Monte Rosa - a négyezresek túrája

Monte Rosa - a négyezresek túrája

Hét négyezres csúcs egy hét alatt

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Belépő túra a négyezres csúcsok világába, 6 nap alatt 7 csúcsot mászhatsz meg. Éld át velünk a csúcsmászások örömét, a hamisítatlan olasz hegyi házak hangulatát és havas hegyek, gleccserek világát.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Nehézség:

Haladó hegymászó túráinkon a biztonságos és rugalmas haladás érdekében 1 vezető maximum 4 fős csoportokkal járja az útvonalak!
Nagyok a napi szintemelkedések, hosszúak az egész napos túrák. Gyakorlott túrázóknak ajánlott. Amennyiben még nincs tapasztalatod ebben a szakágban, javasoljuk, hogy előbb kezdésnek a Grossvenediger túránkon tedd magad próbára.

Részvételi díj tartalmazza

a szállást menedékházban és panzióban, az utazást, a magashegyi felszerelések bérleti díját és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, a felvonó árát illetve az utasbiztosítást.

Hossz: 
6 nap
Létszám: 
5-7 fő

Szállás

1 éjszakát a Alagnában, panzióban töltünk 2-3 ágyas szobákban, 4 éjszakát pedig a Gnifetti-házban 3625 méteren lager szobákban. Pokrócot általában biztosítanak a vendégek számára, de érdemes vékony hálózsákot magunkkal hozni. A menedékház rendelkezik étteremmel, ahol reggelizhetünk és vacsorázhatunk is.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: utazás - Budapest, Alagna

Korán reggel indulunk Budapestről. Találkozás 4.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5 órakor. Az egész napot utazással töltjük, a késő délutáni, esti órákban érkezünk meg Alagnába. Az éjszakát a helyi kempingben töltjük és a városka egyik hagulatos pizzériájában vacsorázunk.

Szállás: panzió

2. nap: Alagna, Gnifetti-ház (3625 m)

Első túranapunkon a közel 2600 méterrel magasabban lévő Gnifetti menedékház a célunk. Az út nagy részét felvonóval tesszük meg, kb. 3100 méteres magasságig. Innen egy gleccseren átkelve és egy kötelekkel biztosított sziklás ösvényen keresztül érjük el a Gnifetti-házat, ami a következő pár napban bázisunkként és szállásunként fog szolgálni. Miután elfoglaljuk a szállásunkat, kimegyünk a gleccserre, gyakorolni a hágóvassal járást és egy rövidebb akklimatizációs túrát teszünk felfelé.

Szint: fel 500 méter
Menetidő: 3-4 óra
Szállás: menedékház

3. nap: Gnifetti-ház, Vincent Piramid (4215 m), Balmenhorn (4167 m), Gnifetti-ház

A mai napon két kisebb négyezres csúcsot mászunk meg, ez a nap tekinthető akklimatizációs túrának is a későbbi magasabb csúcsokra. A Vincent Piramid (vagy Piramide Vincent) a Gnifetti-ház "házi" csúcsa, közvetlenül fölötte van. Megmászása nem igényel különleges hegymászó tapasztalatot és technikát sem, egy kényelmes gleccserösvényen túrázunk fel rá, ez kb. 3 óra a háztól. A Csúcsról élvezhetjük a kilátást, amit egy négyezres hegy nyújthat. Innen a Balmenhorn felé vesszük az irányt. A két hegy közötti nyeregbe leereszkedve fix kötéllel biztosított úton másszuk meg az utolsó 10 métert. A sziklás csúcson egy szobor és egy bivakkunyhó található. Csúcscsokink elfogyasztása után indulunk vissza a Gnifetti-házba, ahol a délutánt pihenéssel és regenerálódással töltjük.

Szint: fel 700 méter, le 700 méter
Menetidő: 4-6 óra
Szállás: menedékház

4. nap: Gnifetti-ház, Parrotspitze (4432 m), Ludwigshohe (4341 m), Corno Nero (4321 m), Gnifetti-ház (3625 m)

A mai napon korán reggel indulunk, hiszen három négyezres csúcs megmászása a célunk. A legtávolabbival és egyben a legmagasabbal kezdjük. A Parrotspitze (4432 m) csúcsát egy keskeny, késpenge szerű gerincen érjük el. Innen ereszkedünk vissza a nyeregbe, majd hasonló, de kevésbe kitett gerincen másszuk meg a Ludwigshohe (4341 m) csúcsát. Innen egy rövid ereszkedés után a Corno Nero (4321 m) csúcsa következik. Ezelőtt egy rövidebb pihenőt tartunk és erre a csúcsra zsákjaink nélkül mászunk fel. Ez egy jóval meredekebb mászás, itt figyelnünk kell, hova lépünk és a jégcsákányok is szerepet kapnak. A Corno Nero csúcsa után nincs más hátra, mint visszatérni a már jól ismert Gnifetti-házba.

