Hótalpas túra a Gyömbér 2043 méteres csúcsára

1 napos hótalpas túra az Alacsony-Tátrában

Tarts velünk és hódítsuk meg hótalppal az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsait. A Chopokról és a Gyömbérről páratlan panoráma tárul elénk, a gerinctúra során végig a Magas-Tátra hegyvonulatában gyönyörködhetünk. A csúcsról lefelé útba ejtjük a hangulatos Štefánik menedékházat, hogy elszürcsölhetünk egy forró teát vagy egy finom káposztalevest. A hótalp olyan téli felszerelés, amely nagy hóban megkönnyíti teszi a mozgást, bármilyen bakancsra rögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

GARANTÁLT INDULÁS!

Alapár tartalmazza

Az utazást busszal, hótalpak bérleti díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

A felvonó árát az utas valamit az útlemondási biztosítást, és az étkezést.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-45 fő

Nehézség:

Erre a túrára mindenképpen gyakorlott túrázók jelentkezését várjuk, de megfelelő időjárási körülmények esetén sportos erőnléttel és némi kitartással teljesíthető a túra. Ha az időjárás nehezít a körülményeken – ami az Alacsony-Tátra közismerten szeles gerincén elég sűrűn előfordul –, akkor viszont egy valódi magashegyi túra elé nézünk.

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Urbanics Magdi
Szinte minden szabadidejét a természetben tölti.

Élménybeszámolók

» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04

Kapcsolódó cikkek

» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
Hasonló utazások, nyaralások:
» Lengyel Tátra gyalogtúra - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - 1 nap
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
Részletes program
1 nap: Budapest – Sdriečko szálló. Felvonóval fel a Chopokra, majd túra Gyömbér – Trangoška útvonalon.

Reggel 5.00-kor találkozunk Budapesten a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.15-kor. Kora délelőtt érkezünk meg az Alacsony-Tátra déli lábánál fekvő Sebesér (Bystrá) település határában található Sdriečko szálló (1210 m) mellett található parkolóba. Érkezés után összepakoljuk felszerelésünket, és felvonóval felmegyünk a Chopok csúcsára (2024 m). Itt felcsatoljuk hótalpainkat, majd az Alacsony-Tátra főgerincén vezető látványos gerincúton kelet felé indulunk. A hullámzó főgerincen a karókkal jelzett téli úton leereszkedünk a Deményfalvi-hágóba, majd onnan felmászunk a hegység legmagasabb csúcsára, a Gyömbérre (2043 m). A csúcsra megérkezve a tiszta téli időben nem csak az Alacsony-Tátra vonulatában, hanem északi irányban a hófödte Magas-Tátra csúcsaiban is gyönyörködhetünk. A kellemesen fárasztó gerinctúra végén jóleső csúcs-csoki elfogyasztása után az innen már csak lefelé vezető úton leereszkedünk a Stefánik menedékházhoz (1740 m), ahol a gerincút és a csúcstámadás nehézségeit egy forró káposztalevessel enyhíthetjük. A menedékháztól az eleinte meredeken, majd később egyre lankásabban ereszkedő turistaúton érkezünk meg a parkolóban várakozó autóbuszhoz, majd az esti órákban érkezzünk vissza Budapestre.

Túratáv 11 kilométer, szintkülönbség +300 / -1150 méter, menetidő 7-8 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást busszal, hótalpak bérleti díját, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A felvonó árát az utas valamit az útlemondási biztosítást, és az étkezést.

Kötelező költségek: 

Felvonó a Chopokra: felnőtt 16 €, diák-nyugdíjas 13 €, gyerek 11 €.

