A világ 10 gyönyörű helye, ami még létezik!

Fantasztikus helyek nem csak a mozivásznon, vagy a mesékben léteznek, hanem a valóságban is! Nézd meg a képeket, hogy magad is elhidd!

1. A lila akác alagút

A lila akác alagút a japán Kawachi Fuji Kertek egyik fő látványossága Kitakyushu városban. A különféle színű sorokban virágzó fák tökéletes alagútként borulnak össze a fejünk felett.

2. Cinque Terre, Olaszország

Cinque Terre Olaszország ligúr partvidékén helyezkedik el. A lenyűgöző teraszok, melyek a festői szirtekkel, meredező, tengerbe hulló sziklákkal pettyezett tájon épültek ki, ma népszerű turista látványosságok. További képek:

Vernazza, a Cinque Terre egyik legszebb települése

Olaszország egyik legszebb tájai közé tartozik a Toszkána kies tartományától északra található Cinque Terre, ami Ligúriához tartozik. Az "öt föld" elnevezés öt apró kis falut jelent, amik a tenger fölé nyúló sziklákra tapadva dacolnak a Ligur-tenger és a történelem viharaival. A meredek hegyoldalakat emberfeletti munkával tették teraszok földművelésre alkalmassá az évszázadok alatt, a olajfa ligetek és szőlőföldek között keskeny ösvények vezetnek egyik kis faluból a másikba.

3. Hotel La Montana Magica

A varázslatos hegyi hotel pontosan az, aminek gondolod. Egy hegy formájú szálloda, amely vizet hány a tetején. A hotelt Huilo Huiloban, egy magán természetvédelmi területen találjuk, Chile Los Rios régiójában.

4. A görbe erdő

 

A görbe erdőt Lengyelországban találjuk (Nyugat-Pomeránia, Nowe Czarnowo). A liget mintegy négyszáz elhajlított törzsű fenyőfából áll, melyeket 1939-ben ültettek, de hogy ki és miért tett bennük kárt, máig nem lehet tudni.

5. A szerelem alagútja

Az ukrajnai Klevenben található ez lenyűgöző környezetű régi vasúti sínpár, melyet hatalmas fák kísérnek. A helyiek csak a Szerelem alagútjaként nevezik a romantikus részt, mely nem véletlenül kapta sokat mondó nevét: a hely ugyanis igen népszerű a fiatal párok között.

6. Kék Lagúna hőforrás

Az izlandi Kék Lagúna ugyan mesterséges vízfelület, de a források, melyek természetes módon melegítik, a szigeten jellemző vulkanikus tevékenységnek köszönhetőek. A Kék Lagúna Hőforrás különösen a hóborította téli táj ékessége, de a víz még ilyenkor is kellemesen meleg.

7. Jég kanyon

A grönlandi jég kanyonokat az olvadékvíz vájta ki, s nem ritkán akár 150 láb mélységűek is lehetnek.

8. A Ball's Pyramid

A Ball's Pyramid a világ legmagasabb tengeri oszlopa. A geológiai jelenség egy 7 millió évvel ezelőtt létrejött pajzsvulkán kalderájának maradványa. 562 méter magas, és a Lord Howe-szigettől délkeletre található a Csendes-óceánban.

9. A Nagy Korallzátony

A Nagy Korallzátony a világ legnagyobb korallzátony rendszere. Az ausztráliai Queensland partjainál, a Korall-tengerben található. Nagyságát csak a világűrből lehet jól látni. A Nagy Korallzátony igen kedvelt a búváros és turisták körében, s sajnos ez nem is tesz jót az ökoszisztémának.

10. Plitvicei Tavak Nemzeti Park

A Plitvicei Tavak Nemzeti Park Horvátország legnagyobb és Délkelet-Európa legrégebbi nemzeti parkja. A parkot gyönyörű lagúnák, mesés tavak és buján zöldellő táj teszi varázslatossá. További képek:

Horvátország-Plitvicei tavak

 Horvátország egyik legnépszerűbb természeti látványossága a lenyűgözően szép Plitvicei-tavak. A karsztos mészkővidéken áttörő, magas oldott kalcium-karbonát tartalommal rendelkező folyócska alakította ki a temészetes gátakból és vízesésekből álló, egyedülálló tóvidéket. A Plitvicei tavak vidéke annyira különleges, hogy egyszerűen vétek kihagyni, vagy újra és újra nem meglátogatni.

Forrás: www.amazing-things-intheworld.blogspot.hu

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!