A Temzén épülhet London új, futurisztikus repülőtere

A Testrad konzorcium nemrég hozta nyilvánosságra egy futurisztikus londoni repülőtér koncepcióját. A London Britannia Airport névre keresztelt repülőtér a Temze egy mesterséges szigetén kerülne kialakításra, ami számos előnnyel járhat, hiszen így a szárazföldi fejlesztésekkel ellentétben a repülőtér felépítéséhez nem lenne szükség sem házak lebontására, sem az értékes zöldövezetek felszámolására.

londonbritanniaairport1.jpg
A tervek szerint az új repülőtér helyszíne London központjától mintegy 80 kilométerre fekszik a Sheppey sziget
közelében. London sűrűn lakott területeinek elkerülésével enyhítenék a város zajszennyezettségét. Nemcsak a jelenleg is kapacitásproblémákkal küzdő Heathrow évi 127 milliós utasforgalmát dupláznák meg, de Kelet-London, Kent és Essex gazdaságát is fellendítenék a közel 200 000 új munkahely teremtésével. A repülőtér megépülésével a Heathrow-t akár be is zárhatnák és lakásokat, irodákat alakíthatnának ki az épületekben.

londonbritanniaairport6.jpg
A Testrad által benyújtott részletes tervek (itt megtekinthetőek) nem csak az elrendezést és a repülőtér működését, hanem a környezeti hatásokat, a társadalmi-gazdasági megfontolásokat és a finanszírozási stratégiákat is bemutatják. Előreláthatólag hét év alatt készülhetne el a  76 milliárd dolláros beruházás.

londonbritanniaairport2.jpg

londonbritanniaairport3.jpg

londonbritanniaairport5.jpg

londonbritanniaairport4.jpg

Forrás

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!