Csorbai-csúcs (Štrbský štít, 2381 m)

Mát több hete beszéltük Sanyival, hogy jó idő esetén ezt a hétvégét a Tátrában töltjük. Persze az időjárás, mint idén már elég sokszor, átszervezte ezt. Szombaton egész nap szakadó eső várható, vasárnap viszont jó idő. Nem túl kedvező a helyzet, ezért hét közepén már úgy néz ki, lemondunk az útról. De mindkettőnk úgy érzi, ki kellene használni ezt az egy napot is. Így aztán pénteken mégis úgy döntünk, megyünk. Terv: szombaton munka után kiutazunk, vasárnapra pedig célként felvetődik a Csorbai-csúcs és a Koncsiszta is. Én a lábam miatt a rövidebb utat helyezem előtérbe, az első csúcsot.


Szombaton négy előtt már itt van Sanyi a munkahelyem előtt, és négy után pár perccel már gurul a kocsi a Tátra felé. Szerencsések vagyunk, jól tudunk haladni, az eső elvonult előttünk. Csak az Alacsony-Tátra körül érjük el az esőt, onnantól kezdve folyamatosan esik. De fél kilenc körül már Nova Lesnán vagyunk, elfoglaljuk a 7 euros (konyha, fürdőszoba) szállásunkat. Vacsora, fürdés, egyeztetés a következő napra. Négyre beszéljük meg az ébresztőt, és én már 10 előtt alszom.
A reggel a szokásos menetrend szerint zajlik, és 3/4 5-kor már elindulunk a kocsival. Még sötét van, de biztató az idő. Ahogyan közeledünk a Csorba-tó felé, látjuk, hogy emelkednek a felhők, és bújnak ki a hegyek. A Csorba-tónál már egész jó idő van, rövid pakolás után fél 6-kor elindulunk a hegyek felé.

Forrás és fotó: http://bibircs.hu

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!