GARANTÁLT INDULÁS!

Nepál: Annapurna-alaptábor gyalogtúra

16 napos gyalogtúra és kulturális utazás a Himalájában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Gyalogtúrára indulunk a káprázatos Annapurna-régióba a Himalája hófedte csúcsai között, célunk az Annapurna-csúcs alaptábora. A hegyi túra mellett kulturális látnivalók is várnak ránk Pokharában és a Kathmandu-völgyben. Pewa-tó, Világbéke sztúpa, Patan, Bakhtapur, Nagarkot, Swayanbunat sztúpa, Bodhanat sztúpa és még egy feledhetetlen raftingtúra is vár rád, ha velünk tartasz. Irány a Himalája!
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Nehézség:

A legkönnyebb nepáli gyalogtúránk!
Az Annapurna-alaptábor gyalogtúra közepes nehézségű. Azoknak, akik rendszeresen szoktak túrázni nem okoz majd nagy problémát a távok teljesítése, ám néhány nehezebb szakaszra nekik is számítani kell. Kezdő, nem gyakorlott túrázók, nehéznek érezhetik a napi távok végigjárását, ám kitartással, alapos felkészüléssel ők is tudják teljesíteni.  Ha elhatározod, hogy jelentkezel a túrára, érdemes edzeni rá. Állóképességi sportok: túrázás, futás, kerékpározás ajánlott a felkészülés során. Mivel fejben dőlnek el a dolgok, a mentális felkészülés is nagyon fontos!   A gyalogtúra során a tengerszint feletti magasság hatásával kell számolni, mivel a legmagasabb pont amit érintünk 4200 méter. 

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- tapasztalt túravezetők
- kétágyas elhelyezés
- maximális odafigyelés
- hangulatos szállások
- kényelmes, szervezett utazás

Részvételi díj tartalmazza

a repülőtéri transzfereket, utazást Nepálba privát autóbusszal, a városi szállásokat szállodákban reggelivel, a szállásokat a gyalogtúra alatt menedék házakban, a gyalogtúra alatt a teherhordók és nepáli vezetők költségét, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a nemzetközi repülőjegyet, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, borravalókat és a biztosításokat.

Hossz: 
16 nap
Létszám: 
10-20 fő

Szállás

Kathmanduban és Pokharában szálloda 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban töltjük az éjszakákat. A gyalogtúra során, menedékházak egyszerűen berendezett kétágyas szobáiban leszünk elszállásolva. Az turistaszállásokon az ágyakhoz nem jár ágynemű, így feltétlenül hozd magaddal hálózsákot. 

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest
Repülőgéppel utazunk Nepál fővárosába.
2. nap: Kathmandu
A reggeli órákban érkezünk meg,ismerkedés az országgal.
3. nap: Kathmandu-völgy látnivalói
Egész napos kirándulásra indulunk a Kathmandu-völgyben.
4. nap: Kathmandu, Pokhara
Korán reggel Pokharába utazunk, pihenés a Pewa-tó partján.
5. nap: Pokhara, Annapurna régió gyalogtúra: Nayapul, Gandruk
Egy hetes gyalogtúránk első napja.
6. nap: Annapurna régió gyalogtúra: Gandruk, Chomrong
Nepáli kultúrtájon túrázunk.
7. nap: Annapurna régió gyalogtúra: Chomrong, Himalaya hotel
Dzsungelben vezet az utunk a hegyi világ felé.
8.nap. Annapurna régió gyalogtúra: Himalya hotel, Annapurna-alaptábor
Elérjük célunk 4200 méter magasban.
9. nap: Annapurna régió gyalogtúra: Annapurna-alaptábor, Bamboo
Bambuszerdőben vezet gyalogtúránk.
10.nap: Annapurna régió gyalogtúra: Bamboo, Jhinu
A mai nap végén thermál forrásban fürdőzhetünk.
11.nap: Annapurna régió gyalogtúra: Jhinu, Nayapul, Pokhara
Az utolsó túranap végén a pewa-tó partjára utazunk.
12.nap: Pokhara városnézés
Egész napos kirándulás a Pokhara-völgyben.
13.nap: Pokhara, Kathmandu
Pokharából a fővárosba utazunk, útközben rafting lehetőség.
14.nap: Kathmandu
Szabadprogram a fővárosban.
15.nap/16. nap: Kathmandu, Budapest
Hazautazás. Érkezés járat függvényében.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest

Egy délutáni repülőjárattal utazunk Nepál fővárosába. Az éjszakát a repülőn töltjük.

