Szlovák Paradicsom

Szlovák Paradicsom

3 napos látványos túra és kirándulás Szlovákiában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Ha szereted a látványos szurdokvölgyeket, a gyönyörű vízeséseket, az izgalmas turistautakat, és egy rövid hétvégi kirándulás keretében szeretnéd bejárni a karsztvidék legszebb völgyeit, akkor itt a helyed a Szlovák Paradicsomban. A hegység legismertebb szurdokában, a Suchá Belában kezdjük a hétvégét, másnap a Tamásfalvi-kilátón keresztül bejárjuk a Hernád-áttörés leglátványosabb szakaszait, majd zárásképpen meglátogatjuk a nemzeti park leglátványosabb vízesését a Sólyom-völgyben.
Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.

Nehézség:

A Szlovák Paradicsom túrái közepes nehézségűek. Amennyiben szoktál mozogni, túrázni nem lehet problémád. Nehézséget jelenthet a szurdokokban a technikai eszközök használata (létrák, láncok), de ezek biztonságos használata könnyen elsajátítható.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a szállást szálloda 2-3 ágyas fürdőszobás szobáiban félpanzióval, a szervezést, valamint a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az egyéb étkezést, a belépőket, és az utas és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
30-45 fő

Szállás

Poprád városában szállunk meg helyi szálloda 2-3 ágyas fürdőszobás szobáiban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Élménybeszámolók

» Szlovák Paradicsom ősszel - Hudanik Zsolt, 2011. október. 04

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap – Budapest – Rozsnyó – Erdőalja. Suchá Belá szurdok. Erdőalja - Poprád.

Hajnalban találkozunk (4.45-kor) Budapesten a Hősök terén, a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 5.00-kor. Losoncon és Rozsnyón át délelőtt érkezünk meg a Szlovák Paradicsom nyugati részének legfontosabb turistaközpontjába, Erdőaljára (Podlesok, 550 m), ahonnan érkezés után azonnal nekivágunk a hegység legismertebb, leglátogatottabb szurdokvölgye, a Suchá Belá-völgy bejárásának. Ebben a szurdokban, a zöld jelzésű turistaúton egymás után sorakoznak a szebbnél-szebb vízesések, sorrendben a Tálak-vízesések (29,5 m), az Ablakos-vízesés (12,5 m), a Teknős-vízesés (8,5 m), az Oldalsó-vízesés (8 m), valamint a Lépcsős-vízesés (8,5 m). A vízeséseket a mellettük emelkedő sziklafalra szerelt vaslétrákon, sziklatálcákon, sziklahágcsókon és doronglétrahidak százain át hagyjuk magunk mögött. A szurdok maga kb. 4 km hosszú, nagyjából 3 óra alatt járjuk végig. A szurdokvölgy végén egy tágas erdei tisztáson (959 m) tartott pihenő után a szurdokvölgy fölött vezető gerincen haladó sárga és piros jelzésen jutunk vissza Erdőaljára, ahol buszra szállunk, majd tovább indulunk Poprádon található kényelmes szállodánkhoz.

Túratáv 10 km, szintkülönbség kb. 450 m fel-le, menetidő 5-6 óra.

2. nap – Poprád – Tamásfalvi-kilátó – Hernád-áttörés – Kolostor-szurdok – Menedékkő-fennsík – Poprád

Szombaton reggeli után Csingoból a közeli Tamásfalvi-kilátó sziklaplatója felé indulunk, ahonnan megcsodálhatjuk a Hernád-völgyét és a távoli Magas-Tátra csúcsait. Innen leereszkedünk a Szlovák Paradicsomba egyik legismertebb, leglátványosabb részébe, a Hernád-áttörésbe. A folyó felett a sziklafalak sok helyütt olyan meredekek, hogy csak mesterséges segítséggel, láncokkal biztosított fémtálcákon, létrákon és doronglétrahidakon tudunk haladni. Függő- és kőhidakon kelünk át a Hernád folyásán, egy nagyobb tisztáson álló büfében lehetőség lesz szomjunkat oltani, majd a leghosszabb függőhíd után elérjük a Kolostor-szurdok torkolatát. Innen rövid szurdoktúra következik, ahol az egymás után sorakozó vízesések mellett létrákon mászunk egyre feljebb, míg el nem érjük túránk legmagasabb pontját, ahol az egykori karthauzi kolostor romjai állnak. A történelmi emlékek megtekintése után a tisztáson lévő turistaházban megebédelhetünk. Miután innen is megcsodáljuk a Magas-Tátrára nyíló kilátást, egy nagyrészt erdőben vezető ösvényen indulunk visszafelé, ahol több kilátópontot is érintünk, míg végül megérkezünk Csingóra, ahonnan autóbuszunkkal utazunk vissza Poprádra, a szállásunkra.

Túratáv kb. 15 km, szintkülönbség kb. 700 méter, menetidő: 7-8 óra.

