Magas-Tátra: Nagyszalóki-csúcs (2452 m)

Magas-Tátra: Nagyszalóki-csúcs (2452 m)

1 napos túra Szlovákiában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Minden magyar túrázó előbb vagy utóbb kapcsolatba kerül a Magas-Tátrával, sőt többségük itt szerzi az első magashegyi élményeit is. Csodás bércek és vad ormok látványa magával ragadja az utazó képzeletét, de a Tátra ösvényein barangolva tényleg egy elvarázsolt világba csöppenünk.
“Szeretném megköszönni ezt a csodás utat! Nem volt könnyű, viszont óriási élményt nyújtott a teljesítése. üdv: tóthkata”
Urbanics Magdi
Magdi geográfusként és testnevelő tanárként végzett a Pécsi Tudományegyetemen. Szinte minden szabadidejét a természetben tölti.
Bankó Erika
Erika gyerek kora óta mozgásban van. Talajtornától az úszásig sok sportot kipróbált. Mostanában fut, kerékpározik.

Nehézség:

Nehéz túra! Magashegyi csúcstúra, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk. Fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség. Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg a magashegyi túrázás élményét, velünk most kipróbálhatod egy magashegyi csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintemelkedés miatt – csak kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk.
 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást és a túravezetést, 

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést, a felvonó díját és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-40 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1 nap: Budapest, Ótátrafüred, Nagyszalóki-csúcs (2452 m), Ótátrafüred, Budapest

Hajnalban találkozunk 04.30-kor Budapesten a Városligeti korcsolyapálya előtt, indulás 04.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg Ótátrafüredre, ahonnan fogaskerekűvel jutunk fel a Tarajkára, 1284 méter magasságba. Innen a piros jelzésű Felső turistaúton indulunk nyugat felé, majd mintegy fél órás erdei séta után elhagyjuk a széles turistasztrádát, és a keskenyebb, az elágazótól gyakorlatilag egészen a csúcsig folyamatosan emelkedő kék jelzésű ösvényen vágunk neki a Nagyszalóki-csúcs délkeleti lejtőinek. Eleinte az erdőben vezet az út, majd a hegyoldal traverzálása után elérjük első kilátópontunkat, a Miksa-magaslatot, ahonnan szép kilátás nyílik a Tarpataki-völgyre. Innen már törpefenyőben, széles szerpentineken jutunk egyre feljebb a csúcs keleti gerincén, majd a törpefenyőzónát magunk mögött hagyva immár a sziklarégióban a gerinc déli szegélyén jutunk egyre magasabbra. Hamarosan elérjük a Király-orr 2272 méteres csúcsát, innen még egy utolsó nekirugaszkodás, és fent vagyunk a Nagyszalóki-csúcs 2452 méter magas csúcsán. A csúcsról minden irányban nagyszerű panoráma nyílik, legszebb a kilátás a tágas Nagy-Tarpataki-völgy szerteszét megbúvó tengerszemire, valamint a völgyet övező hatalmas csúcsok sorára, a Közép-hegységtől a Közép-oromig. A panoráma képek elkészítése után a felfelé bejárt úton jutunk vissza a siklóhoz, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk. Túratáv 13 km, szintkülönbség kb. 1200 méter fel és le, a menetidő 8-9 óra. 

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést, 

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést, a felvonó díját és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Tarajka felvonó 11 euro/fő (2019)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
11 Euró/fő
Előleg: 

az utazás ára jelentkezéskor egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Csak túrabakancs! 20-30 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, kényelmes túraöltözet, esőkabát, fejfedő. Javasolt még túrabot. 
Aktív túráinkon az autóbusz tisztaságát óvandó,váltócipő és váltóruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Célszerű élelmet itthonról hozni. 1,5 liter folyadék szükséges napközbenre, menetközben nincs lehetőség menedékházban étkezni!

Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
17 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Magas-Tátra: Nagyszalóki-csúcs (2452 m)
Budapest
4.8
Szeretném megköszönni ezt a csodás utat!
Nem volt könnyű, viszont óriási élményt nyújtott a teljesítése.
üdv: tóthkata
Budapest
5.0
Remek időt sikerült kifogni, szép kilátásunk volt a csúcson, kellemes felhőkkel.
Az utazásban, túravezetésben és a szervezésben semmi kivetnivalót nem találtam.
Köszönöm szépen az élményt!
3023 petőfibánya hársfa u. 13.
4.8
Nagyon tetszett az egész szervezés. Szerencsére az időjárás is nekünk kedvezett. Ha tehetem minél többet fogok menni a túrákra. Egy élményel lettem gazdakabb :)
Budaörs
5.0
Azt mondják, hogy "akkor túrázz amikor jól esik"- hát ezen a túrán esett-fújt-tombolt-de nem adtuk fel.Ismét egy jól megszervezett túra -köszönöm-
üdv-koma.
Érd
5.0
Ismét egy jól szervezett túra.
A Tátra csodálatos-megunhatatlan- és szeszélyes.....ezt be is bizonyította.
Köszönöm-már várom a következőt!
üdv.-Koma-
5.0
:) Nagyon jó kis túra volt! Mint mindegyik, amin eddig részt vettem. Köszönöm!
5.0
Köszönöm szépen az élményt minden munkatársuknak, kiemelve a túravezetőket akik tapasztalatukkal a nem túl rózsás körülmények ellenére elintézték nekünk a csúcsmászást és az utána következő panorámát is.
A következő kérdésre most válaszolnék. Az Árpi mondta, ha jól emlékszem 7csúcsa van a Magas-Tátrának ami turista úton megközelíthető. Ha ezek bármilyen logika szerint sorrendbe téve éves programba lenne véve, mint például Csúcstúrák a Magas-Tátrában, vagy például Hágó-túrák a Magas-Tátrában. Na nem akarok helyettetek fantáziálni a realitásokat ti sokkal jobban ismeritek. De engem ezek a lehetőségek biztosan érdekelnének.

Üdvözlettel.

László
5.0
Túravezető(k): pontos, profi, ért a "csapatpszichológiához". Le a kalappal ! Remekül beosztották az időt, minden klappolt.
5.0
A Blahán való találkozás jobb, mint a Hősök tere, mert hajnalban éjszakaival könnyebben megközelíthető. Máskor is találkozhatnánk ott. Minden szuper volt!
5.0
Nem tudok lábraállni az izomláztól srááácoook!!! a gleccsermászó tanfolyamról januárba küldtök infot? :)
Budapest, XIV. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Szekszárd
5.0
<szöveg nélkül>
Gödöllő
5.0
<szöveg nélkül>
Tapolca
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Hungary
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XIX. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!