Júliai-Alpok - a via ferráták paradicsoma

Júliai-Alpok - a via ferráták paradicsoma

3 napos via ferrata a Corsi menedékház környékén

A Júliai-Alpok olasz részén fekvő menedékház közvetlen környezetében könnyű, ám gyönyörű via ferráták és magashegyi túrák találhatók. Mi ebből járunk be néhányat, este pedig a kedves menedékház vendégszeretét élvezzük. A napsütötte teraszon tejeskávét ízlelgetve éljük át a hegyek és Olaszország hangulatának egyedülálló keverékét. A hátizsákjainkat csak 1530 méterre kell felcipelni, onnan a teherfelvonó szállítja fel egy kötélpályán az 1874 méteren fekvő Corsi menedékházba.

Alapár tartalmazza

a szállást félpanzióval, a via ferrata felszerelések bérleti díját, és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

a további étkezéseket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
menedékház
Létszám: 
7-20 fő
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.

Élménybeszámolók

» Corsi menedékház környéke: csodás alpesi táj, könnyű via ferrata - Kovács Attila, 2012. március. 27
» Via ferrata túra nehézségi fokozatok - Négyesi Miklós, 2011. április. 25
» Mi a via ferrata? - Négyesi Miklós, 2012. július. 24
» A via ferrata szettek összehasonlítása - Kovács Attila, 2012. október. 26

Kapcsolódó cikkek

» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2018. február. 21
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Via ferrata a Garda-tó környékén - 4 nap
» Via ferrata túra kezdőknek - 1 nap
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
» Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai - 3 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap
Részletes program
Első nap Kiutazás - Corsi menedékház Jof di Montasio

Kora reggel indulunk Budapestről. Az első túránk a Corsi menedékház megközelítése lesz - szerencsére a három napos felszerelésünket egy teherfelvonó szállítja a házba, így csak nekünk, egy kis hátizsákkal, némi elemózsiával valamint ivóvízzel felszerelkezve kell csak felkaptatnunk a családias hangulatú menedékházig. Itt a szobák elfoglalása után a csapat kalandvágyóbb részével még felkapaszkodunk a Jof Fuart csúcsára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező hegyvidékre - tiszta időben látszanak a Mangart, a Triglav, a Grossglockner és a Dobratsch, valamint nyugat felé teintve a Dolomitok közelebbi csúcsai is. A házba visszatérve már vár ránk az ízletes vacsora, és a jól megérdemelt pihenés, illetve a Cris és Eszter által varázsolt meghitt hangulat. Táv: 10 km szintemelkedés 860 méter

Második nap Corsi menedékház, Cima di Riofreddo, Anita Goitan via ferrata

Ezen a napon a híres Anita Goitan via ferráta egyik szakaszát járjuk be. A menedékházból reggeli után indulunk, majd felkaptatunk a Forcella di Riofreddoba, majd megmásszuk a Cima di Riofreddo csúcsát. A 2507 méter magas tetőn csodálatos kilátás vár minket. Az itt elénk táruló látványt lehetetlen lea magas hegyek mellett olyan apró gyöngyszemek is látszanak innen, mint a Dobratsch csúcsán magasodó piciny templom, vagy a Monte Santo de Lussari legtetejére épült romantikus kis falucska. Egész napos túránk után leereszkedünk a medékházba, ahol Eszter és Cris már várnak meleg vacsorával.. A mai nap nem mászunk nehéz ferrátát, csak néhány dróttal biztosított szakasszal találkozunk B nehézségben. Táv: 12 kilométer, szintemelkedés: 740 méter Kb. 5-6 óra

 

Harmadik nap Corsi menedékház, Centenario ferrata, hazautazás

Reggel könnyű via ferrátára indulunk, a háztól nem messze fekvő Centenario könnyű (B nehézségű), ám nagyon izgalmas gerinctúrával és alagutakkal kecsegtető útját másszuk meg. A csúcsról csodás körpanoráma látható a környező hegyekre: a Triglav, a Mangart és a Kanin szinte karnyújtásniyra fekszik tőlünk. Majd visszatérünk a völgybe, a ház felé kanyarodunk, majd búcsút intünk ennek a csodálatos vidéknek, és hazaindulunk. A késő esti órákban érünk Budapestre. Táv: 8 kilométer, szintemelkedés: 550 méter,  Kb. 3 óra

 

 
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a szállást félpanzióval, a via ferrata felszerelések bérleti díját, és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

a további étkezéseket és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

8 euró a csomagszállítás díja (terepjáró + felvonó)

Várható költőpénz szükséglet: 
30 - 50 Euro/fő.
Előleg: 
A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

 

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Túracipő vagy túrabakancs; esőkabát; esőnadrág; meleg felső ruházat; túranadrág; sapka/kalap a nap ellen; elemlámpa; napvédő krém.

