Kirándulás a Dolomitokban

4 napos utazás a nagy hegyek birodalmában

Kontinensünk hegyi esszenciája lehetne a Dolomitok káprázatos vonulata, amelynek szívéből, az észak-olaszországi Cortina d'Ampezzoból teszünk lélegzetelállító túrákat. Izgalmas ösvények, 3000 méteres, csipkézett csúcsok és a szemet gyönyörködtető panoráma nyújt életre szóló élményt. Nagyszerű lehetőség azoknak, akiknek már maga a helyszín a kaland, és megélhetik ezt komfortos szállodai körülmények között!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

Nem kell tapasztalt túrázónak lenni, itt nincsenek olyan nagy szintkülönbségek, és nagyon hosszú túrák. Ez a program inkább a kellemes túrázásról, és a természet csodálatos „alkotásairól” szól. A napi túratávok kis kitartással mindenki által teljesíthetőek.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, három éjszaka szállást 3* hotelben reggelivel, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást

Részvételi díj nem tartalmazza

az egyéb étkezést, az utasbiztosítást és a belépőket.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
30-45 fő

Szállás

3 * Hotel 2 ágyas szobáiban, büféreggelivel. Egyágyas felár: 25.000 Ft.

Program: 

1. nap - Budapest, Cortina d’Ampezzo
Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozó 4.40-kor a Hősök terén az Időkeréknél, indulás 5 órakor. Délután érkezünk meg Észak-Olaszországba, a Dolomitok hegység szívében lévő Cortina d'Ampezzo feletti Pocol kisváros hoteljébe, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Cortina, a Dolomitok királynőjeként emlegetett város rendezte 1956-ban a téli olimpiát. A környék legnagyobb síparadicsoma, télen-nyáron a túrázók és hegymászók közkedvelt kiindulópontja. Az alpesi városka nyüzsgő főutcája nagyszerű éttermekkel várja a betérőket, és szinte minden pontjáról fantasztikus a kilátás a környék 2500-3000 méter magas csúcsaira.
Szállás: hotel

2. nap - Cortina d'Ampezzo, Auronzo menedékház (2320 méter), Locatelli menedékház (2600 méter), Auronzo menedékház, Cortina d'Ampezzo
Hotelünkből buszunkkal utazunk a 2320 méter magasan lévő Auronzo házig, ahonnan gyalog indulunk tovább. A Dolomitok egyik legszebb területére érkezünk, a Tre Cime di Lavaredo tornyok lábához. Az ösvényünk elhalad a hatalmas, helyenként áthajló falú tornyok mellett, majd rövid kaptatóval a Lavaredo nyeregre (2450 méter) vezet bennünket. Innen továbbra is egy kellemes túraútvonalon folytatjuk utunkat egészen a Locatelli menedékházig. Itt megpihenünk, majd lesétálunk a tengerszemekhez. A vállalkozó kedvűekkel a közeli Monte Paterno világháborús alagútrendszeréhez is felmegyünk egy rövid ismerkedés erejéig, (ide fejlámpa, vagy kézilámpa szükséges). A menedékháztól egy másik, szintén látványos útvonalon jutunk el a Col di Mezzo hágóra, majd teljesen megkerülve a „Három nővér” sziklaalakzatot, visszatérünk a kiindulópontunkhoz. A túra után busszal leereszkedünk a Misurina-tó partjára, ahol még egy rövid sétát teszünk. Az esti órákban érünk vissza szállásunkra.
Szint: fel/le 420 méter; menetidő: 5-6 óra.
Szállás: hotel, ellátás: reggeli

3. nap - Cortina d'Ampezzo, Monte Nuvolau túra (2574 méter)
A mai napon, talán a legszebb panorámájú útvonalat járjuk be a Dolomitokban. Buszunkkal rövid utazást követően érkezünk 1985 méter magasra, ahonnan egy erdei ösvényen a Limides-tengerszemhez (2171 méter) gyalogolunk. Felfelé haladva lassan elfogynak a törpefenyők is, és az Averau-tömbje felé megkerüljük a hegyet. A Nuvolau-nyeregbe érkezve már csak egy kis kitartással a gerincen sétálunk fel közvetlenül a csúcson levő menedékházig (2574 méter). A csúcscsokik elfogyasztása után leereszkedünk a Cinque Torri sziklaalakzat irányába. Útközben megpihenünk az Averau-menedékháznál, majd egy autóúton letúrázunk a buszunkhoz. Szállásunkra délután érkezünk vissza.
Szint: fel 600 méter, le 700 méter; menetidő: 5-6 óra
Szállás: hotel, ellátás reggeli

4. nap – Cortina d’Ampezzo, Galitzenklamm, Budapest
Reggel szállásunkról kétórás buszozást követően érkezünk meg a Lienz melletti szurdokvölgy bejáratához. A szurdokban egy látványos gyalogtúrát teszünk a vállalkozó kedvűekkel. A túra 1-1,5 órás, a belépő mellé mindenki kap egy védősisakot. Zúgók, zuhatagok felett kiépített hidakon és lépcsősorokon haladva járjuk végig a túraútvonalat majd visszaérkezve buszunkhoz, hazaindulunk.
Késő este érkezünk meg Budapestre (23-24 óra környékén).

 

További információ

Hasonló utazások, nyaralások:
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap

Élménybeszámolók

» Dolomitok: a hegyi kalandorok Eldorádója - Kovács Attila, 2012. április. 13
» Óriások lábainál a Dolomitokban - Radics Ákos, 2011. május. 13

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, három éjszaka szállást 3* hotelben reggelivel, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az egyéb étkezést, az utasbiztosítást és a belépőket.

Helyszíni költségek leírása: 

Galitzenklamm belépő: 3,2 Euro/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
3,2 euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
50 - 80 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 25-30 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 

a szálláson reggelit biztosítanak, napközben az útbaeső menedékházakban van mód hideg-meleg ételeket, italokat vásárolni. Vacsorázni a Hotel vagy a város valamelyik hangulatos éttermében lehet. Mindkét túranapon van lehetőség élelmiszerüzletben vásárolni pl. szendvicsnek valót.

A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 – 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A túrák során egy kb. 25 literes hátizsák lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!