Athén és négy varázslatos sziget Görögországban

Íme, néhány fantasztikus látnivaló, ahová ősszel is érdemes elutazni, hiszen nem csak a túristák hadától szabadulunk meg, de az időjárás is kellemes, sőt, kirándulásra, városnézésre ilyenkor alkalmas igazán.

Athén

Athén a nyugati civilizáció egyik szimbóluma, több mint 3000 évre visszanyúló illusztris történelemmel büszkélkedhet. A város az ókorban élte virágkorát, a korszak híres gondolkodóinak bölcsője, mint Szókratész, Periklész, és Szophoklész. Mai napig számtalan műemlék maradt fenn, mely hűen hirdeti a görög kultúra csúcspontját. Athén emellett nyüzsgő és modern főváros is. Az athéni Akropolisz a világ egyik legszebb ókori romja, mely kivételes látnivalókat és különleges régészeti ereklyéket tartogat nemcsak a régészek számára. A város felfedezésre váró mesébe illő épületei a gyönyörűséges bizánci templomok, melyek a város több pontján is megtalálhatók az Akropolisztól északra elterülő városrészeken. Az ókori emlékek felfedezése közben nem érdemes kihagyni egy sétát a Plaka negyed keskeny sikátorain, ahol a házak között lecsüngő Bougainvillea (Murvafürt) és a hívogató teraszos éttermek várják a városnézésben megéhezett turistákat az íncsiklandozó görög konyha remekeivel.

Milos

Milos Görögország és Kréta között helyezkedik el, és rendkívül színes szigetként ismerjük vulkanikus eredete miatt. Annak ellenére, hogy a sziget az itt talált Vénusz-szoborról híres, a szobrot a párizsi Louvre-ban állították ki. A patkó alakú sziget lakossága mindössze 5000 fő, ennek ellenére több mint 70 stranddal büszkélkedik. Sokszínűségéhez az is hozzájárul, hogy a tenger vize a kéktől egészen a liláig változhat, és ez a fehér és rózsaszín sziklákat mossa. Szintén csodálatos helyszín egy kellemes, őszi kiránduláshoz.

Paros

Paros az egyik leggyönyörűbb görög sziget, elbűvölő, macskaköves óvárosával, fehér épületeivel és persze a fenséges murvafürtborával. Kényelmes kompjárataival könnyedén megközelíthetjük innen az összes többi Küklád-szigetet. Ha megnyerő éjszakai életet keresel, Paros a legmegfelelőbb hely erre, hisz rengeteg olyan hely akad, mely tele van éttermekkel, bárokkal és szórakozóhelyekkel. A sziget sokféle típusú stranddal szolgálhat a csendes, távoli helyektől kezdve a hatalmas tömegek befogadására alkalmas partokig, ahol rendszeresen rendeznek szörfversenyeket. Egyszóval nem egy unalmas célpont, sokszínűsége miatt mindenképp érdemes ellátogatni ide.

Santorini

Santorini természeti adottságai egészen különlegesek. A vulkanikus félhold alakú beomlott kráter belső oldalán meredek és sziklás a hegyoldal, ahová szűken egymáshoz simulva épültek a helyi stílusban épült tipikusan fehér-kék házak és templomok. Santorini városaihoz fogható panorámával kevés hely büszkélkedhet, Oián csodálható meg az egész mediterrán világ leglenyűgözőbb a napnyugtája. A világ minden szegletéből ide utazó turisták a nappali strandolás után este kikapcsolódhatnak valamelyik helyi tavernában, vagy zenés szórakozóhelyen. Santorini szigetének külső ívén lévő strandokat fekete- vörös- vagy fehér homok vagy kavics borítja.

Mykonos

Amikor az emberek görög szigetekre gondolnak, Mykonos szigete az, ami leginkább megfelel az elképzeléseiknek. A fehérre meszelt épületeivel, a homokos tengerpartjával, kristálytiszta, kék vizeivel, és a mintegy 300 napsütéses napjával, nem csoda, hogy miért is számít a legnépszerűbb úti célnak az Égei-tengeren. A hagyományokkal és mítoszokkal átitatott Mykonos-ról azt tartják, hogy a Herkules által legyőzött óriások megkövesedett testéből alakult ki. Ma a szigetet a hírességek „játszóterének” tartják, és rendszeresen megállnak itt a világ legnagyobb tengerjáró hajói is. Érdemes ellátogatni ide, megtapasztalni a görög sziget különleges hangulatát, meglátogatni Míkonosz város labirintusszerű utcáit, amelyeken kis üzletek, galériák, elegáns bárok és éttermek sorakoznak.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!