Sportcipő nem megfelelő a via ferrata túrák során! Kemény talpú túracipőre vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferratás kesztyűt!

A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

A menedékházban van ágynemű, de jól jöhet egy könnyű és vékony hálózsák, a hűvösebb estékre.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás kisbusszal történik.

Szállás: 

Kényelmes mendékház, emeletes ágyakkal és félpanziós ellátással.

Étkezés: 
A menedékházban félpanziós ellátást kapunk.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
Célszerű egy nap túrahátiszákba pakolni a szükséges felszereléseket, amit 1530 méterre kell csak felcipelni.
Biztosítás: 
Kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás, sport extra kiegészítéssel. Ezt az irodánkban kedvezményesen meg tudod kötni. A utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
8 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.4
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.9
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.6
Júliai-Alpok - a via ferráták paradicsoma
4.4
Apróbb pontatlanságoktól eltekintve, fantasztikus volt a túra.Az idő kegyeibe fogadott s a táj elkápráztatott...Nagyon szép volt, s csodás emlék marad!
Köszönöm...:)
4.8
Először voltunk túrázni, kicsit nehéz volt, de az élmény amitkaptunk minden fáradságot és izomlázat felül ír. A túravezetők fantasztikusan, kifejezetten Piroska Péter segítségét és rendkívüli türelmét köszönöm.
5.0
:D Szuper volt! A végén a hűtőmágnest hiányoltam kicsit. :)
4.8
Kifejezetten élveztem!! A tervezett programot az időjárás miatt változtatni kellett (természetesen), így a "ferrata-ból" csak ízelítőt kaptam. Helyette olyan túrákat tettünk, ami gyönyörű helyeken vezetett, és fizikálisan és fejben is odafigyelést, koncentrálást igényelt, - feszegette a határaimat. Attila, Ákos és Zoli külön-külön, és csapatként is profik voltak, az egyénekre, és a csoportra is maximálisan figyeltek, miközben tök jó hangulat volt. (Jó "fejek") Így is köszönöm ezt a pár Veletek töltött napot!
Sziasztok:Laci
4.0
Sziasztok,

nagyon jó hangulatú út volt, és hatalmas élmény - ez az első és legfontosabb észrevételem;
(a szabadtéri zuhany a völgy felé nyitott panorámával egyszerűen káprázatos)

a többi:
a menedékház bűbájos, de főleg kívülről. A házigazda kedves - de a ház jó üzemeltetéséhez többen kellenek. Az ételen, és a higiéniai feltételeken van még javítani való (a sült hús kivétel ez alól, mert az mesés volt).
Még fontos lenne a túra leírásakor a járulékos magashegyi túra szakaszokról is bővebben írni, mert a városi puhányok (mint én) a via-ferráta túránál csak a drótköteles résszel számolnak, és az odavezető fárasztó túrázással egyáltalán nem.

Köszönöm

Zita

Persze egy kis kondiszerzés
4.2
Engem meglepett, hogy mennyire kitett volt a túra tényleges kiépített biztosítás nélkül. Így ijesztő volt és nem kezdőnek való; akkor lett volna kezdőknek való, ha ezek az utak ténylegesen vasalt utak - via ferratak lettek volna; így komoly túratapasztalatot és pszichésen hegyi magabiztosságot igényelt, amiből nekem az utóbbi nem volt meg és emiatt hiába az erőlét, vissza kellett fordulnom. A túravezetők mindent megtettek ennek a helyzetnek (hó + ijedtség) orvoslására külön kötélbiztosítással és személyes odafigyeléssel.
4.6
Szuper hold volt és ez az egész utazást belengte...szuper volt minden!!
Nagyon köszönöm...:)
4.6
sziasztok! :)
Nagyon jól éreztem magam!
Egy megjegyzés: a szálláson szerintem kevés volt a kaja ;) főleg a reggeli volt nagyon sovány. De ettől függetlenül azért nagyon jól éreztem magamat.
Eszter
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!