Lengyel Tátra gyalogtúra

4 nap Lengyelországban – Babia Góra, Giewont, Lengyel-Öt-tó völgye, Nedec vára, tutajozás a Dunajecen.

A Tátra hűs fenyvesei között, bájos tavai mentén, haragosan zúgó vízesései mellett, hatalmas sziklacsúcsai alatt töltjük ezt a hosszú hét végét. A túrák során meglátogatjuk a Lengyel-Tátra legszebb völgyeit, a hegység legmélyebb tavát, hangulatos menedékházait, legszebb vízeséseit. Ráadásképpen tutajozunk a méltán híres Dunajec-áttörésben, megnézzük Nedec várát, valamint felmegyünk a lengyel származású II. János Pál pápa kedvenc csúcsára, a Babia Górára.

GARANTÁLT INDULÁS!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 3 éjszaka szállást panzió 2-3-4 ágyas szobáiban reggelivel, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezést, az esetleges belépőket és felvonódíjakat, az utasbiztosítást, és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
4 nap - (2 nap szabadság)
Szállás: 
panzió
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

A túrák nem nehezek, de némi kitartás, lépésbiztonság és szédülésmentesség szükséges, a túrákat sportos erőnléttel bárki teljesítheti. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk. A túra távja és szintemelkedése alapján a kezdőktől haladókig mindenkit várunk erre a programunkra, ezt a túránkat mindenkinek ajánljuk, akik egy kellemes hétvégét szeretnének eltölteni a Tátra legszebb völgyeiben túrázva.

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Bankó Erika
Erika gyerek kora óta mozgásban van. Talajtornától az úszásig sok sportot kipróbált. Mostanában fut, kerékpározik.

Kapcsolódó cikkek

» Túra a Tengerszemnél a Magas-Tátrában - Négyesi Miklós, 2013. január. 07
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» Zakopane télen - Kovács Attila, 2012. november. 23
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
1 nap: Budapest – Babia Góra – Zakopane.

Hajnalban találkozunk (4.45-kor) Budapesten a Hősök terén, a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 5.00-kor. Besztercebányán és Rózsahegyen át délelőtt érkezünk meg a Tátra közelében, Lengyelország és Szlovákia határán, de szinte teljes terjedelmével lengyel földön fekvő Żiwieci Beszkidek lábához, Felsőzubrica településre. Ezen a napon célpontunk a Żiwieci Beszkidek legmagasabb csúcsa, a Babia Góra 1725 méter magasságú kúpja. A csúcs a szlovák-lengyel határon emelkedik, egykori magyar neve Babia gura. A túra hangulatában a tátrai gerinctúrákhoz hasonlítható, a gerincre felérve végig gyönyörű kilátással az előttünk magasodó csúcsra és annak elő-csúcsaira, a lábunk alatt elterülő völgyekre, valamint a távoli, magasabb hegységek csúcsira. A csúcsot magunk mögött hagyva érintünk egy közelmúltban felújított menedékházat, ahol felfrissülhetünk, majd kellemes erdei sétával érkezünk vissza a parkolóban várakozó autóbuszunkhoz, mellyel tovább utazunk Zakopanéba, a szállásunkra.

Túratáv 13,5 km, szintkülönbség kb. 860 méter, menetidő 5-6 óra.

2. nap: Kuźnice – Giewont – Zakopane.

 

A kirándulás második napjára tervezett túránkra Zakopane legforgalmasabb turistaközpontjából, Kużnicéból. Úticélunk ezúttal nem más, mint a várost uraló, korábbi kirándulásaink során több irányból is megcsodált Giewont csúcsa (1894 m). Egy kellően korai indulással remélhetőleg a nyáron ennél a csúcsnál szinte megszokott sorban állást is sikerül megelőznünk, és még a tömeg előtt megérkezünk a legendákkal övezett népszerű kilátócsúcsra. Útközben érintjük a kicsiny, de annál hangulatosabb Konrád menedékházat (1333 m), de a torlódás megelőzés érdekében itt most nem sokat időzünk. A menedékháztól meredeken emelkedik az út egy nyeregbe, majd onnan eleinte törpefenyők között, később azokat is magunk mögött hagyva érkezünk meg a csúcson álló hatalmas kereszthez. A csúcsfotók elkészítése és a kilátás megörökítése után egy másik, nem kevésbé szép útvonalon, a Kis-réti-völgyön keresztül érkezünk vissza Zakopaneba. Innen a helyi közlekedést lebonyolító minibuszokkal bemegyünk Zakopane központjába, ahol a sétálóutca és a piac nyáresti hangulatával szabad program keretében ismerkedhetünk meg. A városból az esti órákban saját buszunkkal jutunk vissza a szállásunkra.