2. nap: Kathmandu: Thamel, Durbar Square

A reggeli órákban érkezünk meg a kathmandui repülőtérre, ahol már várnak ránk helyi vezetőink, akik a szállásunkra fuvaroznak minket. Szállodánk a rendkívül népszerű Thamel negyedben található, amely a Nepálba látogató turisták nyüzsgő találkozóhelye. A nap hátralévő részét pihenéssel vagy a városrész felderítésével töltjük. A finom ételek, az új ízek és illatok, az aprócska boltok és a semmihez sem fogható, élettel teli ázsiai forgatag hangulata minket is gyorsan magával ragad. Délután közösen elsétálunk a város főterére, a Durbar Square-re, ahol az Élő Istennő háza is található. Megszerezzük első ismereteinket a nepáli vallásról.

3. nap: Kathmandu-völgy látnivalói

Mai nap felkeressük a Kathmandu-völgy környékének látnivalóit. Először a Bodanath sztúpához látogatunk el. Nepál legnagyobb buddhista szentélyét tibeti menekültek házai szegélyezik. Reggel zarándokok százai mantráznak a szentély környezetében. Innen a Kathmandu-völgy második legnagyobb városába, az Asóka által alapított Patanba utazunk. A várost a Bagmati-folyó választja el Kathmandutól, főtere, a Durbar Square zsúfolásig telve szebbnél-szebb templomokkal. Ez a leglenyűgözőbb bemutatója a nawari építőművészetnek. Patanból a  Majmok Templomához, a Swayambhunath buddhista szentélyhez látogatunk el, amely egyike a legnépszerűbb nepáli szimbólumoknak. A templom már a 13. században is fontos buddhista központ volt, a Malla uralkodók idején pedig továbbfejlődött. A sztúpa fehér lépcsős alakja a négy alapelemet szimbolizálja (föld, víz, levegő, tűz), míg a 13 koncentrikus gyűrű a hegyes templomtornyon a tudás 13 fokát mutatja. Délután visszautazunk a Thamelben lévő szállásunkra.

4. nap: Kathmandu, Pokhara

Reggel buszra szállunk, és a Phewa-tó partján fekvő Pokharába utazunk. Utazásunk során szembesülhetünk a nepáli vidéki élet mindennapjaival: a földeken az emberek egyszerű szerszámokkal dolgoznak, az utakon furcsa, ősrégi járgányok pöfögnek, gyakran találkozunk lovas szekerekkel, egy olyan világba cseppenünk, amely idegen, de mégis barátságos számunkra.
A déli órákban egy árnyas étteremnél megállunk ebédelni, ahol megkóstolhatjuk a nepáli konyha finomságait. A késő délutáni órákban érkezünk meg pokharai szállodánkba. Miután elfoglaltuk szállásunkat, felkeressük a tóparti sétányt és a város örökké nyüzsgő főutcáját, ahol rengeteg étterem hívogatja az éhes vándort. A nap hátralévő részét pihenéssel töltjük. Este találkozunk nepáli túravezetőnkkel, akivel átbeszéljük az elkövetkezendő napok programját.

5. nap: Pokhara, Annapurna régió gyalogtúra: Nayapul, Gandruk

Egyhetes himalájai gyalogtúránk első napja! Korán reggel kisbusszal az Annapurna-alaptábor gyalogtúra kiindulópontjára, Nayapul (960 m) utazunk. Itt találkozunk teherhordóinkkal, akik segítségünkre lesznek az elkövetkezendő napokban. Ők szállítják majd csomagjainkat a napi távok között, nekünk csak egy kis hátizsákkal kell majd túrázni. Mai túránk apró gurung falvak és teraszosan művelt földek között vezet Gandruk (1980 m) településig. Itt töltjük gyalogtúránk első éjszakáját egy turistaházban. Táv gyalogosan: 13 kilométer, szint fel: 900 méter, menetidő: 7 óra.

6. nap: Annapurna régió gyalogtúra: Gandruk, Chomrong

Vidáman ébredünk! Jót szippantunk a friss hegyi levegőből, elfogyasztjuk himalájai reggelinket. A távolban a nepáliak szent hegye, a Machhapuchhre csúcsa (6993m) felhőköntösbe rejtőzködik, hófehér gerincei drágakőként csillognak a felkelő nap fényében. Így indulunk útnak. Hegyi folyók termékeny völgyébe ereszkedünk le, majd megpihenve kapaszkodunk fel a himalájai emelkedőkön. Útközben elfogyasztjuk ebédünket egy fantasztikus panoráma étteremben, majd folytatva túránk késő délután érjük el mai szállásunk, Chomrong települést.  Táv gyalogosan: 13 kilométer, szint fel: 780-le: 460 méter, menetidő: 7 óra.

