Magas-Tátra, a Kriván csúcs és a Fehértavi csúcs

Két nap 2 csúcs Szlovákiában

Igazán aktív időtöltést ígér ez a hétvége! Két nap alatt két 2000 méter feletti csúcsot járunk be a Magas-Tátrában. Kalandos, izgalmas kihívás a hegyek szerelmeseinek csodálatos túraútvonalakon.

Ez a túránk  A Magas-Tátra hét csúcsának megmászásasorozat egyik része!
A többi túrát és a részleteket itt találod!

Alapár tartalmazza

az utazást, 1 éjszaka szállást szállodában reggelivel, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
turistaház
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Magashegyi csúcstúrák, annak megfelelő nehézséggel. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk, fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség, tériszonyosoknak nem ajánlott! Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt érdemes kipróbálnod egy 2000 méternél  magasabb  csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk.

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
1 nap: Budapest, Háromforrás, Kriván (2494 méter), Háromforrás,

Reggel 04.30-kor találkozunk a Hősök-terén a Műcsarnok mögötti parkolóban, indulás 04.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a túra kiindulópontjához, ami a Három-forrás közeléből indul. Kezdetben erdős szakaszokon halad az ösvény, majd a törpefenyvesek birodalmába lépünk, ahonnan már az út egyre kacskaringósabban halad fölfelé. A továbbiakban sziklás részeken vezet az utunk, ami lélegzetelállító magasságból kínál csodás panorámát a térségre. Először a Kis-Kriván 2334 méteres csúcsa tűnik föl előttünk, majd a Kriváni-Zöld-tó popmás látványa kápráztatja el a túrázót. Miután felkapaszkodtunk a Kriván 2494 méteres csúcsra és elkészítettük a panoráma fényképeinket a Liptói-medencéről illetve a Liptói-Tátra havasairól a felfelé vezető úton megismert útvonalon térünk vissza az autóbuszunkhoz.Szállásunkra  várhatóan az esti órákban érkezünk.
Túratáv 17 km, szintkülönbség 1300 méter fel és le, a menetidő 8-9 óra.

2 nap: – Fehér-víz parkoló, Fehér-tavi-csúcs, Fehér-víz parkoló, Budapest

Korai reggelinket követően rövid utazással érkezünk meg a Fehér-víz melletti parkolóba (925 m), mai túránk kiindulópontjára. A parkolóból a sárga jelzésen indulunk a Késmárki-Zöld-tó (1545 m), majd azon túl a Fehér-tavi-csúcs (2229 m) felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. Az útvonal alsó része, egészen a Késmárki-Zöld-tóig szilárd burkolatú, széles erdei úton vezet. Útközben elhaladunk a Késmárki-Zöld-tó mellett, a tó partján álló Zöld-tavi-menedékházba azonban csak visszaútban térünk be egy rövid pihenőre. A Zöld-tótól eleinte meredek törpefenyőben, majd lankásabb, törmelékes úton megyünk tovább a Vörös-tavi-völgyben a Karó-tavi-átjáróig. A Vörös-tavi-völgy arról is híres, hogy itt szinte biztos, hogy találkozunk a Tátra szimbólumával, a tátrai zergével. Az átjáró előtt rövid szakaszon láncok segítik a haladást, az átjárótól már nagyrészt sziklás magashegyi terepen vezet utunk egészen a csúcsig. A csúcs a Magas-Tátra keleti részén található, így főleg a Tátra keleti és középső részének csúcsaira, valamint a Bélai-Tátrára nyíló szép kilátása miatt érdemes felkeresni. A felfelé vezető úttal megegyező visszaút során tartunk egy rövid pihenőt a barátságos Zöld-tavi-menedékházban, majd a sárga jelzésen a felfelé megtett úton érkezünk vissza a parkolóba. Budapestre várhatóan az esti órákban érkezünk.
Túratáv 20 km, szintkülönbség kb. 1300 m fel-le, menetidő 10-11 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, 1 éjszaka szállást szállodában reggelivel, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a  napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, fürdőruha. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! Túrabot jó szolgálatot tehet!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

