Szádelői-völgy

Egynapos kirándulás Szlovákia Grand Canyonjában

Szlovákia vadregényes vidéke a Szádelői-völgy. Hangulatos mély völgye és gyönyörű fennsíkja ideális kirándulóhely minden évszakban. Egy hatalmas barlangrendszer beomlásával alakult ki, így hozva létre a 2200 méter hosszú, 300 méter mély és a legkeskenyebb részén 10 méter széles völgyet. Túránk során ellátogatunk még a táj fölé magasodó Tornai vához, bolyonghatunk a fantasztikus panorámás romok között.
“Nekem ez volt az első túrám veletek, de nem az utolsó. Nem volt mindig könnyű a terep, de nagyobb nehézség nélkül teljesíthető volt a táv. A táj...”
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...

Nehézség:

Könnyű, látványos túra. Egy nagyobb emelkedőn közdjük le a szintkülömbség nagyrészét, és lefelé egy erőteljesebb lejtő rejt kihívásokat a túra során.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal  
a magyar nyelvü túravezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést
az utasbiztosítást  
az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-45 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap - Budapest, Szádelői-völgy.

05:00 órakor találkozunk Budapesten, indulás05:15-kor. Néhány órás utazással érkezünk meg a Szádelői völgy bejáratánál lévő parkolóba és rövid készülődés után elindulunk. A turistaút függőleges sziklafalak és a köztük áttörő patak mellett vezet el. A völgy maga 2200 méter hosszú és 300 méter mély, a legkeskenyebb részén 10 méter széles, a közepén kis turistaház üzemel, ahol lehetőségünk nyílik szusszanni és enni-inni. A pihenő után továbbhaladunk a patak mellett fölfelé, majd pár száz méter múlva élesen jobbra kanyarodunk és felmászunk a fennsíkra. Itt lesz az egyetlen jelentősebb szintemelkedés és elérjük túránk legmagasabb pontját is. A fennsíkon tipikus karsztos réteken és ligeteken hullámvasutazunk, majd jó egy óra múlva megérkezünk ahhoz a kilátóponthoz, ahonnan az egész Szádelői-völgyet beláthatjuk. A kilátás a völgyre és távolabb, dél felé Magyarországra, szavakkal le nem írható látvány. Ezen a ponton megpihenünk és elfogyasztjuk a magunkkal hozott szendvicseket, csokikat. Az ösvény a völgy keleti oldalán vezet tovább, sokszor a meredek sziklafalaktól alig pár méterre. Innen egy karsztos gerincen haladva meglátogatjuk a Tarnai várromot.  A túra végén vendéglőben van lehetőség enni-inni.
A késő délutáni órákban indulunk hazafelé, Budapestre az esti órákban érkezünk.  Táv: 13 km, Szintkülönbség 550 méter fel és le, menetidő 6 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal  
a magyar nyelvü túravezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést
az utasbiztosítást  
az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs.
Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túra ruházat.
Kis hátizsák a napi felszerelésnek: enni-inni való esőkabát, fejfedő, túrabot jó szolgálatot tehet..
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Célszerű élelmet itthonról hozni, mert az utbaeső házban és a parkoló melletti büfében csak korlátozott a választék.

A területről: 
Kassától 38 km-re délnyugatra, Tornától 4 km-re nyugatra fekszik.
1910-ben Szádelőnek 202 magyar lakosa volt és Abaúj-Torna vármegye Tornai járásához tartozott.
A Szádelői-völgy patakos, vízvájta sziklakanyonja a Felső-hegyet és a Szádelői-fennsíkot választja el egymástól. A három kilométer hosszú, 300 méter mély, nagy esésű szoros alja helyenként csupán 10 méter széles.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
20 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.8
Budapest, X. kerület
5.0
Fantasztikusan éreztem magam..nagyon szépen köszönöm;hogy részt vehettem a túràn!! :)
Budapest, IX. kerület
4.8
Nekem ez volt az első túrám veletek, de nem az utolsó. Nem volt mindig könnyű a terep, de nagyobb nehézség nélkül teljesíthető volt a táv. A táj nagyon szép volt, lenyűgöző kilátópontok, ébredező, tavaszi természet
Tahi
4.0
fárasztó túra volt de megérte a gyönyörű kilátás miatt
Budapest, XV. kerület
4.8
Túrázásra alkalmas idő, gyönyörű természet, kellemes utastársak, barátságos, közvetlen, türelmes túravezetők, meglepi hazafelé a buszban = egy felejthetetlen nap! Köszönöm :)
Eger
5.0
Gyönyörű hely, profi szervezés, kellemes csapat.
Szigetszentmiklós
5.0
Nagyon jól éreztem magam.Hálás vagyok köszönöm:-)
Monor
5.0
Hibatlan!
Szigetszentmiklós
5.0
Nagyon szép élmény volt! Különös pluszt adott, hogy nem átlagos, szikrázó napsütésben kaptuk a tájat, hanem misztikus, gyönyörű, sokoldalú erdőkben sétálhattunk. Elragadó a karsztvidék, örülök, hogy megismerhettem! Rengeteg esőcseppes, szépséges virágot fotózhattam, örömmel megosztom veletek a google+-on lévő képeimet. Milyen címre küldhetem.
Találkozunk a Tátrában!!! Szeretettel:Lajos
Pécel
5.0
A rossz időjárás miatt két útvonal közül lehetett választani, én az újat választottam, nem az eredetileg meghirdetettet. Mind a csoport, mind a túravezető / Ákos/, és a végül majdnem ugyan olyan hosszú útvonal mint az eredeti, remek választás volt, köszönöm.
Isaszeg
5.0
Én csak pozitív élményekkel gazdagodva tértem haza. Köszönöm!
Budapest, III. kerület
5.0
Köszönjük szépen a remek szervezést, a profi túravezetést. Csodásan éreztük magunkat, egészen biztosan részt fogunk venni további túrákon is!
5.0
Tényleg minden nagyon jó volt, az útvonal, a program és a túravezetők is nagyon figyelmesek voltak. Lehet hogy máskor is utaznék :)
4.5
...
Gödöllő
5.0
<szöveg nélkül>
Tököl
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, XXI. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XV. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Veszprém
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, II. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Veszprém
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!