Várható költőpénz szükséglet: 
10-20 Euro/fő
Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.Sí vagy túrabotot hozz magaddal, irodánk csak korlátozott számban tud biztosítani!
A korai sötétedés miatt, fej vagy kézilámpa mindenképp kerüljön a zsákba!!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Túránk során nem érintünk menedékházat, így érdemes magunkkal hozni a napi szükséges élelmiszert, innivalót a hátizsákban. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Jó szolgálatot tehet egy túratermosz amiben meleg innivalót tudsz hozni.
Időjárás: 
Változékony, magashegységi időjárásra kell számítani. Gyakoriak az erős szelek, ami a hőérzetünket jelentősen csökkenti, akár -20-ra is lehet számítani szélsőséges esetekben. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized, tartalék ruházatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás, sport extra kiegészítéssel. Ezt az irodánkban kedvezményesen meg tudod kötni. A utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Ha nem irodánknál kötöttél biztosítást kérjük kötvényed hozd magaddal!
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Vélemények, értékelések
4.8
34 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.5
Budapest, III. kerület
4.5
A túravezetők profin vezették a csoportot, sok érdekességgel egészítve ki az amúgy lenyűgöző tájat és programot.
Budapest, IV. kerület
5.0
Minden szuper volt, kivéve a fenti időjárást.
Budapest, VII. kerület
4.8
:-)
Budapest, XIII. kerület
4.3
Nagyon jól éreztem magam a túrán!
Budapest, XIII. kerület
4.0
Az időjárás sajnos meghiúsította a csúcstámadást. A túravezető nagyon sok érdekes és hasznos információt osztott meg velünk. Kellemes túra volt, köszönöm.
Dunakeszi
5.0
Bár a szeles idő miatt nem juthattunk fel a Gyömbér csúcsára, ám kárpótolt minket a túra során végig hófödte tájban a hótalpazás szuper élménye. A túravezetők profik voltak, mint mindig.
Budapest, XVII. kerület
4.8
A túra szervezése és lebonyolítása a megszokott kiváló minőségben lett kivitelezve. Köszönjük az élményt :)
Budapest
5.0
Meg voltam elégedve az úttal, rendszeresen utazom az irodával.
Budapest
4.8
Jó volt az utazás és a szervezés is. A túratempót sikerült úgy belőni, hogy a csapat nem esett szét, az eleje sem unatkozott sokat és a vége is aránylag őszintén mosolygott amikor felért. Külön köszönet Árpádnak a környező hegyek bemutatásáért. Jó ötlet volt az is, hogy hazafele olyan helyen álltunk meg ahol be lehetett a Tátra Teát szerezni.
Budapest, XVII. kerület
5.0
Szuper volt.
Budapest
4.0
Yolo
Budapest, XIV. kerület
5.0
Kedves Utazom.com!

Remek feltöltődést nyújtott a túra a karácsonyi nagy hajtás közepette. A remek szervezésnek és a felkészült, kedves, emberbarát (nem is gondolnák, mennyi túravezető vezet úgy túrát, hogy a pokolba kívánja a kedves utasokat) túravezetőknek köszönhetően nagyon jól éreztük magunkat.

Üdvözlettel
Szilvia
Budapest, X. kerület
5.0
Köszönöm a túrát, most is nagyon jól éreztem magam.

Mindannyiotoknok kalácsszagú, boldog ünnepeket, túrákban gazdag , sikeres új évet kívánok !
Klári
Budapest, IX. kerület
4.8
Munden elváràsomnak megfelelt, mint eddig mindig! :)
Budapest, IV. kerület
5.0
Teljesen elégedett vagyok a túrával, mind az út elején a túravezető által elmondott információkkal, mind a túra vezetésével.
Budapest
5.0
Remek szervezés kiváló vezetőkkel.
A csúcs kocatúrázónak hardcore, de a teljesíthető. Ajánlom!
Dunakeszi
5.0
A túravezetők profizmus verhetetlen! Nyugodtan rájuk bízhattuk magunkat a teljes túra alatt.
06706087993
5.0
Ez volt az első túrám az utazom.com-mal. Nagyszerűen éreztem magam, szerencsére az idő is velünk volt. Köszönöm, legközelebb is megyek. :)
Budapest, XVI. kerület
4.5
Nagyon jó volt a Túra, gyönyörű téli időben.
Pilisszentiván
5.0
Minden szuper volt, meg az idojaras is zsenialis volt. Egyetlen problema volt, a busz kesett reggel. Egebkent meg nagyon koszi, a hutomagnest is :) !!! Udv Gyula
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!