orleans-i kísértethistória. A lakosok máig félnek a háztól, éjszaka a közelében sem mer tartózkodni senki, ugyanakkor a borzongásra éhes turisták egyenesen imádják.

Egy démoni asszony

A Royal Street 1140. szám alatt található hely Madame LaLaurie tulajdona volt a 19. század elején. Az előkelő úrinő a város prominens köreiben forgott, és férjével együtt igen befolyásos személyiségeknek számított. A kor szokásaihoz hűen Madame LaLaurie is számos fekete rabszolgát tartott háztartásában és akörül, akikkel a korabeli elbeszélések szerint nyilvános megjelenések során és idegenek előtt mindig udvariasan és kedvesen viselkedett, sőt, állítólag többeket taníttatott is közülük.

A háttérben ugyanakkor szörnyű titkok rejlettek.Madame LaLaurie édesanyja egy rabszolgalázadás során veszítette életét, többek szerint ezt táplálta azt a tébollyal kevert dühöt, amely az asszony embertelen tetteihez vezetett. Már idejekorán is keringtek pletykák arról, hogy a nő valójában nem bánik túl jól rabszolgáival, mikor pedig egy fiatal néger lány levetette magát a háromszintes villa tetejéről, és szörnyethalt, nyomozás indult az ügyben.

                           

Ekkor azonban nem sikerült az asszonyra bizonyítani semmit, sokkal inkább akkor, mikor gyanús körülmények között tűz ütött ki az épületben - a legendák szerint azt a szakács okozta szándékosan azért, hogy meggátolja a további szörnyűségeket.

Csaknem száz szellem kísérti a házat

Az épületbe érkezők ezután olyat láttak, amit sosem akartak volna. Számos rabszolgát találtak magatehetetlen állapotban, olyan gyengén, hogy még járni sem tudtak, megláncolva, mély sebekkel a testükön. Másokat megcsonkítottak, emellett a ház alatt is több tucat holttestet fedeztek fel. A korabeli feljegyzések szerint a nő csaknem száz rabszolgát kínzott, illetve gyilkolt meg.

A helyi lakosok, miután minderre fény derült, megrohamozták, és a falain kívül lerombolták a házat, a rabszolgákat pedig a város börtönébe vitték, ahol bárki saját szemével lehetett tanúja szenvedéseiknek. A New Orleans Bee című újság szerint egyetlen nap leforgása alatt négyezer ember akarta látni őket.

Madame LaLaurie-nek sikerült megmenekülnie, állítólag a család Párizsba szökött, az asszony ott is halt meg. A helyi legendák szerint azonban démoni szelleme máig kísérti a házat, ahonnan az egykor itt meggyilkolt és megkínzott rabszolgák lelkei sem tudnak szabadulni. Gyakran számoltak be a ház látogatói fájdalmas sikolyokról, halálhörgésről, rabszolgák árnyairól, a helyi szóbeszéd szerint pedig egy éjszaka csavargók mentek a házba, ahonnan soha többé nem látták kijönni őket. Az épületet 2007-ben Nicolas Cage vette meg, aki gyakran vacsorázott itt barátaival, ám éjszakára sosem mert maradni. A kíváncsi látogatók ma kívülről leshetnek be a legendás házba.

Forrás: femina.hu

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» 6 napos városlátogatás New Yorkban - Hotel *** - 6 nap/4 éj
» 6 napos városlátogatás New Yorkban - Hotel **** - 6 nap/4 éj
» 8 napos városlátogatás New Yorkban - Hotel *** - 8 nap/6 éj
» 8 napos városlátogatás New Yorkban - Hotel **** - 8 nap/6 éj
» USA Nyugati Part - 13 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Catalonia Riviera Maya Resort **** Playa del Carmen 1.689.200 Ft/főtől - Mexikó / Észak-Amerika / Playa del Carmen / Riviéra Maya
» Grand Sunset Princess Resort Hotel ***** Playa del Carmen 1.766.450 Ft/főtől - Mexikó / Észak-Amerika / Playa del Carmen / Riviéra Maya

Információs oldalak

» Incentive utazások - üzleti utaztatás

Cikkeink

» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila
» Hihetetlen Oregon... - Kovács Attila
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila
» A Tahoe-tó csodája - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!