Fülöp-szigetek és Brunei, A Csokoládé-hegyek rejtélye

11 napos körutazás a Fülöp-szigeteken és Bruneiben

11 napos körutazásunk során a II. Fülöp spanyol királyról elnevezett Fülöp-szigetekre utazunk, melyek közül Bohol az egyik leglátogatottabb, ahol a sziget közepén lévő fennsíkon sorakoznak a híres Csokoládé-dombok! Körutazásunk utolsó állomása Brunei, Borneó szigetén. Ez az alig 5.700 négyzetkilométernyi ország a világon az egyik leggazdagabb.

Alapár tartalmazza

Szállást 3*-os szállodákban félpanziós ellátással, légkondicionált mikrobuszt a körutazás és a transzferek során, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, hajójegyet Bohol és Cebu szigete között, helyi idegenvezetést, magyar nyelvű csoportkísérőt.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,útlemondási biztosítást, repülőjegyeket és illetékeket kb. 360.000 Ft, belföldi repülőjegyeket kb.300 USD, kilépési illetékeket kb.14 USD, egyéni kiadásokat, borravalót.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 12 fő
Program: 

1.nap Budapest > Manila

Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan átszállással Manilába indulunk.

2.nap Manila

Érkezés a Fülöp-szigetek kb. tizennyolc millió lelket számláló fővárosába. Transzfer a hotelhez. A nap hátralévő részében a hosszú repülés fáradalmait pihenjük ki, vagy a környéken sétálunk. Vacsora a szállodában.

Szállás: Manila (3 éj)

3.nap Manila

Félnapos városnézés keretében ismerkedünk Manilával: Rizal Park, Roxas Boulevard, majd következik Intramuros, a falakon belüli város mely a spanyol időkben nyerte el most is látható jellegét. Fort Santiago, Katedrális – ez a szigetország legrégebbi temploma. Délután-este: három órás vacsorával egybekötött kulturális show-műsor, melyben északról déli irányban haladva bemutatják a tájegységek jellegzetes táncait, népviseleteit, mindezt tipikus filippínó ételek elköltése mellett.

Szállás: Manila

4.nap Manila > Laguna de Bay

Ma hihetetlen kalandoknak nézünk elébe! A Manilától 108 km-re, délkeletre fekvő (kb. két és fél órányi buszozás) Lagunába hajtunk, ahol egy fatörzscsónakkal (helyi neve: banca) a szurdokvölgyön két markos legény segítségével, árral szemben átkelve a Pagsanjan-vízesésben gyönyörködhetünk. A buja vegetációval borított területen, a zuhatag mögött egy barlang rejtőzködik. Izgalmasan sodródunk az örvénylő vízben, s kedvünk szerint fürödhetünk is a tóban. (Fürdőruhát, törölközőt hozni kell!) Ma egy helyi étteremben ebédünk van, vacsoránk nincs!

Szállás: Manila

5.nap Manila > Tagbilaran

A mai napon repülőgéppel utazva elérjük az archipelagus középső tájegységét, Visayast. Utunk első állomása a rendkívül változatos felszínű Bohol szigete, ahol délelőtt 10:35-kor landolunk. Érkezés után a nap hátralévő részében szigettúrát teszünk: megtekintjük, hol kötöttek szerződést a bennszülöttek a spanyol hódítókkal, ellátogatunk egy tipikus helybéli katolikus templomba – Baclayon Church -, aztán következik a sziget legérdekesebb tája, a messze földön híres „csokoládé-hegyek” látványával. (A szinte szabályos, félgömb alakú dombocskák a trópusi erózió sajátságos képződményei. Felejthetetlen látvány a Carmen közelében, mintegy 1500 négyzetkilométeren elterülő sok száz apró mészkőhegy.) A kilátópont után az őserdei Loboc-folyón hajózunk, s időnket egy hangulatos – zenével és esetleg tánccal kísért – ebéd elfogyasztásával múlatjuk. A szállodába érkezésünk előtt helyi állatkertben a különleges és endemikus fajokkal, pl. tarsius-majmokkal ismerkedünk. Vacsora a hotelben.

Szállás: Tagbilaran (1 éj)

6.nap Tagbilaran > Cebu City > Mactan sziget

Reggeli után a kikötőbe autózunk, majd áthajózunk a kiemelkedő történelmi fontosságú szigetre, az ország második legjelentősebb városába, Cebuba. A kikötőből városnéző túrára indulunk: bejárjuk az egykori spanyol erődöt, a Fort San Pedrót, megnézzük a híres krónikás, Pigafetta szobrát, megtekintjük a San Augustin székesegyházat, Magellán keresztjét valamint a szent ereklyeként tisztelt szobrocskát, a Santo Ninót. Ezután a Cebu szigete melletti kisebb szárazulatra, Mactanra hajtunk, ahol egy tengerparti üdülőhelyen két éjszakát töltünk. A XVI. században ennél szigetnél ütköztek meg a spanyol hódítók a helybéli törzsekkel, s itt sebezte halálra Lapu Lapu dárdája a híres felfedezőt, Fernando Magellánt. Megtekintjük Lapu Lapu szobrát, majd a szálláshelyünkön megvacsorázunk.

Szállás: Mactan (2 éj)

7.nap Mactan sziget

Egész napos szabad program a Sulu-tenger partján. Pihenés, napozás, úszás, esetleg búvárkodás. Igény esetén, fakultatív módon kiselőadás keretében ismerkedhetünk a Fülöp-szigetek világon egyedülálló mollusca (puhatestű) faunájával Punta Enganóban, az ún. „csigagyárak” felkeresése közben. Vacsora.

