Paklenica Nemzeti Park és a Plitvicei tavak

3 napos buszos kirándulás Horvátországban

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Horvát ország minden szempontból el van látva természeti látnivalókkal. Elsősorban káprázatosan szép és tiszta tengerrel van megáldva… De nem elegendő csak a tengerpartjára koncentrálnunk, hisz az ország jelentős területén találunk csodálatos természeti látnivalókat. Ezen az utunkon a Paklenicai Nemzeti Park hatalmas sziklaszirtjei és a Plitvicei tavak zúgói, vízesései között bolyongunk. Felejthetetlen élmény e két gyöngyszem felfedezése, bejárása.

Nehézség:

Első napi program városnézés.
Második nap köves sziklás hegyi ösvényen kirándulunk a Paklenica Nemzeti parkban ahol  nagyobb szintemelkedést megyünk (700 méter) itt van alternatíva, félútról a menedékháztól vissza lehet fordulni és a nap hátralévő részét a tengerparton eltölteni.   a Piltvicei tavaknál könnyű kiépített úton kirándulunk,a bejárható  túra útvonalak hossza függ az aktuális vízállástól.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szállást bungalókban, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést az utas és az útlemondási biztosítást valamint a belépők árát.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
35-40 fő

Szállás

Starigrad-Paklenicaban (Zadar környéke), a Paklenica Nemzeti Park bejáratától néhány kilométerre, a kisváros központjában szállunk meg 2 ×2 fős bungalókban,  a tengerparton. Az apartmanok egyszerűek  fürdőszobával, kis konyhával vannak ellátva. 
Ágynemű, biztosított. Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez. Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Élménybeszámolók

» A Velebitek vadregényes tájain - a Paklenica Nemzeti Park - Kovács Attila, 2018. május. 09

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap – Budapest, Zadar, Starigrad-Paklenica

Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15. órakor. Az első állomásunk az egykori Zára tengerparti városa, ami most Zadar néven ismert. A belváros hangulatos utcáinak felfedezése után megcsodálhatjuk a kikötőből a szemünk elé táruló tengeri kilátást . Innen a szállásunkra utazunk, Starigrad-Paklenicába ami két éjszakára lesz majd az otthonunk. A tengerparti séta után beülhetünk egy helyi étterembe, és kiváló vacsorát fogyaszthatunk. Nézegess képeket Zadarról.
Figyelem! A városban idegenvezetést nem tartunk. A vezetők még érkezés előtt kimerítő tájékoztatást tartanak a városról a látnivalókról, és biztosítanak térképet a barangoláshoz és megjelölik a találkozási pontot.

2. nap – Starigrad-Paklenica, Paklenicai Nemzeti Park,

Reggeli után útra kelünk, és rövid buszozással közelítjük meg a Nemzeti Park bejáratát. Mai túránk a Nemzeti Park  legszebb völgyét járja be. Szűkülő szirtfalak között kanyarogó utunk mentén megfigyelhetjük a környező sziklafalakon próbálkozó sziklamászókat. Egyre feljebb haladva érkezünk meg a félúton található menedékházhoz majd innen tovább indulva egy kilátó pontra ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a környező sziklavilágra. Innen egy másik útvonalon indulunk tovább és gyalog érkezünk vissza a városba illetve szállásunkra a késő délutáni órákban. A nap hátralévő részében strandolhatunk vacsorázhatunk, vagy sétát tehetünk a tengerparton. Táv 16 km: Szint: 700 m. A egész napi túrát csak gyakorlottaknak ajánljuk, a teljes táv-szint felezhető azoknak akik nem szeretnék az egész szakaszt teljesíteni.

3. nap - Plitvicei Nemzeti Park, Budapest

A korai reggeli után indulunk Plitvicei Nemzeti Parkba.  A nemzeti parkban hatalmas vízesésekben, gyönyörű tavakban gyönyörködhetünk, a  kiépített túraösvényen bebarangolhatjuk a területet ahol ki ki kedvére kisebb nagyobb túrákat tehet. A kristálytiszta tavakban pisztrángok úszkálnak, közelről szemlélhetjük meg a tórendszert kialakító geológiai folyamatokat. A tavak között gyalogosan és hajóval lehet közlekedni, több kialakított pihenőhelyen lehet falatozni, szusszanni egyet.

Nézegess képeket a Plitvicei tavakról.

