A Téry-menedékház kutyája – Kutyával a Krivánra

Négy évvel ezelőtt a Téry-menedékházban dolgozók egy elhagyott fekete kiskutyát találtak a menedékház előtt. A gondnok, Miro Jílek nagyon meglepődött, mit keres a kiskutya távol a civilizációtól, és próbálta megkeresni a választ a kérdésre. Azt a lehetőséget rögtön elvetették, hogy kóbor állatról lenne szó. Éppen ellenkezőleg, a kutya már megtalálása napján minden dolgozó kedvence lett. „Adtunk neki ételt is italt” – mondta a sokat tapasztalt gondnok. Mivel a következő napon sem jelentkezett senki a kutyáért, ezért elkezdték megszokni egymást. Bejelentette őt a városházán, ahol hivatalosan is bejegyezték őt a kutya tulajdonosának. „Elneveztük Michael Jacksonnak, röviden Majkynak, mivel azon a napon találtuk, amikor meghalt a pop királya. Kapott nyakörvet, bilétát, és mára a ház részévé vált” – mondta el Jílek.


Az izgő-mozgó Majky gyakran elkíséri a ház körül kiránduló turistákat. Egyedül választja ki, kihez csatlakozhat. Volt már a Nagyszalóki-csúcson (2452 m), a Varangyos-tavi-csúcson (2417 m), a Kis-Viszokán (2428 m), a Zöld-tavi-csúcson (2389 m), a Kis-Nyereg-hágón (2376 m) és a Lengyel-nyeregben (2200 m). „Nagyon figyel mindenre, de különösen a vezetőjére. Bár az kérdéses, ki kinek a vezetője” – teszi hozzá nevetve a gondnok. Majky kedvenc helye a Téry-menedékház, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a völgyre. 
A vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom) Lenka Búziková nagyon büszke 5 éves, Gora nevű szuka kutyájára, akivel együtt sikeresen megmászta a Magas-Tátra egyik legmagasabb, turisták által is elérhető csúcsát, a Krivánt (2494 m). Amint látható, a Téry-menedékházhoz szegődött Majky nem az egyedüli kutya, a ki jól érzi magát a hegyekben. „Szlovákia szimbolikus hegycsúcsára Gorával együtt jutottam fel, akit néhány éve egy menhelyről vettem magamhoz” – mondta el a büszke kutyatulajdonos, akinek szőrös kedvence az első perctől megbízható társnak bizonyult. „Sok turista csodálkozott, hogy el mertem vele indulni a Krivánra. A legtöbbjük azonban dicsérte a kutyámat, aki minden segítség nélkül jutott fel a csúcsra. Végig egyedül taposta az utat, és közben ugrándozott” – mondta Lenka. Mindenhová együtt mennek, már sok szép helyre eljutottak, és a büszke gazdi reméli, még sok szép helyre eljutnak együtt. A következő közös túra célpontja a Tengerszem-csúcs lesz.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!