szálloda 2 ágyas zuhanyzós szobáiban reggelivel. Ágyneműt törölközőt adnak. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz, napközben menedékházban este étteremben van lehetőség étkezni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elfogyasztasz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz! Útközben vízvételi lehetőség csak szállásunkon van, ahol a vezetékes víz fogyasztható, napi minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal!
Csomagolás: 
Egy kisebb 20 - 25 literes hátizsákba csomagold a szükségesnapi élelmet, ruházatot, és az innivalót. A többi felszerelésed egy másik csomagban a busz aljába kerűl, ehhez csak a szálláson férsz hozzá. váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő balesetbiztosítás megkötése kötelező, mivel ennek hiánya esetén Szlovákiában az esetleges hegyi mentés költségeit az érintettnek kell megtéríteni. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítási kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz,- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
14 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.8
Izsák
5.0
(Y) (Y) (Y)
Az eddigi legszuperebb utazom.com-s turam volt!!:) Fantasztikus elmennyel gazdagodtam!:)
Budapest, XI. kerület
5.0
Nagyon jó túrák voltak. A Tátra gyönyörű és mindenkinek szívből ajánlom, hogy felkeresse egyszer vagy többször a Magas-Tátra csúcsait. Szerintem nekem se utoljára voltak a bakancsom alatt azok a sziklák.
Köszönöm szépen a szervezést és a profi túravezetést!
Sukoró
4.2
Árpi tudása, felkészültsége és tájékozódó képessége utolérhetetlen.
Köszönjük a hét csúcs megmászásának lehetőségét.
Sukoró
4.2
Jó volt a két nap túráinak felcserélése. A két fárasztó túranap ellenére is jobb volt a két túra összevonása. Árpi helyismerete ismét lenyűgöző volt. Ezúton is köszönjük a 7 Tátra-csúcs túráit!


Gárdony
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat a Tátrában. Nagyon jó volt minden, elsőként is az idő mindkét napon. Ragyogó időt kaptunk ki. De a többi más is jól alakult, programszervezés, és a szállás meg a kaja is. Minden jól sikerült.
Budapest, XVI. kerület
5.0
Csak jót tudok mondani. Igazi kikapcsolódás, stresszoldás, búfelejtés, kellemes emberek, összetartó barátságos társaság, gyönyörű környezet, kristálytiszta levegő, kilátás és végtelen szabad tér, technikás mászóutak, zergék, madarak, remek szállás finom ételekkel. Mindehhez csak az idő egy kicsit kevés ezért feszítettebb a tempó, de így fér bele minden. Amint tehetem visszatérek, másnak is javaslom.
Zalaegerszeg
5.0
Remélem hasonló túra jövőre is!:)
Minden szuper volt!
Köszönöm!
Tatabánya
4.6
Teljesen megfelelt várakozásaimnak
Budapest, XIX. kerület
4.8
Nagyon,nagyon tetszett,és bár két nehéz útvonal,számomra mégis megérte a fáradságot.Köszönöm hogy ilyen szépségben és élményben lehetett részem.Külön köszönet hogy ilyen szível-lélekkel,nagy tudással és helyismerettel bíró tura vezető viszi a csapatot mint az Árpi.Üdvözlettel Enikő:)
Budapest, XXI. kerület
4.6
Jól szervezett túra volt, nagyon jól felkészült túravezetőkkel. Egy kicsit talán feszített tempót diktáltak.
Budapest
5.0
Nagyon tetszett.
Az egy napos túrák helyett egyre inkább az egy hétvégés (egy nap ott alvós) utazásokat preferálnám, ha lenne több :-). Iyenkor egy napra csak egy utazás jut, nem az oda-vissza út, és így többet lehet a hegyen lenni, valamint szabit sem kell rá kivenni. Jó szervezéssel - és egy kis szerencsével - pedig emberi időben haza lehet érni vasárnap.
Budapest
5.0
Nagyon elégedett voltam az úttal, a túravezetők nagyon gondosak és felkészültek voltak, mindig mindent időben tudattak az utasokkal és az Árpi ismeretei révén sok érdekes infót megtudtunk a Tátráról, akár egy tanulmányúton. Az időjárás is csodálatos volt, ez a hétvége nem is sikerülhetett volna jobban. Csillagos ötös. :)
Budapest
4.8
Ami kiemelkedően jó volt, a túravezető tájékozottsága (hogy könyvet is írt, úgy ismeri a hegységet), a reggeli színvonala, a sofőr tempója és a hűtőmágnes.
Budapest, III. kerület
4.6
A szállodában este volt némi zavar a különböző előre választott menük felszolgálása körül, valószínű azért, mert egyetlen nagyon fiatal pincér srácnak kellett kihoznia az összeset, de ezen kívül teljesen rendben ment minden az út során. A söfőr és a túravezetők is nagyon előzékenyek, illedelmesek voltak.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!