A túra hossza 8 kilométer, nagyon könnyű és látványos kirándulás. Délután indulunk tovább Budapestre ahová a késő esti órákban érkezünk meg.
Figyelem! A Nemzeti Parkban  idegenvezetést nem tartunk. A vezetők még érkezés előtt kimerítő tájékoztatást tartanak a látnivalókról, és biztosítanak térképet a barangoláshoz és megjelölik a találkozási pontot.

Szállásunk
Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a szállást bungalókban, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést az utas és az útlemondási biztosítást valamint a belépők árát.

Helyszíni költségek leírása: 

A helyi fizetőeszköz a horvát Kuna (1 Kuna kb. 48 Ft). Az árak közepesek. Egy átlagos vacsora 80-90 kuna.

Belépők (2022-es árak, kisebb változások előforulhatnak):
Plitvicei Nemzeti Park: kb. 110 Kn/fő
Paklenica Nemzeti Park 50 Kn/fő
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges. Kis hátizsák mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk, túracipő/túrabakancs, kamásli, kényelmes túraöltözet, esőkabát,napszemüveg, fejfedő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.
Menetkközbeni felszállóhelyek:
Budaörs, Agip/McDonalds benzinkút (gyaloghidas)
Székesfehérvár autóspihenőhely  M7 Shell benzinkút
Siofok, Tesco parkoló
Balatonlelle, autóspihenőhely M7 MOL/Marsche benzinkút
Zalakomárom, autóspihenőhely M7 INA benzinkút
A felszállási időpontokról az indulás előtti héten kiküldött utastájékoztatóban küldünk információt.
Hazafelé az autópályán menetközbeni leszállókat minden esetben a Budapest felöli oldalon tudjuk kitenni, ezt kérjük vedd figyelembe! 

Étkezés: 

A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. A helyi éttermekben természetesen a la carte étkezésre van lehetőség. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben van lehetőség vásárolni a benzinkutaknál. Helyben több kis élelmiszerbolt is üzemel, így a napi túrákra itt is fel lehet készülni élelemmel.

Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. Jellemző a tengerparti kellemes időjárás, azonban rövid esőre néha számíthatunk!
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 15 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
22 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
3.8
Túravezetők értékelése
4.6
Utazás értékelése
4.5
Budapest
4.8
Nagyszerű program volt, itt-ott kissé szűkre szabott idővel, de azért minden fontos belefért a menetrendbe. A túravezető figyelmes, segítőkész és jó a humora. A buszvezetők hozták a maximumot, a buszos utazás a maga korlátai között kényelmes volt. A túratársak jófejek voltak, egy részük gyakorlott, más részük kitartó. A táj és a látnivalók pedig... hát azokra nincsenek elég jó jelzők, ezeket a helyeket legalább egyszer mindenkinek látnia kellene. Köszönöm!
Budapest, XIX. kerület
5.0
Jól szervezett út volt, kiváló túravezetővel.
Salgótarján
4.8
Csodás úti célok, remek túravezetők, s még az alig 9 éves kislányom is végigcsinálta a háromnapi programot.
Szeged
3.8
K2 Attila sok érdekes információval szolgált, míg a buszon utaztunk szórakoztató volt hallgatni.
Szigetszentmiklós
4.6
Ez a 3 nap, amit Horvátországban töltöttünk nagyon változatos és élvezetes volt. Egy nagyobb tengerparti város, egy kicsi, ahol a szállás volt, egy hegyi túra és egy laza gyaloglás, sétálás a Plitvicei tavaknál. A szervezés nagyon jó volt, az idegen ill. a túravezetésért külön köszönet Attilának és Mátyásnak. Starigrád városában (ahol laktunk) az ajánlott étteremben nagyon finom ételeket szolgáltak fel nem túl drágán. Egyedül a szállással volt egy kis gondunk. Tökéletes helyen a tengerre néző, tőle nem túl messze lévő szállás tiszta is volt, csak a fürdőszoba kicsi és kényelmetlen, a berendezés egy kicsit minimalista. Az időjárás is kedvezett nekünk. Nagyon élveztük az egészet!
Budapest, XIII. kerület
5.0
Nagyon klassz volt, köszönöm.
Budapest, III. kerület
4.6
Attila és Matyi figyelmes, segítőkész túravezetők. Figyelni fogjuk az ajánlataikat, szívesen utaznánk Önökkel máskor is.
Miskolc
4.6
Nagyon tájékozottak és kedvesek voltak a túra vezetők, bár a szállás kiosztásnál voltak kisebb gondok, de kérésünkre azonnal intézkedtek. Összefoglalva jól megszervezett túra volt és ajánlom mindenkinek ezt az utazási irodát :)
Budapest
4.6
MIndennel elégedett voltam, a szállás az árnak megfelelő szintű volt, a vezetők nagyon felkészültek és szervezettek voltak. Talán a tavaknál lehetett volna több időt tölteni, mert a felét nem sikerült megnézni, de majd talán másodjára.
Budapest, III. kerület
4.8
Köszönöm nagy élmény volt:)
Hatvan
4.4
Köszönjük szépen a túrát, nagyon jól éreztük magunkat. Remélem máskor is lesz alkalmunk Önökkel ( Veletek) utazni. Üdvözlettel! Magdi
Apostag
4.0
Nagyon jól éreztük magunkat a programok, a csoport és az idő is szuper volt!
Remélem lesz még alkalmunk veletek utazni!
Budapest, XIV. kerület
4.6
A buszozás fáradalmait, messzemenően kárpótolta a két nemzeti parkban látott csodák mennyisége és minősége :)