Szint: fel 900 méter, le 900 méter
Menetidő: 6-7 óra
Szállás: menedékház

5. nap: Gnifetti-ház, Zumsteinspitze (4563 m), Signalkuppe (4554 m), Gnifetti-ház

Ismét korai kelés után indulunk és a mai napon két négyezres hegy megmászása a célunk, melyek a túránk legmagasabb csúcsai is egyben. A Gnifetti-háztól a már ismert útvonalon haladunk, elhaladva a már megmászott négyezres csúcsok mellett. Közben gyönyörködünk a körülöttünk lévő panorámában, ahogy egyre magasabbra érünk: a Lyskamm északi falának vad letöréseiben, a távolban a Matterhorn markáns sziluettjében és Svájc legmagasabb csúcsában, a Dufourspitzében. A Zumsteinspitze utolsó szakaszán egy rövid sziklás részen mászva érünk fel a csúcsra, túránk legmagasabb pontjára. Innen már csak át kell sétálni a Margherita-házhoz, ami Európa legmagasabban fekvő épülete, a Signalkuppe csúcsára épült. A csúcs elérése után a menedékház ebédlőjében ehetünk a ház híres minestrone leveséből. Miután ezzel megvagyunk, nincs más hátra, mint elindulni lefelé a már bejárt útvonalon.

Szint: fel 1000 méter le 1000 méter
Menetidő: 7-9 óra
Szállás: menedékház

6. nap: Gnifetti-ház (3625 m), Alagna (1191 m)

Ezen a napon nincs más hátra, mint egy utolsó korai kelést követően elkapni a legelsó felvonót, amivel lemegyünk Alagnába, itt egy hangulatos kávézóban megreggelizünk és elindulunk hazafelé. Budapestre érkezés a késő esti órákban.

Szint: le 500 méter
Menetidő: 1-2 óra

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a szállást menedékházban és panzióban, az utazást, a magashegyi felszerelések bérleti díját és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a felvonó árát illetve az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

30 € a felvonó

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
30 €
Várható költőpénz szükséglet: 
150-200 €
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

A menedékházas szálláson takarókat biztosítanak, vékony hálózsák azonban szükséges.
A napi túrákhoz egy, 30-35 literes hátizsák használata ajánlott, amibe a személyes dolgokon kívül a ferráta felszerelés is belefér!
Öltözet: merev talpú bőrbakancs (ezen könnyebb rögzíteni a hágóvasat), esőkabát, esőnadrág, meleg ruházat, túranadrág, fejfedő a nap ellen (vékonyabb is a sisak alá), kulacs, fejlámpa, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, via ferrátás kesztyű, papucs vagy szandál a házba, nedves törlőkendő a tisztálkodáshoz. A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad. A via ferrátás felszerelést, a hágóvasat és a jégcsákányt irodánk mindenki számára biztosítja.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

9 fős kisbusszal.

Étkezés: 

A túrán az étkezés önellátó. Javasoljuk otthonról hozz magaddal szendvicseket, illetve különböző energiaszeleteket illetve csokoládét. Első éjszaka Alagnában van lehetőség beülni egy pizzériába. A menedékházban van étterem, azonban az árak a megszokottnál jóval magasabbak. A házban van egy főzősarok, de gázpalackról és főzőfejről mindenkinek magának kell gondoskodnia.
A házban folyó víz van, ez a gleccserből származik, inni belőle csak forralás után szabad. A házban ivóvíz vásárolható, kb. 4 € egy liter víz.

Csomagolás: 
Célszerű egy nagy túrahátizsákba pakolni a szükséges felszereléseket, ezt a zsákot egészen a Gnifetti-házig kell vinni, innen azonban a napi túrákra már könnyített hátizsákokkal indulunk.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba. A hivatalos pénznem az euró. A benzinkutaknál fizethetünk bankkártyával is, de a menedékházban nem!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!