Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés

Izgalmas gyalogtúra a Hernád-áttörésben, megtoldva a Tamásfalvi-kilátóval

Ha szereted a látványos folyóvölgyeket, az izgalmas turistautakat, és egy egynapos kirándulás keretében szeretnéd bejárni a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park egyik legismertebb turistaútját, akkor ezt a túrát neked találták ki! Egy távban hosszú, de szintkülönbségben nem jelentős túra során kezdetétől a végéig bejárjuk a Hernád szűk áttörését, majd felkapaszkodunk a méltán népszerű Tamásfalvi-kilátóba, hogy felülről is megcsodáljuk a természet e nagyszerű alkotását.

Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt-, karantén kötelezettség) nélkül léphetnek be Szlovákiába az oltási igazolások és védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről szóló, kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal és az oltóanyag típusát és valamennyi oltás dátumát rögzítő oltási igazolással.

Alapár tartalmazza

az utazást és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést a nemzeti park belépőt, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

A túra nem nehéz, de némi kitartás, lépésbiztonság és teljes szédülésmentesség szükséges, a túrát sportos erőnléttel bárki teljesítheti. Nehézséget jelenthet a folyó feletti sziklafalban elhelyezett mesterséges segédeszközökön (sziklatálcákon) történő biztonságos haladás, ezért ez a túra tériszonyosoknak nem ajánlott! Amennyiben még nem túráztál a Szlovák Paradicsomban, nem tapasztaltad meg egy szűk folyóvölgyben vezető túra utánozhatatlan hangulatát, vagy ismét át szeretnéd élni ezt az élményt, itt a helyed!

Tóth Dániel
A Magas-Tátra jó ismerője! Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!
Somorjai Csaba
Mindig közel állt hozzá az új helyek és kultúrák megismerése. Szereti megélni, megtapasztalni az adott pillanatot. Míg gyerek korában a sportokban találta meg a kihívást...
Bankó Erika
Erika gyerek kora óta mozgásban van. Talajtornától az úszásig sok sportot kipróbált. Mostanában fut, kerékpározik.

Kapcsolódó cikkek

» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
» A hét Tátra csúcs megmászása - Radics Ákos, 2013. november. 10
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» A Hazajáróval a Tengerszem-csúcsra - Nagy Árpád, 2012. szeptember. 26
» Tavaszi pillanatok a Magas-Tátrában - Hudanik Zsolt, 2012. március. 19

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

“A Hernád-áttörés csodálatos, az időjárás kegyes volt hozzánk, így a Magas-Tátra panorámája a kilátóból megfizethetetlen! A túravezetők szuperek...”
Hasonló utazások, nyaralások:
» A Magas-Tátra legszebb tavai - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Elülső-Szoliszkó csúcs 2117 méter - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest – Erdőalja. Erdőalja – Hernád-áttörés – Tamásfalvi-kilátó – Csingó.

Reggel 04:45-kor találkozunk Budapesten a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05:00-kor. A délelőtti órákban (kb. 10:00 óra) érkezünk meg a Szlovák Paradicsom szélén fekvő Erdőaljára (550 m). Innen megkezdjük a hegység egyik legnépszerűbb túraútvonala, a Hernád-áttörés végigjárását, amely a nemzeti park egyik leglátványosabb útvonala. A folyó itt kanyonszerű völgyet vájt a mészkőbe, melyet mindkét oldalán sziklás, erdős hegyoldalak szegélyeznek. Túránk során hangulatos, széles erdei utak váltakoznak keskeny, több helyütt csúszós vízparti ösvényekkel, több alkalommal is átkelünk a folyó egyik partjáról a másikra, doronglétra hidak és az áttörés talán legismertebb segédeszközei, a folyó fölött magasodó, néhol a folyó medre fölé behajló sziklafalakba beépített, láncokkal is biztosított sziklatálcák segítik a haladást. Nagyjából túránk felénél, egy hangulatos erdei tisztáson található büfénél elfogyasztjuk magunkkal hozott ebédünket (az itt található büfében – ha nyitva van – csak frissítő kapható), majd folytatjuk utunkat a Hernád mentén. Az áttörés keleti végén felkapaszkodunk mai túránk legmagasabb pontjára, a Tamásfalvi-kilátóba (678 m), amelyről nagyszerű kilátás tárul elénk a Hernád-medence és a Hernád-áttörés felé. Innen a Szószéket érintve ereszkedünk le Csingó (504 m) településre, túránk végpontjára, ahol hazaindulás előtt az ottani étteremben nyílik lehetőségünk meleg ételt fogyasztani. Innen hazaindulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 12,5 kilométer, szintkülönbség 450 méter, menetidő 6-7 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést a nemzeti park belépőt, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Nemzeti park belépő 1,50 €/fő/nap.

