Ciudad Perdida - Elveszett Város a dzsungel mélyén

Dél-Amerikát rengeteg fejlett civilizáció lakta a spanyol hódítókat megelőző évszázadokkal, sőt évezredekkel korábban is. Az Inkák által emelt Machu Picchu a kontinens elsőszámú turista attrakciója, amit 2007 óta a Világ Hét Új Csodájának is egyike lett. Ezen óriási kontinensen a végtelen dzsungel nem csak az Inkák, hanem rengeteg más misztikus kultúra romjait is elrejtett évszázadokon át, csak úgy, mint a Tayronai indiánok által épített kolombiai Elveszett Várost (Ciudad Perdida, Lost City) is, amit 1972-ben néhány madarászból lett sírrabló fedezett fel és fosztott ki.

Ciudad Perdida3.jpgFotó

Négy évvel később a kormány elkezdte a szakszerű feltárását a helynek, ami 6 évig tartott, ezt követően a kiépítetlen infrastruktúra, a kartelek és a szélsőbaloldali gerillák véres harca évtizedekig nem csábított látogatókat ide. Az elmúlt másfél évtized stabilitásának hatására 2005 óta folyamatosan és biztonságosan látogatható Ciudad Perdida, amit az utazók előszeretettel mondanak Kolombia válaszának és kiegészítésére a perui Machu Picchura.

Ciudad Perdida5.jpgFotó

Mindkét romváros évszázadokig rejtve volt a dzsungel mélyén, miután eddig meg nem fejtett okok miatt elhagyták lakosai, ezért felfedezésük óta csak nő a legendák és mítoszok száma velük kapcsolatban. Ezek a misztériumok vonzzák a turistákat és az utazókat ezekre a csodálatos helyekre, amiknek remek hátteret biztosít az Andok hófödte nyúlványai, a végtelen dzsungel és Pachamama spiritualitása.
Míg a Machu Picchut évente több mint egymillióan látogatják, addig az Elveszett Várost - ami 650 évvel hamarabb épült perui társánál, alig tízezren. De ha belegondolunk abba, hogy öt évvel ezelőtt ez a szám nem haladta meg a 2000 látogatót éves szinten, észre kell venni ezt a rohamléptékű ötszörös gyarapodást, ami egyértelmű bizonyítéka a kalandkedvelő turisták az Inkák elveszett városának meglátogatását próbálják összekötni a kolombia Lost City felfedezésével. 

Ciudad_Perdida2.jpegFotó

Szöveg: Hungarian Geographic

A cikk folytatásáért és további képekért kattints ide...

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!