Köszönöm, hogy része lehettem
Budapest
4.0
Az előzetes várakozásoknak és a lehetőségeknek pontosan megfelelt.
Győr
4.0
Sziasztok !

Fura érzés volt beülni a buszba, és hazajönni. Sok pozitív élmény, jó levegő, gyönyörű táj. Feltöltődtem; így még a hétköznapok is könnyebek !

Üdv.: Ági
Budapest, XIV. kerület
4.4
mivel elég gyakori az autópályaegyes szakaszainak lezárása az időjárási körülmények miatt, nagyobb felkészültség kellene az alternatiív útvonalak tekintetében.
Budaörs
4.0
Nagyon jó volt!
Budapest, VII. kerület
3.4
Sziasztok!
Nagyon tetszett az út, a szervezés, a túra. Csodálatos helyekre jutottam el.

A szállással alapvető gondjaim voltak. A fűtést légkondin keresztül lehetett megoldani. Első este bekapcsoltuk, és éjszaka bekapcsolva hagytuk. Reggel iszonyatos fejfájásra ébredtem, pedig ritkán szokott fájni a fejem. Hányingerem is volt. Gondoltam a zúgástól. Napközben kiszellőzött a fejem, elmúlt a fejfájás. Este, amikor visszaértünk a szállásra, megint elkezdett fájni a fejem, de nem erősen. Éjszakára kikapcsoltuk a légkondit. Következő reggel megint iszonyatos fejfájásra ébredtem, hányingerem volt, remegtem. A szobatársamnak is fájt a feje. Amikor elhagytuk a szállást, kicsit kiszellőztem, elmúltak a tünetek.
Lehet, hogy a légkondi nem volt megtisztítva, lehet, hogy valami más volt a probléma. Nem tudom, hogy mi lehetett a baj, de valami volt abban a szobában, ami rossz hatással volt a szervezetemre. Olyan volt, mint egy mérgezés.
Ha tovább maradunk, természetesen szólok, de így nem volt értelme.

Gondoltam azért elmondom. A következő csoportok szempontjából fontos lehet az info.

üdv, Zita
Budapest, XVIII. kerület
4.4
Jobb lett volna az indulás napján egy órával későbbi találkozási időpont, akkor nem csak éjszakai, tehát sokkal időigényesebb tömegközlekedéssel is oda lehetett volna érni.
A 2., de különösen a 3. nap pedig kedvezőbb lett volna 7 órás reggelivel és 8 órás indulással.
Egy órával korábbi indulás esetén ugyanis választható programként kicsit hosszabb túra is belefért volna a Paklenica Nemzeti Parkban. Az utolsó napon pedig csupán az óra átállítással nyert plusz egy órát hasznosítva - azaz egy órával korábbi - indulással több időt lehetett volna tölteni a Plitvicei tavaknál.
Budapest, III. kerület
4.6
Kedves Utazom.com! Már nem először vettünk részt az általatok szervezett túrákon és most sem kellett csalódnunk. A remek programok mellett a késő őszi időjárás is mellettünk állt. Külön köszönet Csongornak a Paklenica Np-ban vezetett túráért, ez egy igazán tartalmas nap volt! Sajnos a Plitvicei tóvidéket teljesen nem sikerült teljesen bejárnunk az utóbbi időszak esőzései következtében fellépő áradások miatt, de így is felejthetetlen látványban volt részünk. Remélem tavasszal újra Veletek túrázunk majd!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!