3. nap – Čingov – Sólyom-völgy – Erdőalja. Erdőalja – Budapest.

Vasárnap reggel a Szlovák Paradicsom legnagyobb vízesését rejtő völgybe, a Sólyom-völgy szurdokjába indulunk. Eleinte a széles Hernád, majd az ettől kisebb Fehér-patak mentén haladunk, utóbbi felett néhol doronglétrahidakon át. A Kysel-szurdok elágazását magunk mögött hagyva érkezünk meg a Sólyom-völgy torkolatához, ahol szinte azonnal emelkedni kezd az addig alig emelkedő út. Hamarosan megérkezünk a rendkívül látványos, létrák láncolatán át leküzdhető többlépcsős, 72 méter magas Fátyol-vízesés alá, ahol meg is kezdjük a létrarendszeren történő felmászást. Az itt található létrafokok száma megközelíti a 300-at, ezek leküzdése jó kondíciót és megfelelő koncentrációt igényel. A létrák sokaságát leküzdve kisvártatva még egy vízesés állja utunkat, de a Felső-vízesés mellett is létrát építettek a sziklafalba, így ezen felmászva, majd egy hosszabb emelkedőt leküzdve érkezünk túránk legmagasabb pontjára, a Glatz-fennsíkra. Itt szép erdős területen és üde tisztásokon keresztül kanyarog a jelzett ösvény, melyen az első napi szurdoktúránk végét jelentő tisztásra érkezünk, ahonnan már csak le kell ereszkedni Erdőaljára, ott várakozó autóbuszunkhoz. Kellemesen elfáradva buszra szállunk, és elindulunk hazafelé, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv kb. 17 km, szintkülönbség kb. 700 méter, menetidő: 6-7 óra.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a szállást szálloda 2-3 ágyas fürdőszobás szobáiban félpanzióval, a szervezést, valamint a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az egyéb étkezést, a belépőket, és az utas és az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Mindhárom nap: Nemzeti Park belépő (1,50 €/fő/nap)

Helyszíni költségek leírása: 

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Amit mindenképp hozz magaddal: réteges túraöltözetet, meleg váltásruhát, polárdzsekit, esőkabátot és esőnadrágot, fejlámpát, kamáslit, impregnált túrabakancsot, váltás cipőt, papucsot a szállásra, törölközőt, sapkát, és egy kis hátizsákot a napi túrákhoz.
Amire nincs szükségünk, azt a szálláson tudjuk hagyni.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. Az egyéb étkezések önellátóak, napközben a menedékházakban vagy otthonról hozottat lehet étkezni.

A területről: 
Káposztafalvi karszt, az ország keleti részén található, 1964-ben védett területté és 1988-ban nemzeti parkká lett nyilvánítva. 19.763 hektáros területéből 13.011 hektár szigorúan védett.
A park területe eredetileg egy természeti egységet alkotott, amelyet a folyók (Hernád, Hnilec) és patakok (Veľký Sokol, Suchá Belá, Biely potok) medrei szeltek fel néhány kisebb és nagyobb részre (Glac-tető, Gerava). A kisebb medrek, folyások pedig az évezredek alatt kialakították a Szlovák Paradicsom jellemző völgyszakadékokkal és vízesésekkel tűzdelt arculatát (Kyseľ, Piecky, Sokolia dolina, Zejmarská roklina).
A fennsíkokon több mészkőképződmény is fellelhető - szurdokok, felszín alatti barlangok és gödrök (lyukak): a Dobsinai jégbarlang, (Európában a legnagyobb, helyenként a jég vastagsága eléri a 25 métert). Sztracenai barlang, ahol Szlovákia leghosszabb földalatti természetes terme található (192 méter), valamint a Medve barlang, Ördög lyuk.
A Nemzeti park közvetlen közelében történelmi emlékhelyek (Igló, Márkusfalva, Csütörtökhely, Káposztafalva) és turistaközpontok (Csingó, Menedékkő, Podlesok, Imrikfalva) találhatók.
Időjárás: 
Változékony időjárásra kell számítani a Szlovák Paradicsom környékén. A szurdokvölgyekben gyakran jóval hidegebb van, mint a szállás környezetében! Célszerű impregnált túrabakancsot és esőkabátot (kamáslit és esőnadrágot) minden napra vinni a túrákra.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
29 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.4
Szlovák Paradicsom
Dunakeszi
5.0
Ez egy igazi VIP utazás volt!
A kis csoport előnyeit élvezve, az időjárás jóindulatát kihasználva csodás három napot tölthettünk a Szlovák paradicsomban.
Ráadásul a korábbi esőzésnek köszönhetően kiélvezhettük a bővizű patakokban való túrázás, a megduzzadt Hernád hömpölygő vize feletti átkelés borzongató izgalmát. A legfantasztikusabb élményt a Sólyom völgyben a fátyol vízesésen való átkelés okozta.