Szállás: Mactan

8.nap Cebu > Manila > Tagaytay

Kora reggel a reptérre hajtunk, hogy a fővárosba utazzunk. Érkezés után Luzon szigetének egyik legszebb, egyben legkisebb vulkánjához, a Taalhoz kirándulunk. Csodálatos látvány a hatalmas kalderából kiemelkedő aprócska kónusz, tavacskával a közepében. Az egykori diktátor, Ferdinand Marcos kb. 700 méter magasan épített vidéki palotájának teraszáról gyönyörködünk a festői tájban. Odafelé, vagy visszafelé útközben megnézzük Las Pinas nevezetes bambuszorgonáját, és egy dzsipni (jeepney, azaz jellegzetes helybéli közlekedési eszköz) összeszerelő üzemet. Estére visszatérünk Manilába. Vacsora a szállodában.

Szállás: Manila (1 éj)

9.nap Manila > Bandar Seri Begawan

A menetrend függvényében repülőgéppel a Brunei Szultánátusba repülünk. (Ha előtte van némi szabadidőnk, azt további – fakultatív – manilai programokkal szinesíthetjük.) Érkezés után transzfer a szállodához.

Szállás: Bandar Seri Begawan (1 éj)

10.nap Bandar Seri Begawan > Singapur

Városnézés a Dél-kínai-tengertől 15 km távolságba fekvő Bandar Seri Begawanban: reggeli piac, Omar Ali Saifuddin szultán mecsetje, Hassanil Bolkiah mecset, Istana Nurul Imam palotája (csak kívülről, de ez a világ legnagyobb ilyen jellegű építménye), Brunei Történelmi Központ, valamint csónaktúra a hatalmas vízi-városban, Kampung Ayerben. A programok után transzfer a repülőtérre a délutáni órákban, ahonnan a menetrend függvényében hazaindulunk. 

11.nap  Singapur > Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» Kalandozás a Fülöp-szigeteken - Kovács Attila, 2018. március. 16
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást 3*-os szállodákban félpanziós ellátással, légkondicionált mikrobuszt a körutazás és a transzferek során, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, hajójegyet Bohol és Cebu szigete között, helyi idegenvezetést, magyar nyelvű csoportkísérőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,útlemondási biztosítást, repülőjegyeket és illetékeket kb. 360.000 Ft, belföldi repülőjegyeket kb.300 USD, kilépési illetékeket kb.14 USD, egyéni kiadásokat, borravalót.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek kb. 360.000 Ft
belföldi repülőjegyek kb.300 USD
kilépési illetékek kb. 14 USD

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok,
programban nem szereplő étkezések.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
314 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Igények szerint változó
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal, belső repülőjáratokkal.

Szállás: 

8 éjszaka 3 csillagos szállodákban, két­ágyas, fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Fülöp-szigetek független, demokratikus állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa Manila. Szigetállam 7107 szigetet foglal magába, ebből nagyjából 800 lakott. 11 nagyobb szigete az ország területének 96%-át teszi ki. Legnagyobb és legnépesebb közülük Luzon. Az ország területének háromnegyede a szigetek ívét követő hegyvidék. Gyakoriak a földrengések és jelentős a vulkáni tevékenység a területen. Legmagasabb pontja Mindanao szigeten Mount Apo, 2954 méter. Főbb folyók: Cagayan, Agusan, Kabacan. Az országban a hivatalos nyelv a filippínó (tagalog), az angol és a francia, de beszélnek még számos helyi dialektust is. A gasztronómiában igencsak megjelenik az angol behatás, ugyanis mindenfelé találhatunk gyors éttermeket. Bár, a választék igencsak bő, ugyanis a McDonald's és BurgerKing mellett megtalálható a helyi szájízre specializálódott Fülöp-szigeteki Jollibee is, vagy a kínai ízeket preferáló ChowKing. Utcai árusokkal is gyakran szembetalálkozhatunk, akiktől mindenféle érdekességet és finomságot vehetünk. Ilyen például a grillezett/sült banán, vagy az úgy nevezett "balut penoy", ami igazából főtt kacsatojás. Az egzotikuma az, hogy a kis kacsamagzat már kifejlődőben van, mikor elkészítik, így fogyasztáskor a kiskacsát a tojás közepében találjuk. Igen népszerű a lila fagyi fogyasztása, ami attól különleges, hogy nem mesterséges ételszínezéket tartalmaz, hanem az "ube" nevű burgonyaszerű növénytől kapja élénk, jellegzetes színét. Nagy számban fogyasztanak rizs-, illetve tésztaféléket (például pancit). Népszerű ételek még a tengeri élőlényekből készített fogások (hal, rák, garnélarák szósz). A citrom és a lime Fülöp-szigeteki megfelelője a calamansi. Előszeretettel ízesítik vele ételeiket, szószaikat, italaikat is. A Fülöp-szigetek a legnagyobb sörfogyasztó országok közé tartozik. Kifejezetten büszkék hazai sörmárkáikra (Red Horse, San Miguel).
Időjárás: 
A Fülöp-szigetek időjárása vonatkozásában az utazás ideális időzítése persze a száraz évszak, ami kb. január közepétől májusig tart. November és december is még tűrhető, bár novemberben, decemberben és január elején az utóbbi időkben többnyire sok volt a csapadék. Június és október között esős évszak van, és ilyenkor sok turista programot veszélyeztethetnek az esők, viharok.
Vízum: 
A hazaérkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényes útlevél. 30 napot nem meghaladó tartózkodás esetén a magyar állampolgároknak nincs szüksége vízumra a Fülöp-szigetekre történő beutazáshoz.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs, de ajánlottak vannak, annak függvényében, hogy az utazó megy-e dzsungeles vagy egyéb higiéniai szempontból kockázatosabb, járványok által veszélyeztetettebb területekre. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a Smecta-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!