Napsütötte Toszkána - titokzatos Umbria

6 napos körutazás Olaszországban

Toszkána és Umbria Olaszország legszebb tájai. Az egyhetes utazás alatt közel kerülünk ezen csodálatos vidékek valódi hangulatához: nem csak a Montepulciano, Pienza, Siena és Firenze varázsol majd el, hanem de felfedezzük a titokzatos Umbria legszebb tájait is. Utunk során középkori kisvárosokkal, borászatokkal és képeslapra való tájakkal ismerkedünk, gasztronómiai élmények sorában is részünk lesz. Hazafelé pedig a festő Ravenna városában teszünk felejthetetlen látogatást.

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállást reggelivel vagy félpanziós ellátással és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, a belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
****
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Élménybeszámolók

» A 10+1 legszebb város a festői Toszkánában - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23

Kapcsolódó cikkek

» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok gyalogtúrák - 5 nap
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 4 nap
Részletes program
1 nap: Budapest - Montepulciano

Kora reggel indulunk Budapestről és Szlovénián és Olaszországon keresztül a festői Toszkánába utazunk. A varázslatos vidék egyik legszebb városkája, az UNESCO Világörökség részét is képező Montepulciano mellett egy autentikus, toszkán kisváros három csillagos szállodájában szállunk meg.

2 nap: Montepulciano - Montichiello - Montalcino - Abbazida San Antimo - Pienza - Montefollonico

Ezen a napon meglátogatjuk a gyönyörű MontepulcianotA kanyargós utcákon a Palazzo Comunale palotájához sétálunk fel a főtérre, majd a palota tetejéről megszemléljük a csodálatos panorámát, a ciprusokkal szegett mezők és pipacsos búzaföldek látványát, a Trasimeno-tó és a távoli párás hegyek vonalával keretezve. Innen Montichiello apró falucskájának meglátogatása és a képeslapra illő környék fotózása után a Brunello vörösborról híres Montalcino városkájába utazunk. Itt a középkori utcák és az erőd felfedezése után elfogyasztunk egy finom kávét a hangulatos főtéren, majd a közeli Abbazida San Antimo kolostorához indulunk. A lágy ívű dombok között fekvő apró templom hangulata magával ragadó, a tölgyfákon kabócák zenélnek, és mi megpihenünk az ősi olajfaliget árnyékában. Innen az egyik legszebb toszkán kisvárosba Pienzába utazunk, ahol bejárjuk a kiváló kilátással kecsegtető utcákat, tereket, majd a kedvenc kis falunkban, a szállásunktól nem messze fogyasztjuk el a vacsoránkat egy többszörösen díjazott étterem teraszán.

3 nap: Assisi - Spello - Spoleto - Cortona

Ma már Umbriában reggelizünk. Assisi Szent Ferenc legendája mindenki számára ismerős: bejárjuk a Monte Subasio oldalában található Assisi legszebb tereit, megnézzük a szent sírját a katedrálisban, majd tovább utazunk Spoleto felé. Umbria tartomány Toszkána kistestvére, de sokkal zöldebb és kevésbé ismert: pedig ilyen értékes kis településeket találhatunk itt. Következő állomásunkon, Spoletoban nem csak gyönyörű templomok, kiváló éttermek és egy erőd, hanem még a rómaiak idejéből itt maradt vízvezeték is megmaradt,látványos történelmi emlékként. A hídon átsétálhatunk, majd miután megismerkedünk a kedves és barátságos helyiekkel, tovább utazhatunk Cortona irányába. A dombtetőn fekvő városkában forgatták a Napsütötte Toszkána több jelenetét. Az utcák és terek egyedülálló hangulattal bírnak.

4 nap: Monteriggioni - Siena - Volterra - San Gimignano

A mai reggel egy hangulatos toszkán kisváros, Monteriggioni főterén ér bennünket, kávézgatás közben. A fallal körülvett, hangulatos kisváros néhány utcájának és a felettük magasodó városfal körbejárása után Firenze nagy riválisa, Siena városába utazunk. A kulturális emlékekkel telezsúfolt, lenyűgözően szép város felfedezését az aprólékosan díszített Dóm meglátogatásával kezdjük, majd a híres lóverseny a Palio helyszínéül szolgáló Il Campo terét fotózzuk le, és megkóstoljuk a főtér legjobb pizzáját. Innen a dombtetőn épült Volterra városába utazunk, ahol a palazzok és a finom ételek megismerése mellett római romok között is sétálhatunk. A leghíresebb toszkán látványosság, San Gimignano, a középkori Manhattan-ként is ismert, középkorból megmaradt magas lakótornyokkal díszitett kisvárosa vár ránk ezután. A legmagasabb toronyba fel is mászunk, és megcsodáljuk a harangok tövéből elénk táruló, lenyűgöző kilátást is. Innen térünk vissza Montepulciano közelében található szállásunkra.

5 nap: Firenze

Ma meglátogatjuk a reneszánsz és az európai kultúra egyik bölcsőjét, a festői Firenzét. A Ponte Vecchion átkelve megnézhetjük a Pitti-palotát és a Boboli kertet, az Oltarno dombján felmászva megcsodálhatjuk a várost a Piazzale Michelangeloról, elmélyedhetünk a Santa Croce székesegyházának csendjében vagy elvegyülhetünk a Dóm vagy a Palazzo Vecchio előtti forgatagban. Firenzét látni kell, le kell telepedni egy csendes zugban, meg kell taláni a legkedvesebb utcarészletünket vagy kávézónkat, mert erre az élményre sokáig emlékezni fogunk. Az esti órákban érünk vissza szállásunkra.

6 nap: Montepulciano - Budapest

Ezen a napon fájó szívvel elbúcsúzunk Toszkánától, és megkezdjük a hazautazást.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállást reggelivel vagy félpanziós ellátással és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, a belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Felszerelés ajánló

Ruházat: Késő nyári utcai viselet. Mivel az esték hűvösek is lehetnek szükség lesz néhány melegebb ruhadarabra!  

Egyéb részletek
Kiutazás: 

48 fős luxus autóbusz, büfé fogyasztási lehetőséggel.

Szállás: 

4* szálloda kétágyas szobáiban, felár ellenében 1 ágyas elhelyezéssel.

Étkezés: 
Reggelis, vagy félpanziós ellátással.
Időjárás: 
Bár kora összel kelünk útra, de a Mediterrániumba utazunk, így melegebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. Az utazás alatt napközben 25-28 C fok várható. Esetenként előfordulhat hűvösebb, szeles, nagyon ritkán csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!