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, kis hátizsák a napi felszereléseknek. Minimum 1,5 liter folyadék szükséges!
A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Célszerű túraruhába jönni, de a váltóruházat a buszban is hagyható.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.
 

Étkezés: 
Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. A gyalogtúra során turistaházat nem, csak egy büfét érintünk, a túra végén a parkolóban lévő étteremben van lehetőség meleg ételt fogyasztani.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 évestől
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
29 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.6
Budapest, XI. kerület
4.3
Már többször utaztam veletek, de sajnos a társaság most volt a legrosszabb, ami persze nem a ti hibátok. Egy társaság folyamatosan kritizálta a buszos társaság többi tagját, ilyenkor a túravezetőnek érdemes lenne jelezni, hogy kicsit gondolják meg magukat, mert ide nem profi túrázók jönnek
A tempó most elég gyors volt, kevés idő volt szétnézni a kilátón kívül, amit sajnáltam.
A busz és buszsofőrök viszont most nagyon jók voltak, külön köszönet érte, mert májusban elég rossz tapasztalatunk volt.
Budapest
4.5
Ismét nagyon jól éreztem magam.
Az Utazom.com mindig odafigyel a részletekre :-)

Az utazás: pedig jó, de hosszú a buszút. De erről az iroda nem tehet. Báááár közelebb hozhatná a világ csodáit :-)

Üdv:kata
Budapest, VI. kerület
4.8
Nagyon izgalmas, tartalmas túra volt, külön köszönet a figyelmes és segítőkész túravezetőknek.
Már tervezzük a következő túrát.
Komárom
5.0
A Hernád-áttörés csodálatos, az időjárás kegyes volt hozzánk, így a Magas-Tátra panorámája a kilátóból megfizethetetlen! A túravezetők szuperek. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Dunaújváros
5.0
Nagyon jó volt az út az idő is kedvezett.

SZUPER- SZUPER - SZUPER VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Budapest, XXI. kerület
4.8
Mindig nagyszerű élmény.
Budapest
5.0
Csodaszép panoráma, csodás időjárás, remek túravezetők. Röviden, tömören: tökéletes túra volt.
Budapest, XX. kerület
5.0
Egy újabb nagyon csodálatos, élményekben gazdag út volt, amiről csak pozitívumokban lehet beszélni. A túravezetőink profi módon vezettek bennünket, rengeteg információt szereztünk. Az egész nap nagyon jó hangulatban, kiváló társaságban telt. Már a következő lehetőséget keresem, hogy újra velük tarthassak. :-)
Budapest
5.0
A túra nehezebb volt mint gondoltuk, de megcsináltuk!! Az időjárás szerencsére kegyes volt, csak a túra végén áztunk el, de akkor nagyon...
Köszönet a túravezetőknek a remek napért, az autóbusz vezetőknek a biztonságos utazásért.
Budapest, XXII. kerület
5.0
Fantasztikus élmény volt !
Pomáz
4.5
Ajánlani tudom mindenkinek!!
Budapest, XIX. kerület
5.0
Gyönyörű táj felfedezése közben, tökéletesen megszervezve, jól felkészült, emberséges vezetők, sok-sok hasznos információval, kellő bátorítással és figyelemmel segítették önmagunk erejét felülmúlni! Nagyon köszönöm azt gondolom, hogy a többiek nevében is!
Bea
Budapest, V. kerület
5.0
Remek szervezés, kiváló túravezetők, az időjárást is szuperül megbeszélték az égiekkel:) A táj csodálatos. A túrát nem nevezném azért könnyűnek, de mindenképpen érdemes volt elmenni és kitörni a komfortzónánkból!:) Köszönjük!
Budapest, III. kerület
5.0
Rendkívül jól szervezett túra volt.
Budapest, XVII. kerület
4.8
Árpi ismét nagyon profin vezetett minket! Egy igazi profi! Köszönjük! :)
Budapest, XIV. kerület
4.3
Izgalmas és kalandos túrában volt részünk, azonban kicsit rohanós volt, és nem sok időnk (kb. 10 perc) volt a kilátónál sem. Szerintem a leírás nem teljesen tükrözi a túra nehézségét, azért ez nem egy egyszerű túra, néha hatalmasakat kell lépni, és a végén a hegygerincen vezető gyalogút is sokat tud az emberből kivenni- jó meredek felfelé menetekkel.
Érd
4.3
Megfelelő szervezettség mellett történt az utazás, meg vagyok elégedve :)
Cegléd
4.8
Köszönjük szépen a csodás napot ! Bízunk benne lesz lehetőségünk további programokon is részt venni.
Budapest, VIII. kerület
5.0
Nagyon jól szervezett túrán jártunk, köszönjük a szervezést!
Kecskemét
5.0
Nagyszerű túra volt, kalandos, dinamikus, csodás. Már kinéztük a következő programot, magashegyi túra lesz.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!