A tíz legjobb sarki fény megfigyelő hely

Az Aurora Borealis egyike a természet egyik leglátványosabb és legszebb jelenségeinek, festői látvány amikor az éjszakai égbolton hirtelen felragyog. Éteri és egyedi ez a csodálatos éjszakai, szivárvány színekben pompázó fényjáték. Egy évtizedben legfeljebb egyszer éri el a naptevékenység a maximumát, ilyenkor a gyakoribb napkitöréseknek köszönhetően jóval nagyobb az esély a sarki fény megjelenésére is - a 2013/14-es pont egy ilyen időszak. Íme, néhány hely, ahol jó eséllyel figyelheted meg a sarki fényt.

Hammerfest, Norvégia

hammerfest-northern-lights.jpg
Az egyik legjobb hely, hogy tanúi lehessünk ennek a misztikus jelenségnek Hammerfest, Norvégia. A Finnmark megyében, közel a sarkkörhöz fekvő településen, nyár végétől figyelhető meg az Aurora Borealis tevékenység.  A legjobb idő a látogatásra a szeptember, október és november hónapok. A kevés lakos miatt a város fényei még jelentéktelenek, nem zavarják az éjszakai égboltot.

Abisko, Svédország

Abisko.jpg
Abisko Nemzeti Park egyike azon kevés helyeknek a világon, ahol több a turista, mint a lakos - a lakosság mindössze 85 fő. A sötét, téli éjszakai égbolton felvillanó fényeket az érintetlen táj teszi teljessé. Ezen a  77 km2-nyi svéd Lappföldön található az Aurora Sky Station, tökéletes környezetet nyújtva a északi fény fanatikusai számára. Ajánlott utazási idő: november közepétől március elejéig.

Luosto, Finnország

Luosto.jpg
A Pyhä - Luosto Nemzeti Park szívében fekszik Luosto kisvárosa, Lappföldön ezt tartják a legjobb helynek, hogy az északi fényt teljes pompájában megcsodálhassuk. A város lakosai egy éven belül ugyanis 200x is láthatják ezt az égi tüneményt. Az érintetlen vidéket motoros- vagy kutyaszánon fedezhetjük fel. A nemzeti park  "Aurora Alarm" jelzése garantálja, hogy a turisták ne maradjanak le erről a látványos jelenségről. Már csak arra kell ügyelni, hogy a fényképezőgép készen álljon. Itt a lehetőség, hogy elutazz az egyik legbiztosabb északi fény lelőhelyre, a finn Lappföldre!

 

Reykjavik, Izland

Reykjavik.jpg
Az izlandi ég ad otthont a legdrámaibb, szemet gyönyörködtető égi shownak. Az északi fény Reykjavik külterületéről is látható, de akár a Kék Lagúna fürdőkomplexumból is élvezheted a fényjátékot. A legjobb időszak, hogy megtapasztaljuk ezt a káprázatos jelenséget október és április. Ha a kővé fagyott vízesések vagy a gőzölgő Kék Lagúna medencéiből éveznéd a műsort itt a helyed!

Denali Nemzeti Park, Alaszka

aurora-borealis-denali-national-park.jpg
Alaszkában, Fairbanks vibráló városának fényeitől távolabb, a Denali vadonban figyelhetjük meg az Aurora Borealist. Az Fairbanks Visitors Bureau  szerint augusztus végétől már 80 százalék a valószínűsége, hogy három ott töltött éjszaka során látjuk az égi tüneményt.

Ontario, Canada

Lake SUperior.jpg
Kanadában, az ontarioi Felső-tó környéke bizonyul az elsődleges helyszínnek a gyönyörű kavargó fények megtekintésére. A kanadai tundrán vezetett túrák egy egyórás motorosszánozást is magukban foglalnak a Felső-tó partján, ahol horgászhatsz miközben az első sorból élvezheted a kilátást az északi fényre. Augusztus közepétől egészen április utolsó napjaiig van lehetőség az Aurora Borealis megfigyelésére.

 
Kulusuk, Grönland

Kulusuk.jpg
Grönland egy csodálatos ország, a jégvilág felfedezői és az északi fény vadászok körében is népszerű. A Grönland keleti partján található Kulusuk szigetén, a kisváros és a hegyvonulatok felett figyelheted meg a mennyei zöld jelenséget. Az inuit legenda szerint - a "tánc az éjszakai égbolton" - összeköti őket elhunyt őseikkel.

Dunecht, Aberdeenshire, Skócia

Dunecht.png
Aberdeenshire-i felhős, ködös Dunecht, az egyik legjobb úti cél Skóciában, hogy megtekinthesd az északi fényt. A sötét téli hónapokban, a vastag szürke felhőket megtöri egy pillanatra a félelmetes zöld - lila ragyogás, amely bevilágítja a Rettenthetetlen földjét. Ahhoz, hogy az Aurora Borealis küldetés biztosra menjen érdemes figyelni az északi fény előrejelzést, illetve a AuroraWatch UK-t, ahol magnetométerekkel figyelik az aktivitást.

Murmanszk, Oroszország

Murmanszk.png
A Kola-félszigeten fekvő Murmanszk elég hátul szerepel a bakancslistákon, de a sarkvidéki zóna közelsége miatt az Aurora Borealis vadászoknak tökéletes célpont. Murmanszk egén zöld, piros és lila fények keverednek a 600 éves jégsapkás fenyők felett. Készülj föl a folyamatos fagypont alatti hőmérsékletre, itt ugyanis mindössze 6 hétig tart a nyár.

Feröer-szigetek, Dánia

Faroe Islands.jpg

A természet szerelmeseinek északi paradicsoma a Dániához tartozó Feröer-szigetek. A magával ragadó, színjátszó ég nem is olyan ritka, az egyik legjobb hely ahonnan megfigyelhetjük az északi fényt. A légszennyezettségi index alacsony, így semmi sincs, ami megzavarhatná a csillagos éjszakai égbolt fényjátékát.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!