Camí de Cavalls, Menorca legszebb túraútvonala

Menorca időtlen idők óta bioszféra-rezervátum. Egyik legfontosabb törekvésük, hogy az emberek a lehető legkevésbé üssék bele a dolgukat a természet dolgába. Persze nem kell magunkat börtönbe zárva éreznünk, egyszerűen csak arról van szó, hogy lehetőleg úgy élvezzük környezetünket, hogy közben eszünkbe se jusson azt megváltoztatni. Amint meglátjuk a kristálytiszta vizet, a gyönyörű dombokat, az erdős tájat, ez a veszély nem fenyeget többé, nem akarjuk majd megváltoztatni.

185 kilométernyi kirándulás vár ránk, ha Menorca partjain akarjuk körbejárni a szigetet. Menorca nyugat-délkeleti irányban fekszik a Földközi-tengeren. Egyszerű, krumplinudli formájú sziget felülnézetből jellegtelen képet mutat, viszont ennek, és az egyszerű domborzatnak köszönhetően redkívül könnyű a tájékozódás.

A sziget belsejében találunk néhány nagyobb várost, ezek nyilván hely mértékkel mérve nagyobb városok, hiszen itt Mahón, a főváros is mindössze 28 ezer lakost számlál. Ezek közt a városok közt pókhálószerűen visznek a főbb útvonalak a tengerpart irányába. Van azonban egy útvonal, ami megszakítás nélkül visz végig Menorca partjain. Camí de Cavalls, ahogy a helyiek nevezik. Ha a gyaloglást, a kerékpározást és a lovaglást kivesszük a képletből, ezt az útvonalat nem közlekedésre tervezték. Ez egy 185 kilométer hosszú túraútvonal, ami körbejárja a menorcai öblöket, sziklákat, erdőket, városokat és halászfalvakat.

[utazom:teaser:74641]

Az útvonal végig a parton vezet, még leágazások sincsenek, így gyakorlatilag lehetetlen letérni róla. Az ember csak követi az ösvényt és mindig tisztában van vele, hogy hol van és merre tart, mivel számtalan részletgazdag tábla jelöli a fontosabb helyszíneket, amit még ki cölöpökkel is kiegészítettek, hogy pontosan tudjuk, éppen hol járunk. A teljes útvonal 20 állomást foglal magába, a kiindulási pont pedig Mahón. Innen az óramutató járásával ellentétes irányban indul az útvonal számozása.

Az útvonal több szakaszból áll, amik hosszukat és nehézségi szintjüket tekintve is eltérnek egymástól. A legrövidebb szakasz pl. bő 5 kilométer, viszont a terepviszonyok miatt ajánlott legalább két órát rászánni. A leghosszabb szakasz sem egy El Camino a maga 13,6 kilométeres hosszával, ellenben nagy része a gyönyörű Albufera des Grau Naturaé parkon vezet keresztül, ami önmagában is egy csoda.

A Camí de Cavalls egy ősrégi út, még a helyiek sem tudják, hogy mikor hozták létre, de a 14. században már biztosan használták. A középkorban még főleg katonai és védelmi célja volt az ösvénynek, amin könnyű volt eljutni egyik őrtoronytól a másikig. Valószínű, hogy az uraik ügyeit intéző szolgák is sokat használták.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!