A túravezetés, mint Árpival mindig , - kiváló volt, a szállás, az étkezés és az utazás is teljesen rendben volt.
Ez egy teljesen tökéletes, elképzelhetetlenül érdekes három napos élmény volt. Köszönet érte.

Márti
Balatonmáriafürdő
4.8
Csodás utazás volt! :)
Budapest, I. kerület
4.8
Ismét egy tökéletesen megszervezett úton vehettünk részt :) És az időjárás szervezése is majdnem kiváló volt. Ezen egy hangyányit kéne még javítani :)
Budapest, XVII. kerület
4.6
Szuper hétvégét tölthettünk ismét az Utazom.com-mal. Tökéletes túravezető, jó társaság. Az időjárással is szerencsénk volt. Köszönjük!
Érd
4.6
Ez a túra szuper élmény!
Gyönyörű környezetben,friss levegőn,intenzív mozgás-ez aztán feltölti energiával az embert!
Csak ajánlani tudom!
Budapest, XIX. kerület
4.8
Köszönöm hogy részt vehettem ezen a csodálatos és izgalmas szurdok túrán,kiváló túravezetéssel.
Üdvözlettel Enikő
Budapest
4.4
Izgalmas és érdekes túra,a létrákkal és függőhidakkal.Érdemes volt kipróbálni egy ilyen típusú túrát is.Egyáltalán nem bántuk meg.Árpi személye meg plussz emelt a túra színvonalán a rengeteg információval és érdekességgel amit megtudtunk tőle és a jó szervezéssel amit a két túravezető biztosított.A szálloda szintén kellemes meglepetés volt.Semmiben se csalódtunk.
Székesfehérvár
5.0
Tökéletesen megszervezett és levezényelt túrák voltak. A szállás, tisztaság, a kaja is rendben volt. Túravezetőknek minden elismerésem, profik :)
http://zaunn1979.blogspot.hu/2016/05/szurdokturak-szlovak-paradicsomban.html
Érd
4.6
Jól szervezett program elsőrangú túravezetőkkel.
A táj pazar.
Budapest, XIV. kerület
4.2
Nagyon kellemesen telt ez a 3 nap a jó programnak és szimpatikus, jól felkészült túravezetőknek köszönhetően.
Budapest, XVI. kerület
4.8
Hálásak vagyunk a sok munkáért mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy láthassuk ezt a csodálatos vidéket. A szervezőknek, a túravezetőknek, mindenkinek, beleértve azokat is, akik számunkra elképzelhetetlen munkával járhatóvá tették ezeket az utakat hétköznapi emberek számára is.
Budapest
4.6
Összességében nagyon tetszett az út, elégedett voltam mindennel.
Budapest, III. kerület
4.2
Nagy Árpi tudása és precizitása lenyűgöző.
Kényelmes és kellemes túrák voltak, többedszer is jó volt végigjárni az utakat.
Pihentető hétvége volt, köszönöm!
Budapest, VII. kerület
4.8
Nagyon jol ereztem magam! Koszonom!
Budapest, XV. kerület
4.6
Az időjárás részben volt kegyes hozzánk, mert a három nap alatt kétszer esett az eső, de ettől függetlenül fantasztikusan éreztük magunkat. A túravezető nagyon felkészült, profi volt. Ajánlom mindenkinek, hogy ezt a vidéket látni kell.
Budapest, III. kerület
4.8
Izgalmas túra, profi túravezető, kiváló szállás, jó társaság.
Nyíregyháza
5.0
A túravezető felkészültsége példaértékű volt. A túrák is nagyon változatosak, színesek voltak.
Esetleg azon lehetne változtatni, hogy az első este például egy rövid ismerkedést lehetne tartani, vagy akár az utazás során a buszon- mivel elég családiasan ültünk-, hogy legalább a neveket tudjuk.
De összességében én nagyon elégedett voltam, már regisztráltam is egy következő utazom.comos útra!:)
Köszönöm!
Vác
4.6
Szuper volt! :)
Budapest, IX. kerület
4.6
A legjobban a profi túravezetés tetszett. Rengeteg információt kaptunk a környékről, amerre jártunk. Egyetlen javaslatom van csak, jó lenne, ha az utasok kapnának egy térképet a Szlovák paradicsomról, úgy még könnyebb lenne beazonosítani a régiókat, amiről a túravezető beszél. Ettől eltekintve tökéletes volt a túra. Gratulálok a túravezetőknek és nagyon köszönöm az emlékezetes hétvégét!
Veszprém
4.6
Nagyon szép út volt, nagyszerű túrákkal, túravezetőkkel.
A buszon előre elkészített ülésrend volt, azonban visszafelé ez nem működött. Úgy gondolom, ha valaki szeretne helyet cserélni azt vagy személyesen, vagy a túravezető közvetítésével meg lehet beszélni, de az önkényes helyfoglalás nem megoldás.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!