7. nap: Annapurna régió gyalogtúra: Chomrong, Himalaya hotel

Egy fantasztikus túranap vár ránk: rododendron- és bambuszerdők között vezet ösvényünk a hegyi világ felé! Óriási páfrányok, fákon ugrándozó langur majmok kísérik utunk, szinte a dzsungelben érezhetjük magunkat.  Déltájban megállunk ebédelni , ahol ismét ízelítőt kapunk a nepáli hegyi konyhaművészetből. Mai szállásunk a Himalaya hotelben lesz, amely közvetlen a magashegyi régió határán fekszik.  Táv gyalogosan: 10,5 kilométer, szint fel: 1150, menetidő: 7 óra.

8. nap. Annapurna régió gyalogtúra: Himalya hotel, Annapurna-alaptábor

Nagy nap virrad ránk! Elérjük célunk: a 4200 méter magasban fekvő Annapurna-alaptábort.  A köderdő területét végleg magunk mögött hagyva emelkedünk a szűkülő folyóvölgyben. Fantasztikus vízesések ezüstös kígyóként zúdulnak alá a meredek hegyoldalakon.  A déli órákban érjük el a Machhapuchhre-alaptábort (3700 m), ahol megebédelünk. Gyönyörű hegyi panoráma fogad itt minket. Egy feledhetetlen ebéd 3700 méter magasan! Ebéd után megpihenve indulunk az Annapurna-alaptáborba, amely egy hetes gyalogtúránk célpontja.  Mintegy 3 óra gyaloglás vár még ránk, ám a környező hegyek látványa mindenkit kárpótol a nehézségekért!
Táv gyalogosan: 11 kilométer, szint fel: 1350 méter, menetidő: 8,5 óra.

9. nap: Annapurna régió gyalogtúra: Annapurna-alaptábor, Bamboo

Korán ébredünk, hogy tanúi legyünk a himalájai napfelkeltének. Az alaptáborban állva az ember úgy érzi, mintha egy amfiteatrum porondján állna, de itt a főszereplők a hegyek, különösen az Annapurna (8091 m)! A Nap lassan horzsol végig sugaraival a hegyek birodalmán, elfeledtetve a szemlélővel a gondjait. Itt minden egyszerű, egyértelmű és egyben káprázatos. A reggelit követően fájó szívvel hagyjuk magunk mögött az Annapurna –alaptábort, s megkezdjük leereszkedésünket a hegyről. Mai szállásunk Bamboo településen lesz, amely nevéhez méltóan egy bambuszerdő közepén fekszik. Táv gyalogosan: 8 kilométer, szint le: 1750 méter, menetidő: 6,5 óra.

10. nap: Annapurna régió gyalogtúra: Bamboo, Jhinu

Bamboo-i  szállásunkról Chomrong településig a már ismert útvonalon haladunk, majd Jhinu irányába, a Modi Khola-folyó völgyébe ereszkedünk le. Jhinuban elfoglaljuk szállásunk, majd lesétálunk a folyópartra, ahol hőforrások várják a fáradt vándort. Mi is elnyújtózunk a sziklamedencékben, élvezve a természet jól megérdemelt ajándékát. Táv gyalogosan: 10 kilométer, szint fel: 400m- le: 550 méter, menetidő: 6,5 óra.

11. nap: Annapurna régió gyalogtúra:Jhinu, Nayapul, Pokhara

Túránk utolsó  túranapjára ébredünk. Ismét megművelt teraszos földterületek között kígyózik ösvényünk Nayapul településig. Itt búcsút mondunk teherhordóinknak és nepáli hegyi vezetőinknek, majd kisbusszal a Pewa-tó partjára utazunk. A nap hátralévő részét pihenéssel töltjük a tóparton.
Táv gyalogosan: 8 kilométer, szint le: 1100 méter, menetidő: 6 óra.

12. nap: Pokhara városnézés

Az egész napot a Pokhara-völgy látnivalóinak felderítésével töltjük. Kisbusszal utazunk a Világbéke sztúpához, amely a Pokhara fölé magasodó hegyen emelkedik. Tiszta időben káprázatos kilátásban lehet részünk az Annapurna régióra és a Pokhara-völgyre. A sztúpától egy rövid gyalogösvényen ereszkedünk le a tópartra, majd csónakokkal kelünk át a Pewa-tavon.  Ebédünket a hangulatos vidéki városka egyik tóparti éttermében költjük el. Délután ellátogatunk a Ördög-vízeséshez és a hasonló nevű barlanghoz, és felkeressük Nepál legjobb Hegymászó Múzeumát. Az estét pokharai szállásunkon töltjük.

