Két nap 2 csúcs, a Nagyszalóki és a Kis-Viszoka csúcs

Magas-Tátra, Csúcs hétvége

Igazán aktív időtöltést ígér ez a hétvége! Két nap alatt két 2000 méter feletti csúcsot járunk be a Magas-Tátrában. Kalandos, izgalmas kihívás a hegyek szerelmeseinek csodálatos túraútvonalakon.

Ez a túránk  A Magas-Tátra hét csúcsának megmászásasorozat egyik része!
A többi túrát és a részleteket itt találod!

Alapár tartalmazza

az utazást, 1 éjszaka szállást szállodában reggelivel, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
turistaház
Létszám: 
35-45 fő
Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.

Kapcsolódó cikkek

» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
1 nap: Budapest, Ótátrafüred, Nagyszalóki-csúcs (2452 m),

Hajnalban találkozunk (4.30-kor) Budapesten a Hősök-terén az Időkeréknél, indulás 4.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg Ótátrafüredre, ahonnan fogaskerekűvel jutunk fel a Tarajkára, 1284 méter magasságba. Innen a piros jelzésű Felső turistaúton indulunk nyugat felé, majd mintegy fél órás erdei séta után elhagyjuk a széles turistasztrádát, és a keskenyebb, az elágazótól gyakorlatilag egészen a csúcsig folyamatosan emelkedő kék jelzésű ösvényen vágunk neki a Nagyszalóki-csúcs délkeleti lejtőinek. Eleinte az erdőben vezet az út, majd a hegyoldal traverzálása után elérjük első kilátópontunkat, a Miksa-magaslatot, ahonnan szép kilátás nyílik a Tarpataki-völgyre. Innen már törpefenyőben, széles szerpentineken jutunk egyre feljebb a csúcs keleti gerincén, majd a törpefenyőzónát magunk mögött hagyva immár a sziklarégióban a gerinc déli szegélyén jutunk egyre magasabbra. Hamarosan elérjük a Király-orr 2272 méteres csúcsát, innen még egy utolsó nekirugaszkodás, és fent vagyunk a Nagyszalóki-csúcs 2452 méter magas csúcsán. A csúcsról minden irányban nagyszerű panoráma nyílik, legszebb a kilátás a tágas Nagy-Tarpataki-völgy szerteszét megbúvó tengerszemire, valamint a völgyet övező hatalmas csúcsok sorára, a Közép-hegységtől a Közép-oromig. A panoráma képek elkészítése után a felfelé bejárt úton jutunk vissza a siklóhoz, onnan autóbuszunkkal szállásunkra utazunk. 
Túratáv 11,5 km, szintkülönbség kb. 1200 méter fel és le, a menetidő 8-9 óra.

2 nap: Tátraszéplak – Kis-Viszoka – Tátraszéplak – Budapest

Korai reggelink után útnak indulunk mai túránk kiinduló pontjára Tátraszéplakra (1005 m) A településről a zöld jelzésen indulunk a Felkai-tó (1663 m), majd azon túl a Kis-Viszoka (2429 m) csúcsa felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. Az útvonal alsó része a 2004-es viharban elpusztult erdő maradványain, később erdőben majd törpefenyőben vezető úton halad. Útközben elhaladunk a Felkai-tó mellett, a tó partján álló Sziléziai-házba azonban csak visszaútban térünk be egy rövid pihenőre. A Felkai-tótól a Virágoskerten át érkezünk meg a Lengyel-nyeregbe (2200 m), ahonnan a jobbra elágazó sárga jelzésen folytatjuk utunkat. Innen már nagyrészt törmelékes magashegyi terepen vezet utunk egészen a csúcsig. A csúcs három nagy völgy találkozási pontjában, a Magas-Tátra középső részén található, így nagyszerű kilátás nyílik róla a Felkai-völgyre, a Nagy-Tarpataki-völgyre és a Poduplaszki-völgyre, körbenézve pedig a Tátra több ismert és már meghódított ormára. Az felfelé vezető úttal megegyező visszaút során tartunk egy rövid pihenőt a néhány évvel ezelőtt teljesen újjáépített, és azóta magasabb árkategóriába tartozó Sziléziai-házban, majd a zöld jelzésen érkezünk vissza Tátraszéplakra. Budapestre várhatóan az esti órákban érkezünk.
Túratáv 16 km, szintkülönbség kb. 1424 m fel-le, menetidő 9-10 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, 1 éjszaka szállást szállodában reggelivel, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
 

Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a  napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, fürdőruha. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!  Túrabot jó szolgálatot tehet.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

szálloda 2 ágyas zuhanyzós szobáiban. Ágyneműt törölközőt adnak. Egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
Szállásunkon reggelit biztosítanak, az egyéb étkezés önellátó, de menet közben lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elfogyasztasz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz! Útközben vízvételi lehetőség csak szállásunkon van, ahol a vezetékes víz fogyasztható, napi minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal!
Csomagolás: 
Egy kisebb 20 - 25 literes hátizsákba csomagold a szükségesnapi élelmet, ruházatot, és az innivalót. A többi felszerelésed egy másik csomagban a busz aljába kerűl, ehhez csak a szálláson férsz hozzá. váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő balesetbiztosítás megkötése kötelező, mivel ennek hiánya esetén Szlovákiában az esetleges hegyi mentés költségeit az érintettnek kell megtéríteni. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítási kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz,- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
8 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
3.9
Gárdony
4.6
Én 5 pontot, azaz 5-öst adtam a túrára. Igaz még az időjárás is remek volt minkét nap. Szerintem minden ok volt, szállás is. Máskor is megismételném, remélem 08 29-én sikerül.
Péter
Sukoró
4.0
A túranapok programjainak felcserélése jó ötlet volt. A szállással elégedettek voltunk. A konyha sajnos nem volt felkészülve társaságunk fogadására. A vacsorát inkább a városban javasolnám elfogyasztani. Árpi tudása ismét lenyűgöző volt. A busz minősége hagyott némi kívánnivalót maga után.
Budapest
4.8
Minden szuper volt, Árpi felkészült és mindenkire figyel, a szállás is kifejezetten jó volt. Egyedül a vacsora kérdés kellene megoldani. Egy ilyen nehézségű túra után a kalóriát mindenképpen meleg étkezéssel szeretném pótolni. Javaslom, hogy opcióként be lehessen fizetni a vacsorát, így a szálloda alkalmazottai is felkészülhetnének az este megérkező éhes vendégekre.
Szigetszentmiklós
4.8
Bocsi, ezt már leírtam. Szerencsénk volt az idővel, így legszebb pompájában láthattuk a Tátrát. Imádtam az egészet, a virágkarnevállal együtt. Árpinak pedig külön köszönet a 7 csúcs programsorozatért. Nagy élmény volt és büszkeséggel tölt el, hogy sikerült teljesítenem. Szép nyarat az Utazom.com csapatának.
Tisztelettel:Lantai Lajos
Budpest
5.0
Nagyon tettszett, hogy
- volt kihívás ebben a két napban, nem csak kényelmes séta volt,
- nem egynapos volt, hanem kétnapos, s az utazás nem vett el annyi időt, volt idő a túrára,
- sokat voltunk a hegyen (egyik nap 9,5, másik nap 7 órát), nem szállodában tartozkodással vagy utazással töltöttük el a napot,
- a Tátráról - noha már jó párszor voltam ott - nagyon sok új és hasznos információt hallottam,
- a szállás egyszerű, de kényelmes volt.
Amin lehet javítani egy picit szerintem, az a szállodában a vacsora előzetes leszervezése, hogy a vacsorára várakozás ne vegyen el a pihenési időből.
Értékelném, ha több két napos hétvégés túra lenne a régióban.
Tatabánya
4.7
Örömmel látnék hasonló intenzítású túrákat több naposban is.
A honlappal kapcsolatban lenne annyi észrevételem, hogy nem eléggé rendszerezett.
A szálloda remek volt, csak az hogy nem voltak felkészülve a csoport érkezésére az étteremben, a vacsoránál okozott zavart. A késöbbikben érdemes lenne őket előre tájékoztatni, hogy mekkora csoportra számítsanak, hiszen egy kiadós túra után mindenki vágyik egy kiadós vacsorára is.
Kesztölc
4.8
Már harmadszor jöttem el a Magas-Tátrába az utazom.com-al és ezúttal is tökéletes volt minden. Profi, barátságos túravezetők, igazi magashegyi túrák jellemezték az utat, eszméletlenül jól éreztem magam. Talán az autóbusz lehetett volna kicsit kényelmesebb fajta ilyen hosszú útra, ezt többen megemlítették, bár nekem igazából nem volt nagy problémám azzal sem. A szállás is kitűnő volt. A 7 csúcs közül már 4 megvan, de mindenképpen szeretném mind a 7-et teljesíteni. Bár idén már nem valószínű, hogy lesz alkalmam rá, ezért nagyon bízom benne, hogy jövőre ismét ki lesz írva a 7 csúcs és be tudom húzni a maradékokat, de szerintem lenne olyan is, amiből repetáznék is. Köszönöm a szervezést, nagyon jó volt! :)
Budapest, VII. kerület
4.6
Túravezetők gondosak, figyelmesek, minden információt megadnak, amire csak szükség van. Piroska Péternek külön köszönöm, amiért lelkesítésével, türelmével, gyakorlati segítségével sikerült feljutnom a csúcsra és le is. A szállás igényes volt, a reggeli bőséges és megfelelő színvonalú. A busz állapota némileg alulmúlta a tűra és szervezés színvonalát, ha ezen ég lehet javítani, akkor maxiális lett volna az elégedettség. Köszönöm, máskor is tervezek utazni az irodával.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!