Túratáv 12 km, szintkülönbség kb. 900 méter, menetidő 6-7 óra.

 

3. nap: Nedec vára, Tutajozás a Dunajecen.

A szombati napot a sokak által ismert Pieninek Nemzeti Parkban és környékén töltjük. Reggeli után autóbuszunkkal a czorsztyni víztározó partján álló, jó állapotban fennmaradt egykori magyar határvárba, Nedec várába indulunk. Megismerkedünk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő várával, bejárjuk az Alsó, a Középső és a Felső várat, megismerkedünk a quipu legendájával, és megcsodáljuk a vár bástyáiról a felduzzasztott Dunajec folyóból kialakított víztározóra, valamint annak túlsó oldalán a czorsztyni vár romjaira nyíló kilátást. A vár megtekintése után megnézzük a várudvarban található kocsimúzeumot, majd tovább utazunk a határ szlovák oldalán található Alsólehnicre. Itt a híres Vörös Kolostor közelében található kikötőhelyről megkezdjük délutáni programunkat, a Dunajecen történő tutajozást. A legendákkal övezett Dunajec-áttörésben góral tutajokon tesszük meg a mintegy másfél órás utat, melynek során a környező sziklákra nyíló felejthetetlen panoráma mellett megismerjük többek között a Betyár-ugrás, a Hét Barát és a 100 éves forrás legendáját. A tutajozás végén, a tutajok végállomásától pár percnyire vár ránk autóbuszunk, mellyel visszautazunk a szállásunkra.

4. nap: Lysza Polana – Lengyel-Öt-tó völgye – Lysza Polana – Budapest.

Vasárnap reggel, miután elhagytuk a szállásunkat, a szlovák-lengyel határon található Lysza Polana felé indulunk. A Bialkai-szénégető nevű parkolóból ezúttal csak a Mickiewicz-vízesésekig követjük a korábbi túráink során már megismert aszfaltozott utat, a vízesések után jobbra fordulunk, és a keresztező zöld jelzésen a Lengyel-Tátra egyik legszebb, de minden bizonnyal legnagyobb völgye felé vesszük az irányt. Hosszú völgytúrán jutunk egyre magasabbra, a Roztoka-völgy felső részén elhaladunk a Lengyel-Tátra legnagyobb vízesése, a Siklawa-vízesés mellett, melyet magunk mögött hagyva érkezünk meg a Tátra egyik legszebb völgyébe, a Lengyel-Öt-tó völgyébe. Ebben a völgyben nevével ellentétben nem öt, hanem hat tó található, ezek közül mi hármat fogunk látni egészen közelről. Utunk a Tátra legmélyebb tava, a Nagy-tó mellett vezet, majd a Kis-tavat magunk mögött hagyva érkezünk meg az Elülső-tó partján álló Lengyel-Öt-tavi menedékházhoz. A Lengyel-Tátra legmagasabban fekvő menedékházában lehetőség lesz megebédelni, felfrissülni, a vállalkozó kedvűekkel viszont egy rövidebb pihenőt követően teszünk egy rövid sétát a hatalmas völgyben. A menedékháztól a felfelé megtett úton jutunk vissza a parkolóban várakozó autóbuszhoz, majd a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Túratáv kb. 16 kilométer, szintkülönbség 750 méter, menetidő 7-8 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 3 éjszaka szállást panzió 2-3-4 ágyas szobáiban reggelivel, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezést, az esetleges belépőket és felvonódíjakat, az utasbiztosítást, és az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

1. nap:  Nemzeti park belépő (kb. 5 złoty/fő)

2. nap:  Minibusz Kużnicéba (2x4 złoty/fő)

            Nemzeti Park belépő (5 złoty/fő)

3. nap:  Belépő Nedec várába (14 złoty/fő)

Tutajozás a Dunajecen (8 €/fő)

4. nap:  Nemzeti Park belépő (5 złoty/fő)

Helyszíni költségek leírása: 

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túracipő/túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, meleg felsőruházat, túranadrág, sapka/kalap a nap ellen, elemlámpa, napvédő krém, fürdőruha.
Sportcipő nem megfelelő a túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz magaddal túrabotot!
A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

szállásunk egy új építésű panzióban lesz Zakopanéban, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákban, reggel ellátással. A szobafoglalás jelentkezési sorrendben történik, a rendelkezésre álló szobákról kérdezd irodánkat!
 