13. nap: Pokhara, Kathmandu

Korán reggel indulunk Pokharából a Kathmandu-völgybe. Többnyire a Trisuri-folyó völgyében haladunk, átszeljük Nepál középső területeit. Ebédidőben megállunk a Trisuri-folyó partján, ahol lehetőség lesz részt venni egy 3 órás raftingtúrán. Aki nem szeretne evezni, egy árnyas parti étteremben várhatja meg kalandvágyó társait. A késő délutáni órákban érkezünk meg Nepál fővárosába, Kathmanduba. A nap hátralévő részét a város turista negyedében, a Thamelben töltjük. Szállásunk a belváros egyik szállodájában lesz. 

14. nap: Kathmandu, Nagarkot, Bhaktapur

A mai nap szabadprogram a Kathmandu-völgybden. Opcionális programot szervezünk Nagarkotba és Bhaktapurba.
Korán reggel Nagarkotba utazunk, amely káprázatos természeti környezetben fekszik a Kathmadu-völgy felett trónoló hegygerincen. Kristálytiszta levegő és fantasztikus látvány fogadja az ide látogató turistákat. Egy rövid sétát teszünk a kilátópontig, ahonnan szépen látható a Himalája főgerince a nyolcezres csúcsokkal egyetemben. Délután a "hívek városába”, Bhaktapurba látogathatunk el. A Kathmandu-völgy harmadik legnagyobb városában a mandalakészítés fellegvára található. A városban sétálva felkereshetünk egy kézműves műhelyt, ahol megfigyelhetjük, hogyan készülnek az óriási koncentrációt és türelmet igénylő mesterművek. Ellátogathatunk a Palota térre, amely sokkal nagyobb, mint Kathmanduban vagy Patanban. A templomok nagy része a 17. században épült a Malla uralkodók idején.  A kirándulások után visszatérünk Thamelbe a szállásunkra.

15 nap/16. nap: Kathmandu, Budapest

Egy menetrend szerinti járattal utazunk Magyarország felé. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, vagy járattól függően másnap reggel.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőtéri transzfereket, utazást Nepálba privát autóbusszal, a városi szállásokat szállodákban reggelivel, a szállásokat a gyalogtúra alatt menedék házakban, a gyalogtúra alatt a teherhordók és nepáli vezetők költségét, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a nemzetközi repülőjegyet, a programban nem szereplő étkezéseket, a nepáli vízum árát, a repülőtéri illetékeket, a belépőket, a fakultatív programok árát, borravalókat és a biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Nepáli vízum: 30 euro
Annapurna Nemzeti Park belépője: 60 euro/fő
Kötelező borravaló a helyi vezetőknek, teherhordóknak: 60 euro/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Nepál hazánknál olcsóbb ország. A nepáli rúpia a hivatalos fizetőeszköz. Árfolyam: 1 euro=kb. 135 NRP.
Egy ebéd ára Kathmanduban 8-15 euro, a hegyekben a magassággal arányosan emelkednek az árak. Átlagosa háromszori étkezésre, napi 30 euro elegendő.
Ajánlott költőpénz: 500 euro, amely az egyéni igényektől eltérhet.

Nepálban fizetendő költségek:
Belépők: Swayanbhunath: 300 NRP,  Kathmandu-Durbar Square: 1500 NRP,  Patan-Durbar Square: 1500 NRP,  Pashupatinath: 1500 NRP Bodhnath: 300 NRP, Bhaktapur: 2000 NRP.
Opcionális kirándulás Nagarkotba és Bhaktapurtba: 7000 NRP
A fenti árak tájékoztató jellegűek, változásukért irodánk nem vállal felelősséget.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
150 euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
500-700 euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Táska: Célszerű egy jó minőségű, strapabíró sporttáskába pakolnod ( vagy egy nagy 70-75 literes hátizsákba) a felszerelésed nagy részét, hiszen a gyalogtúra során a teherhordóink ezt viszik majd magukkal. Tekintettel arra, hogy hátizsákod nagy igénybevételnek lesz kitéve, ezért húzz rá egy nagy, műanyag zsákot, valamint a fontosabb holmikat is gondosan csomagold be az eső ellen. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy bőröndöt semmi esetre se hozz magaddal! A napi túrák során legyen nálad egy kisebb hátizsák, amelyben meleg ruhát, vizet, a személyes irataidat, illetve a fényképezőgépet tudod tartani.
Hálózsák: Meleg hálózsákra van szükség, aminek a komfort tartománya legalább 0 fok. A menedékházak szobáiban nincs fűtés, az éjszakák hidegek lehetnek, ezért kérünk, hogy megfelelő hálózsákot hozz magaddal.

