Kőszegi-hegység

Ismerd meg hazádat túrasorozat.

A Kőszegi-hegységbe látogatók varázslatos hangulatú túrák során fedezhetik fel az Alpokalja hegyvidékét. Izgalmas és látványos túra a Dunántúl legmagasabb pontjára. Meredek hegygerincek, mély sötét völgyek, sziklaformák, utunk során érintjük a Kőszegi-hegység legszebb részeit. Ha már itt járunk nem hagyhatjuk ki Kőszeg történelmi látványosságokkal fűszerezett belvárosát, és a Jurisics várat.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Tóth Dániel
A Magas-Tátra jó ismerője! Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!

Túráink során olyan túraútvonalakat választunk amit saját utazással nem tudnál megoldani, az útvonal hossza illetve induló és érkezőpontja miatt!
Törzsutas kedvezmény belföldi útjainknál nem vehető igénybe!

 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-40 fő

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Velem, Bozsok, Budapest

Buszunk Budapestről indul túránk kiindulópontjához, Velem falu buszfordulójába. Innen rövid aszfaltúton érjük el a kék+ jelzéssel ellátott erdei turistaösvényt. Enyhe, 20 perces emelkedővel érjük el Velem látképének meghatározó objektumát, az 560 m magasan álló Szent Vid kápolnát. A kápolna mögött megnézzük az országos kék túra egy emblematikus emlékhelyét. 1989-ig ezen hely jelentette a ma 1186 km hosszú OKT útvonal nyugati végpontját. Elhagyva a kápolnát továbbra is a kék+ jelzésen emelkedünk tovább észak-nyugati irányban a következő állomásunkig a 730 m magasan álló Hörmann-forrásig. Ezen szakaszon csak a forrás előtt nem sokkal lesz egy rövidebb kaptatós fenyves rész. A forrás melletti rövid pihenő után már az országos kéktúra jelzett útján haladunk tovább nyugati irányban. Kezdetben emelkedővel, majd később alig észrevehető emelkedésű fennsík szakaszon. Itt már jobbról az osztrák határ kísér minket. Rövidesen elérjük a Dunántúl és egyben a Kőszegi-hegység legmagasabb pontját, a 884 m magas Írott-kőt. Itt egy hosszabb pihenőt tartunk és a kilátóból megcsodáljuk a gyönyörű panorámát. Kiválóan látszanak közkedvelt 1 napos osztrák úticéljaink is a Rax (2007 m) és a Schneeberg (2076 m) tömbjei. Pihenőnk után egy szintén igen érdekes és látványos szakasz következik. Pontosan az osztrák határkövek mentén dél fele vesszük az irányt, a zöld jelzésű „vasfüggöny” turista útvonalon. Ez hamarosan egy izgalmas hegygerincen vezet, melyet kelet felől igen meredek szakadékok szegélyeznek, nyugatra pedig szép panorámákat tartogat. A hegygerincen végighaladva érjük el a Kőszegi-hegység következő kiemelten szép részét a Sötét-völgyet. A völgy egy felső útján haladunk, a zöld/kék jelzésen. Ez a kék már az országos kéktúra „DDK” Dél-dunántúli szakaszát jelenti. Enyhe emelkedővel érünk el egy kereszteződést, melynél balra fordulunk és már csak a kék jelzésen haladva közelítjük meg az 586 m magasan álló Kalapos-kövek sziklaalakzatait. Rövid pihenő után folytatjuk utunkat továbbra is a kék jelzésen, már egészen túránk végpontjáig Bozsok faluig.
Táv: 13 km, Szint: 600 m. túraidő: 5 óra 

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó túracipő vagy bakancs. Egy kisebb hátizsák, amibe az enni- és innivalót tesszük. Esőkabát, kényelmes túraöltözet, fejfedő, túrabot jó szolgálatot tehet.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Szép, modern autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít.  A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 
Az út önnelátó. Napközbenre előre elkészített szendvicseket, csokit, rágcsálni valót ajánlunk. Menet közben nincs vízvételi lehetőség, ezért minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal!
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!