Étkezés: 
A részvételi költség reggelit tartalmaz. Az egyéb étkezés önellátó, de mindennap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra.
Időjárás: 
A hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 15-20 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A túrák során a kisebb, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét ami a szálláson marad.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba és Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása nagyon ajánlott, Lengyelországban a biztosítás mellé kérhetik!
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
láz,- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
26 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Budapest, XIV. kerület
5.0
2018,-újra Lengyel Tátra!Csodálatos,megunhatatlan! Köszönet Árpinak,Erikának és Attilának a nagyszerű túravezetésért!
Budapest
5.0
Szuper túra volt, köszönöm!
Budapest, X. kerület
5.0
Minden rendben volt!!! Máskor is szívesen veletek tartok hasonló túrákon.
Solymár
4.8
Köszönet Árpinak és Erikának a remek, változatos és nagyon látványos programokhoz.
Szeretnék még ilyen túrákat itt a Lengyel Tátrában!
Külön elismerésem Árpinak a sok információért, nagyon felkészült, nála nincs megválaszolatlan kérdés.
Köszönet és dicséret a sofőrért és a buszért!
Végre egy igazán kényelmes busz,nagyon segitőkész sofőrrel!
Budapest, XIII. kerület
4.8
Csodás túra volt, az egyik legszebb amin veletek voltam! A túravezetők az időjáráshoz igazították a túrát, megúszva így az esőt. Árpi hihetetlen mennyiségű érdekes információval látott el minket a Tátrával kapcsolatban, ezúton is köszönöm! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Remélem lesz lehetőségem télen is visszatérni ide! Köszönöm a túrát:-)
Budapest, IX. kerület
5.0
Szenzációs 4 nap volt! A szállás korrekt volt! Tiszta szobák finom reggelei hatalmas kínálat,finom vacsorák.Árpi és Erika nagyon sokat segített mindenkinek,figyeltek mindenkire,elláttak minket a lehető legtöbb és pontosabb információval! A hegyekre gyönyörű túrákat szerveztetek! A tutajozás és vár látogatás is jólesett szerdán pihenésképpen! A Babia Góra első napi 4 C fok és 70km/h-ás beköszönése után szép időjárást kaptunk! :-))
Ismét jól döntöttem,hogy Veletek utaztam! Köszönöm,folyt köv.!
Törökbálint
4.8
Csúcsszuper túravezetők, maximális informáltság a helyszínen, szép túrák. Ezért jöttünk vissza immár másodszor és most sem csalódtunk!
Budapest, II. kerület
5.0
Nagyon felkészült, gazdag tudással rendelkező túravezető, aki rengeteg információt osztott meg az út során.
Budapest, XVII. kerület
4.8
Szuper 4 napot töltöttünk a Lengyel Tátrában. Mindennel elégedettek voltunk. Köszönjük!
Budapest
5.0
Köszönöm, nagyszerű volt. Minden. A túrák, a szállás, Árpád történelmi felkészültsége, Erik és Gábor türelme, a rugalmas újratervezés a szakadó esőben. Élmény volt a szó legjobb értelmében.
Budapest, XV. kerület
4.2
Köszönjük a profi túra vezetést és az alternatív programok lehetőségét.
Budapest, XIV. kerület
5.0
Csodálatos útvonalakon kirándultunk,nagyszerű túravezetéssel.Minden pillanata felejthetetlen emlék,-Köszönet Árpinak,Eriknek és Gábornak!....2017-ben újra irány a Lengyel-Tátra!
Szeged
4.8
A nem túl barátságos idő ellenére jó hangulatú kirándulás volt. Gyönyörű táj, profi túravezetés, vidám társaság. Köszönjük.
Budapest, X. kerület
5.0
Ma még cseréltem a bakamcsomban az újságpapírt - még mindig nem száradt ki - de ha lehetne, rögtön feljelentkeznék a jövő évi útra!
Budapest, XI. kerület
4.8
A remek szervezés és a felkészült túravezetők bőven kompenzálták az időjárási viszontagságokat. A táj gyönyörű volt, a lengyel konyha kiváló.
Győr
4.6
Minden nagyon jó volt. A túravezető a legjobb akivel valaha találkoztunk(Árpi) és mégegyszer is köszönjük neki ezt a négy napot.
Szeged
4.2
Az utazás nehézségeitől eltekintve, egy nagyon szép és színvonalas kiránduláson vettünk részt.
Budapest, II. kerület
5.0
Le a kalappal. Árpád felkészültsége és Attila probléma megoldó készsége felülmúlhatatlan. Igazi profik! Köszönjük ezt a négy tartalmas és kellemes napot. László és az 5 „csaj”
Tiszafüred
4.6
<szöveg nélkül>
Tahitótfalu
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!