Túrabakancs: Kényelmes, vízálló, bejáratott túrabakancsra van szükség, amelyet már régóta használsz. Ha új bakancsod van, még az utazás előtt járasd be, nehogy az túrázás alatt törje fel a lábad. Pakolj be 3-5 pár vastag túrazoknit, illetve váltócipőt, vagy szandált.
Meleg ruházat: Javasoljuk a réteges öltözködést, a polár pulóver, szélálló ruházat, meleg aláöltözet, vízálló kabát és nadrág, sapka és akár két pár kesztyű használatát.

Egyéb: Fejlámpa, pótelemek, kulacs, napszemüveg, magas faktorú napkrém, túrabot, kamásli, kalap vagy kendő napszúrás ellen, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg. Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest-Kathmandu útvonalon.
Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal!

Aktuális repülőjegy ár: 290.000 Ft/fő  (a bruttóár a jegyvásárlás időpontjától függ).
Nepálban bérelt, privát autóbusszal utazunk.

Étkezés: 

Jelentős részben önellátó. Ugyanakkor nem szükséges sok élelmet magaddal hoznod itthonról, mert folyamatosan tudsz vásárolni, még a hegyekben is. Utunkat sok étterem kíséri, így minden nap lesz mód reggelizni, ebédelni, vacsorázni. Az éttermi árak a hegyekben nem magasak, de a magassággal egyenes arányosan nő az árszint. Átlagosan háromszori étkezés a hegyekben kb. 30 euró/fő/nap. Amit érdemes hoznod: Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a napi gyalogtúrák során. Jó, ha hozol pezsgőtablettákat, instant italporokat és tea filtert, amit a megvásárolt hideg, vagy meleg vízből könnyen kedvenc italoddá varázsolhatsz. Kizárólag palackos ivóvizet vagy forralt vizet lehet inni az út során, amely szintén mindenhol folyamatosan beszerezhető. A városi hotelekben reggelit kapunk.

Időjárás: 
Nepálban a tavasz (március-május) és az ősz (október-december eleje) a főszezon. Nyáron a monszun idején túl sok a csapadék, a tél pedig túlságosan hideg a túrázáshoz. A városi kirándulások alatt 25-30 C fok várható. A hegyekben napi hőmérséklet reggelente és éjszaka 0 és -5 C fok, napközben 10-20 C fok. Napközben nagy a besugárzás, fontos a megfelelő UV-védelem a bőrnek és a szemnek is!
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled, oltási igazolványod és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakold! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, így javasoljuk, hogy legyen rajtad a túracipőd, valamint vigyél fel magaddal a gépre meleg ruhát, illetve az esőkabátod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a helyszínen, a kathmandui repülőtéren tudják a nepáli vízumot beszerezni. A 15 napos vízum díja 30 euró, amelyhez szükséges két igazolványkép, valamint a hazautazástól számított hat hónapig érvényes útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Tekintettel arra, hogy 3500 méter felett túrázunk, javasoljuk a www.eub.hu oldalon az egyéni biztosításkötést.
Egészségügyi tudnivalók: 
Járványügyi szabályok Nepálba való beutazás során:

Azon beutazók számára, akik rendelkeznek, teljes oltottságot/védettséget igazoló igazolvánnyal/bizonyítvánnyal, és a 2. oltást a beutazás előtt legalább 14 nappal vették fel, az országba való érkezéskor mentesülnek a karantén kötelezettség alól. A beutazáshoz szükséges teszt és regisztráció, valamint az érkezéskori antigén tesztelés alól az oltakozott utazók sem mentesülnek. A kiállító hatóság által igazolt ( pl. pecséttel, aláírással ellátott dokumentum vagy hivatalos fejléces papír) angol nyelvű, papíralapú és kártyaformátumú igazolással igazolható az oltottság megléte. A digitális formátum elfogadhatóságáról még nem rendelkeztek a nepáli hatóságok, így javasoljuk, hogy beutazáskor az igazolást kinyomtatva vigyék magukkal. Nepál jelenleg a WHO által engedélyezett összes vakcinát elfogadja.

Az aktuális járványügyi szabályokról indulás előtt két héttel informáljuk utasainkat!
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
5.0
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.5
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
5.0
<szöveg nélkül>
Lajoskomárom
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!