Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés

Izgalmas gyalogtúra a Hernád-áttörésben, megtoldva a Tamásfalvi-kilátóval

Ha szereted a látványos folyóvölgyeket, az izgalmas turistautakat, és egy egynapos kirándulás keretében szeretnéd bejárni a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park egyik legismertebb turistaútját, akkor ezt a túrát neked találták ki! Egy távban hosszú, de szintkülönbségben nem jelentős túra során kezdetétől a végéig bejárjuk a Hernád szűk áttörését, majd felkapaszkodunk a méltán népszerű Tamásfalvi-kilátóba, hogy felülről is megcsodáljuk a természet e nagyszerű alkotását.
“A Hernád-áttörés csodálatos, az időjárás kegyes volt hozzánk, így a Magas-Tátra panorámája a kilátóból megfizethetetlen! A túravezetők szuperek...”
Kaló Alexandra
Szandra számára az egész Élet egy utazás.

Nehézség:

A túra nem nehéz, de némi kitartás, lépésbiztonság és teljes szédülésmentesség szükséges, a túrát sportos erőnléttel bárki teljesítheti. Nehézséget jelenthet a folyó feletti sziklafalban elhelyezett mesterséges segédeszközökön (sziklatálcákon) történő biztonságos haladás, ezért ez a túra tériszonyosoknak nem ajánlott! Amennyiben még nem túráztál a Szlovák Paradicsomban, nem tapasztaltad meg egy szűk folyóvölgyben vezető túra utánozhatatlan hangulatát, vagy ismét át szeretnéd élni ezt az élményt, itt a helyed!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést a nemzeti park belépőt, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-40 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest – Erdőalja. Erdőalja – Hernád-áttörés – Tamásfalvi-kilátó – Csingó.

Reggel 04:45-kor találkozunk Budapesten, indulás 05:00-kor. A kora délelőtti órákban érkezünk meg a Szlovák Paradicsom szélén fekvő Erdőaljára (550 m). Innen megkezdjük a hegység egyik legnépszerűbb túraútvonala, a Hernád-áttörés végigjárását, amely a nemzeti park egyik leglátványosabb útvonala. A folyó itt kanyonszerű völgyet vájt a mészkőbe, melyet mindkét oldalán sziklás, erdős hegyoldalak szegélyeznek. Túránk során hangulatos, széles erdei utak váltakoznak keskeny, több helyütt csúszós vízparti ösvényekkel, több alkalommal is átkelünk a folyó egyik partjáról a másikra, doronglétra hidak és az áttörés talán legismertebb segédeszközei, a folyó fölött magasodó, néhol a folyó medre fölé behajló sziklafalakba beépített, láncokkal is biztosított sziklatálcák segítik a haladást. Nagyjából túránk felénél, egy hangulatos erdei tisztáson található büfénél elfogyasztjuk magunkkal hozott ebédünket (az itt található büfében – ha nyitva van – csak frissítő kapható), majd folytatjuk utunkat a Hernád mentén. Az áttörés keleti végén felkapaszkodunk mai túránk legmagasabb pontjára, a Tamásfalvi-kilátóba (678 m), amelyről nagyszerű kilátás tárul elénk a Hernád-medence és a Hernád-áttörés felé. Innen a Szószéket érintve ereszkedünk le Csingó (504 m) településre, túránk végpontjára, ahol hazaindulás előtt az ottani étteremben nyílik lehetőségünk meleg ételt fogyasztani. Innen hazaindulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 12,5 kilométer, szintkülönbség 450 méter, menetidő 6-7 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést a nemzeti park belépőt, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Nemzeti park belépő 3 €/fő/nap.

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, kis hátizsák a napi felszereléseknek. Minimum 1,5 liter folyadék szükséges!
A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Célszerű túraruhába jönni, de a váltóruházat a buszban is hagyható.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.
 

Étkezés: 

Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. A gyalogtúra során turistaházat nem, csak egy büfét érintünk, a túra végén a parkolóban lévő étteremben van lehetőség meleg ételt fogyasztani.

Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 évestől
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
38 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Bp
5.0
A fotók sajnos nem tudják visszaadni ezt a nagy élményt. A kalandos lépcsőkkel, létrákkal, hidakkal tarkított túra útját. A Túra vezetők sok-sok információval tarkították az utat. Az biztonságos utazásért, köszönet a Sofőröknek.
Budapest, XIV. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Piliscsaba
5.0
,,Paradicsomi volt,, mint mindig! Köszönjük!
Szeged
5.0
Kiváló volt a program és a szervezés. Árpád nagy szakértelemmel kezelte a csoportot, szakmai ismeretei szlovákiáról a legmagasabb szintűek.
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
5.0
Minden nagyon klassz volt, Teljesen jó és kényelmes volt a buszos utazás, sok hasznos, értékes információt kaptunk a túra során. Kedvesek és segítőkészek voltak a túravezetők. Nekünk pedig gyakori túrázók vagyunk picit gyors volt a tempó, nagyon leszakadt az eleje, de végülis mindig megvártak. Csak ez picit zavaró volt, hogy rohannak, és úgy éreztük nem lehet úgy nézelődni. A pihenőidők jók voltak, elégségesek és szép helyeken. Úgy indultunk és érkeztünk, ahogy ígérték. Összességében nagyon tetszett a túra. Köszönjük
Nagykovácsi
5.0
Kedves utazom.com! Nekem az első utam volt veletek. Sikerült egy élményekben gazdag csodálatos emlékkel haza térnem. Nagyon jól éreztem magamat. Kaland túra volt számomra , ami felejthetetlen és izgalmas utazásnak élménye marad meg. És legközelebb is keresni fogom a lehetőséget , hogy veletek utazhassak. Köszönöm szépen....
5.0
<szöveg nélkül>
Kaposvár
5.0
2. egynapos túránk az utazom.commal. Nagyszerű szervezés és túravezetés! Köszönjük az élményt!
Budapest, XI. kerület
4.3
Már többször utaztam veletek, de sajnos a társaság most volt a legrosszabb, ami persze nem a ti hibátok. Egy társaság folyamatosan kritizálta a buszos társaság többi tagját, ilyenkor a túravezetőnek érdemes lenne jelezni, hogy kicsit gondolják meg magukat, mert ide nem profi túrázók jönnek
A tempó most elég gyors volt, kevés idő volt szétnézni a kilátón kívül, amit sajnáltam.
A busz és buszsofőrök viszont most nagyon jók voltak, külön köszönet érte, mert májusban elég rossz tapasztalatunk volt.
Budapest
4.5
Ismét nagyon jól éreztem magam.
Az Utazom.com mindig odafigyel a részletekre :-)

Az utazás: pedig jó, de hosszú a buszút. De erről az iroda nem tehet. Báááár közelebb hozhatná a világ csodáit :-)

Üdv:kata
Budapest, VI. kerület
4.8
Nagyon izgalmas, tartalmas túra volt, külön köszönet a figyelmes és segítőkész túravezetőknek.
Már tervezzük a következő túrát.
Komárom
5.0
A Hernád-áttörés csodálatos, az időjárás kegyes volt hozzánk, így a Magas-Tátra panorámája a kilátóból megfizethetetlen! A túravezetők szuperek. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Dunaújváros
5.0
Nagyon jó volt az út az idő is kedvezett.

SZUPER- SZUPER - SZUPER VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Budapest, XXI. kerület
4.8
Mindig nagyszerű élmény.
Budapest
5.0
Csodaszép panoráma, csodás időjárás, remek túravezetők. Röviden, tömören: tökéletes túra volt.
Budapest, XX. kerület
5.0
Egy újabb nagyon csodálatos, élményekben gazdag út volt, amiről csak pozitívumokban lehet beszélni. A túravezetőink profi módon vezettek bennünket, rengeteg információt szereztünk. Az egész nap nagyon jó hangulatban, kiváló társaságban telt. Már a következő lehetőséget keresem, hogy újra velük tarthassak. :-)
Budapest
5.0
A túra nehezebb volt mint gondoltuk, de megcsináltuk!! Az időjárás szerencsére kegyes volt, csak a túra végén áztunk el, de akkor nagyon...
Köszönet a túravezetőknek a remek napért, az autóbusz vezetőknek a biztonságos utazásért.
Budapest, XXII. kerület
5.0
Fantasztikus élmény volt !
Pomáz
4.5
Ajánlani tudom mindenkinek!!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!